Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ano, ale kvalita systemu odpruzenia tiez zavisi od primarneho vyuzitia - XC full potrebuje byt dostatocne stabilny vo vyslapoch, preto sa zvykne robit tak, aby tahal pri prepruzeni za retaz a eliminoval tak pohupovanie. Naopak zjazdak potrebuje byt maximalne aktivny v rozbitom terene, kde je tahanie za retaz a tuhnutie pri brzdeni neakceptovatelne. AM/EN je niekde v strede, idealne, ked su tieto vlastnosti vyvazene, aj ked niektore idu proti sebe. Tam je to potom o preferenciach.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:29:09
03
kvalita bikera

Je hlavne bez ohladu na vymyslene kriteria vzdy irelevantna a hlavne jeho osobna vec :- ). Mna facinuju obzvlast hardcore nazory o tom ako si clovek musi svoj bajk zasluzit, ci ho dokaze 'vyuzit', etc..

Sice je to celosvetovy fenomen, ale u nas je tak nejak vypuklejsi tou naturalne zavistlivou povahou. Naco riesit seba ked mozme druhych.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:36:18
04
To je nekonecna diskusia - mnohe zjazdaky su 1 capy ktore pod brdzou riadne vytuhnu. Naopak strasne vela XC bikov su hojdacky, kde to riesia zamykanim tlmica. :) Su ludia co neznasaju pohupovanie, ini neznasaju tahanie retaze. A ini neriesia vobec. :) A bike sa este musi pacit. :)) Dnesne XCO okruhy maju pasaze brutalnejsie ako niektore "DH" trate z pred x rokov. :)
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:37:34
00
spomínate tu vytuhnutie pod brzdou a ťahanie reťaze. Môžete mi prosím vysvetliť čo to znamená? Pred pár týždňami som prešiel z HTčka na full a zatiaľ veľká spokojnosť :) Zatiaľ žiadne negatívne vlastnosti nevnímam. Trošku pohupovanie, keď mám tlmič nastavený na D-čku (CTD). dík (-;
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:45:31
00
To je nekonecna diskusia - mnohe zjazdaky su 1 capy ktore pod brdzou riadne vytuhnu. Naopak strasne vela XC bikov su hojdacky, kde to riesia zamykanim tlmica. :) Su ludia co neznasaju pohupovanie, ini neznasaju tahanie retaze. A ini neriesia vobec. :) A bike sa este musi pacit. :)) Dnesne XCO okruhy maju pasaze brutalnejsie ako niektore "DH" trate z pred x rokov. :)

Presne, to čo tam davaju tí jazdci na XC bajkoch, to by vacsina fora nedala , ani na tom najvydumanejsom endure
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:46:21
00
V konecnom dosledku sa zhodneme na tom, nech si kazdy jazdi na tom, co mu vyhovuje(aj ked nie kazdy si vie vybrat to najvhodnejsie). Tie veci okolo systemov je dobre vediet vopred, ak si vyberam bike a viem, co od neho ocakavam.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:47:19
03
spomínate tu vytuhnutie pod brzdou a ťahanie reťaze. Môžete mi prosím vysvetliť čo to znamená? Pred pár týždňami som prešiel z HTčka na full a zatiaľ veľká spokojnosť :) Zatiaľ žiadne negatívne vlastnosti nevnímam. Trošku pohupovanie, keď mám tlmič nastavený na D-čku (CTD). dík (-;

Znamená to, že niektorí ľudia, moc čítaju a mudrujú a potom si všímajú veci, ktoré by ich inač netrapili, takže sa teš a užívaj bike
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:51:07
01
Presne, to čo tam davaju tí jazdci na XC bajkoch, to by vacsina fora nedala , ani na tom najvydumanejsom endure

ale tam je aj iny faktor - ten bajk nie je ich, a ked ho rozflakaju, dostanu hned novy.
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na epicu. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak :( je to vsetko v hlave.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:51:46
01
No mne osobne by mohli dat aj 5 bajkov na niektore veci , by som svoju hlavu nepresvedčil :D
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:53:28
00
Ale preco to etablujes na vacsinu fora?
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 13:59:36
00
OK pardon polovica :)
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 14:00:21
00
ale tam je aj iny faktor - ten bajk nie je ich, a ked ho rozflakaju, dostanu hned novy.
ja som si sam na sebe vsimol, ze ked som jazdil teraz mesiac tazku kovadlinu, tak mi na nej vobec nezalezalo a pustil som to rychlejsie nez predtym na epicu. teraz po opatovnej vymene asi zase budem ako slimak :( je to vsetko v hlave.

zaujimave , ja skor rozmyslam ze co sa stane mne :lol:
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 14:09:08
03
Pokial ma niekto hlbsie do vrecka, tak si dobre rozmysli, ci bude riskovat zniecenie drahych komponentov koli rychlejsiemu prejazdu, tam to nemusi byt ani o pade, staci, ze rozseka plaste a rafiky na srot, a je o 150-200€ lahsi.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 14:14:39
00
silvi - ale ty si na inom leveli, co sa tyka skokov a jazdy dole kopcom :) ja som zatial este v takom leveli, kde mi nehrozi nejake narazenie do stromu v plnej rychlosti.
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 14:18:08
00
Co uz moze byt lepsia story v krcme, ako sa tesit z toho, ze helma sice pukla, no hlava ostala cela?!
Aj vysnivany bicykel treba jazdit a nicit, sak tajwanci musia z dacoho zit!
Zobraziť komentár 23.06.2015 - 17:39:48
04

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up