Lokalizácia
Formulár sa odosiela
marina_militare stíhaš všetky tie bajky aj jazdiť? :)
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 16:22:10
00
vies mi tu dat nejaky obrazok SC Nomada co ma pod 11 Kg? alebo aj Bronsona lebo tomu sa mi moc nechce verit...

No to je prave ten problem, kto ako vnima pojem enduro. U mna enduro je uz dost drsny pojazd slusnymi rychlostami po rozdrbanej ceste a skoky. Chranice, opica, integrala nutnost. Ovsem dnes sa pod pojmom enduro mysli to, co kedysi tazsie XC, prinajhorsom AMko :D
Druha vec, mysleno to bolo skor vzhladom na tej Liteville. Ten ma komponenty take, ze neviem , ci by som sa nebal to vozit na 10mm zdvihoch :lol: .. extralahke syntace nebude to prave orechove na EN. Faktom je, ze skutocne EN ramy karbonove maju cez 2.5kg , k tomu pevnejsiu vidlu, odolnejsie kolesa, normalne EN plaste a uz je to niekde na 13kg. Ale Nomada mozes vozit aj na Furious Fredoch :lol:
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 16:56:20
01
ma to velky zmysel takto zoslahavat gramy na am biku? podla mna 13kg je uz celkom luxus.

Podla toho kolko vazis .. ak mas 50kg aj s batohom (zena), tak v pohode. Ak 100kg + (vymakany biker) tak velmi nie.
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 16:59:31
01
marina_militare stíhaš všetky tie bajky aj jazdiť? :)

nie.
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 17:53:40
00
RoRo plaste,uzsie rafy,karbon sedlovka,monarch tlmic namiesto vividu,a uz si blizko.

presne som vedel ze mi niekto toto napise,lenze ked toto vsetko pomenis na Nomadovi tak si rovno aj vymen ram za nejake XC chrtitko,naco je komu Nomad na RoRo plastoch,bez teleskopu a s uzkymi rafikmi

No to je prave ten problem, kto ako vnima pojem enduro. U mna enduro je uz dost drsny pojazd slusnymi rychlostami po rozdrbanej ceste a skoky. Chranice, opica, integrala nutnost. Ovsem dnes sa pod pojmom enduro mysli to, co kedysi tazsie XC, prinajhorsom AMko :D
Druha vec, mysleno to bolo skor vzhladom na tej Liteville. Ten ma komponenty take, ze neviem , ci by som sa nebal to vozit na 10mm zdvihoch :lol: .. extralahke syntace nebude to prave orechove na EN. Faktom je, ze skutocne EN ramy karbonove maju cez 2.5kg , k tomu pevnejsiu vidlu, odolnejsie kolesa, normalne EN plaste a uz je to niekde na 13kg. Ale Nomada mozes vozit aj na Furious Fredoch :lol:

presne to som mal na mysli,ze pod 11 to mozno postavis ale s XC komponentami a tym padom je ten Nomad nepouzitelny na to,na co bol primarne vyrobeny
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 18:12:20
03
presne to som mal na mysli,ze pod 11 to mozno postavis ale s XC komponentami a tym padom je ten Nomad nepouzitelny na to,na co bol primarne vyrobeny

ked vies jazdit tak teleskopku nepotrebujes ;) stale si myslim ze je to len vec pohodlia ;) aj z luky hore na pajstune sa to da dat s vysunutym sedlom na xc fulle v pohode:) skalnata tak isto.... teleskopka ti len zvysi komfort :)

co sa plastov tyka.. tak to je hadam kazdeho osobna preferencia :) a za sucha by som sa RoRo plastov vobec nebal :) hlavne ak je jazdec nizsej hmotnostnej kategorie :)
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 18:48:45
00
Ti co pisu ze bajk pod 13kg nevydrzi enduro jazdenie podla mna bud zaspali dobu, alebo maju komplex z toho ze ostatni maju lahsi bajk. Ak maju DH bajky okolo 15kg a na endure oproti nim len na vidle a rame mozem zhodit 1,5 az 2kg tak nevidim dovod preco by EN nemohli ist pod 13.
Spominali sa aj sedla tak tam len tolko ze sedlo nad 100-150g je podla mna uplna zbytocnost ak teda niekto nepotrebuje mega polstrovanie na dlhe vyjazdy a aj tam je to skor o tvare. Obyc BMX sedla tiez nevazia pol kila a vydrzia toho celkom dost.
Co sa tyka plastov tam sa radsej nevyjadrujem, priznavam ze pri nich som schopny uchylacin.
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:02:39
01
ked vies jazdit tak teleskopku nepotrebujes ;)

:D no to som teda nevedel,tak asi vsetci z EWS serie jazdit nevedia kedze ich maju
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:19:17
01
toto som nikde nenapisal. tak si laskavo nevymyslaj a docitaj aj zbytok mojho prispevku...

taketo vytrhavanie jednej veci z kontextu si pichni do riti :finger:
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:20:29
00
Veď nevytrhol absolútne nič, druhá veta, čo následuje po tejto, to len potvrdzuje....jednoducho v EWS nevedia jazdiť a ešte sú aj pohodlní...pritom by to kľudne dali na XC-čku, keby to vedeli :D

Naposledy upravil AdMich dňa 18.01.2015 - 19:25:52, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:22:52
00
Ti co pisu ze bajk pod 13kg nevydrzi enduro jazdenie podla mna bud zaspali dobu, alebo maju komplex z toho ze ostatni maju lahsi bajk. Ak maju DH bajky okolo 15kg a na endure oproti nim len na vidle a rame mozem zhodit 1,5 az 2kg tak nevidim dovod preco by EN nemohli ist pod 13.
Spominali sa aj sedla tak tam len tolko ze sedlo nad 100-150g je podla mna uplna zbytocnost ak teda niekto nepotrebuje mega polstrovanie na dlhe vyjazdy a aj tam je to skor o tvare. Obyc BMX sedla tiez nevazia pol kila a vydrzia toho celkom dost.
Co sa tyka plastov tam sa radsej nevyjadrujem, priznavam ze pri nich som schopny uchylacin.

podla mna tu nikto nic take nenapisal,13 kg je normalna vaha biku v tejto kategorii,tu bola spominana hranica pod 11 kg
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:25:30
01
Moj nazor poznas... Ja som sa predsa rozhodol pre kanon. Zase.

Tak predsa...Poslal som ti SS
A tuniť Bronson či Nomad-a na váhu 11 a niečo kg za enormný nárast ceny je čistá ko..na :swear:
Ja sa priznám a bez mučenia , že potenciál toho biku / Jekyll2 alebo Liteville/ zďaleka nevyužijem a myslím , že ani zlomok z nás tu na fóre. Je to ako bolo povedané poväčšine len náš rozmar ako nutnosť ho mať. :nod:
Ináč vám všetkým pekne ďakujem za vaše názory , zohľadním ich pri výbere a ak budem mať doma nového koňa tak vám ho predvediem a dám už konkrétne postrehy z jazdy
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:27:56
05
toto som nikde nenapisal. tak si laskavo nevymyslaj a docitaj aj zbytok mojho prispevku...

taketo vytrhavanie jednej veci z kontextu si pichni do riti :finger:

co si nenapisal? sak som ta citoval,tak si to asi napisal...sa popreberaj
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:28:05
00
Veď nevytrhol absolútne nič, druhá veta, čo následuje po tejto, to len potvrdzuje....jednoducho v EWS nevedia jazdiť a ešte sú aj pohodlní...pritom by to kľudne dali na XC-čku, keby to vedeli :D

ale vytrhol.. ja som nenapisal ze ten kto ma teleskopku nevie jazdit -_- vidis v mojom prispevku taku vetu? ja nie

a ver tomu ze hocikto z EWS by to dal rovnako aj bez teleskopky...ale naco by to jazdili bez teleskopky ked si to mozu spohodlnit? ved na to sa robia nove veci aby sa nieco ulahcilo... a zprijemnilo ;)
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:29:47
00
nie je to o pohodlnosti ale o plynulejsej jazde si myslim :)
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 19:43:31
05

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up