Lokalizácia
Formulár sa odosiela
inak tieto vzpriamene posedy - prdel narazena na sedle a vsetky otrasy chyta chrbtica kedze ruky su kdesi v lufte. vobec nieje rozlozena hmotnost tela medzi ruky a zadok. a navyse pri tak vysokom sedle kde slapes doslova spickami neverim ze dokazes odlahcit chrbtici pri narazoch odsadavanim (dvihnut zadok nad sedlo). o zvladani nejakej krizovej situacie ani nehovorim. ale tak po rozky a na kavu dobre.
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 19:08:46
03
Ľudia si myslia ako dobre robia chrbtici a pritom to je takto väčšinou oveľa horšie.
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 19:16:02
01
Chcem sa spýtať, je výrazný pocitový rozdiel medzi jazdou s gaťami s cyklovložkou a bez? Ešte som si nestihol take gate kúpiť a dnes som šiel skúšať nové sedlo (BBB Echelon) v obyčajných nohaviciach a mal som sto chutí to sedlo po 30 km zahodiť do Váhu. Buď to bol veľmi zlý výber sedla alebo môžem ešte tajne dúfať, že kvalitná vložka to môže zvrátiť? Jednalo sa hlavne o bolesť sedacích kostí, to sedlo je na mňa moc tvrdé.
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 20:03:53
00
nie každé sedlo ti musí sadnúť, pre niektorých ľudí to je celkom alchýmia
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 20:10:42
01
Vložka ti podľa mňa v tomto prípade nepomôže, ona zvykne podporiť pohodlie a nie eliminovať výrazné nepohodlie.
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 20:23:38
00
Ja mam sedlo tvrde. Teren bez vlozky by bol masaker. 1-2 hodiny s detmi po asfalte ale dam bez vlozky a bolesti.
Najtazsie na novom bajku bol prave ten vyber sedla. Skusal som vela testovacich az som nasiel take co mi vyhovovalo na 100%. Tam kde maju testovacie kusky to vedia aj zmerat, len musis vediet aky mas posed ;-)
Zobraziť komentár 18.03.2023 - 20:36:05
00
Zisťujem aj ja na vlastnej koži, že výber a potom aj nastavenie nového sedla je doslova hodinárska robota..Chcem sa spýtať, keď dávate sklon sedla do vodováhy a to sedlo, je v pozdĺžnom smere tvarované, dávate do roviny spojnicu začiatku a konca sedla (na obrázku modrou) alebo dávate do roviny iba zúženú časť sedla - nos (červená)? Ja som dával do roviny iba nos, ale mal som pocit, že v takom prípade som sa zošmykával zo širšej sedacej časti.

Prílohy:

Zošit1.jpg
Zošit1.jpg 17.61 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:11:03
00
arrow_leftGusto0 napísal:
inak tieto vzpriamene posedy - prdel narazena na sedle a vsetky otrasy chyta chrbtica kedze ruky su kdesi v lufte. vobec nieje rozlozena hmotnost tela medzi ruky a zadok. a navyse pri tak vysokom sedle kde slapes doslova spickami neverim ze dokazes odlahcit chrbtici pri narazoch odsadavanim (dvihnut zadok nad sedlo). o zvladani nejakej krizovej situacie ani nehovorim. ale tak po rozky a na kavu dobre.

No neviem, citim že aj ruky mam dosť zaťažene
koly krížom som si kúpil odpruženu sedlovku - až mám tendenciu neodľahčovať sedlo v terene, s krížami od vtedy žiaden problem. Ale nemám problém vyšľapať "špičkami" aj ťažky kopec, tak odľahčiť nemám problem.
A krizove situacie - hej, mam problem dočiahnuť na zem. Takto ma však nebolia nohy, cítim že si oddýchnu vyrovnaním. Celkový pocit - dal som v nedelu 50km , 3 hodky nonstop, popri Vahu po lesných cestičkach a okrem únavy, žiaden problem.
Odporúčate teda otestovať iný posed, spustiť ruky dole?

Čo sa týka vložiek do nohavic, na dlhé vyjazdy určite, odporúčam hneď začiatočníkom. Po čase prídete na to že cca hodka, dve po rovine sa da aj bez "vankušikov" ale na dlšie výjazdy a terén, rozhodne používam.
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:16:11
00
arrow_leftPeterK2 napísal:
Chcem sa spýtať, keď dávate sklon sedla do vodováhy a to sedlo, je v pozdĺžnom smere tvarované, dávate do roviny spojnicu začiatku a konca sedla (na obrázku modrou) alebo dávate do roviny iba zúženú časť sedla - nos (červená)?

Asi zalezi aj konkretneho sedla. Mam SQlab, pricom lepsie sa mi meria cele sedlo, takze vodovaha podla modrej a nasledne klopim az ked sa bublinka dotkne ciarky. Takze nieco medzi modrou a cervenou.
Nasledne prve jazdy este jemne doladujem podla pocitu aj vysku aj sklon.
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:36:22
00
Dudo a ako tebe sadol SQlab? Veľmi silno nad ním uvažujem, pokiaľ súčasne sedlo nerozjazdím.
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:42:38
00
PeterK2 niesom odbornik tak s rezervou ale prave to riesim - nastavil som sedlo tak aby lyziny boli v uplnej rovine - moje sedlo ma vtedy spicku malinko hore. lenze potom je tu SAG (mam HT-cko) - pri zamknutej vidlici ok, pri odomknutej mam pocit ze mierne padam na ruky tak pojde asi spicka este mierne hore. inak 1° ma deli medzi bolavymi rukami a bolavymi vajcami :lol:
a sedlo nerozjazdis - to nieje kozenny brooks ktory sa prisposobi zadku. ono krem spravnej sirky treba vybrat aj spravny tvar a ten asi inak ako skusanim nezistis. ja napr. viem ze selle italia a moj zadok sa nemusia - co je velka skoda. mam rad mierne prehnute sedla a tvary musia byt oble. radsej tvrdsie ako makke. idealne s dierou alebo velkou preliacinou (asi mam velke vajca :-D)

misocko ja nikdy nikomu nic neodporucam, kazdy ma vlastnu hlavu. napisal som len moj vseobecny pohlad na tento typ posedu. videi a clankov ako by mal byt spravne nastaveny posed je plny internet.
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:52:22
11
no a dalsia vec pri tensich sedlach, oni sa v mieste najvacsieho tlaku prehnu a opat spicka mierne hore :D
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 21:54:49
00
Zle som sa vyjadril, počkám, či nerozjazdím seba k tomu sedlu :). Ono asi bola aj chyba, ze som po zime išiel prvykrát na bike s novým sedlom výrazne tvrdším ako staré a bez vložky na gatiach. Len musím počkať, lebo po víkende mi to zo zadku dnes udrelo do krížov a asi nejaký čas zas nepojazdím. Ja som sa pri výbere inšpiroval článkami, že lepšie je voliť tvrdšie sedlá a ďalšia priorita pre mňa bola diera, tú som na starom nemal. Ale keď tak teraz nad tým premýšlam, aký je vlastne benefit tvrdého sedla?
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 22:12:56
00
je lahke, chyba mu pena :D
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 22:14:07
00
btw, ak sa vyserieš na gramy, hocijaký brooks je luxus :) buď kožená klasika. alebo novšie kaučukové c15-19
Zobraziť komentár 21.03.2023 - 22:16:20
00
keyboard_arrow_up