arrow_leftRoman98 napísal:
Pohybuje sa to na úrovni 31,5-31,7mm :)

ufff jadrova fyzika pri vybere kolies a potom posles akukolvek aerodynamiku ktoru si tou jadrovou fyzikou ziskal doprec ked das 31.5 plaste na 28 rafik. gratulujem :)
11.02.2025 - 09:32:47
01
To je jedna vec a druhá že pri takejto zostave kolesá resp. plášte viac chytajú bočný vietor...
Ale keď mu to vyhovuje.
11.02.2025 - 09:44:35
00
To máš ako s uhlopriečkou TV - tiež sa na začiatku zdá strašná a zbytočne veľká.
50 mm je tak akurát a časom uvidíš, či ešte neprihodíš.
11.02.2025 - 09:57:30
01
arrow_leftlear1 napísal:
tieto vyzerajú super. za tú cenu naozaj ľahučké. uložím si a budem sledovať cenu, aj keď už teraz je veľmi dobrá.
ešte sa rozhodnúť akú výšku ráfika, 50 už mi príde dosť :D

Môžem potvrdiť, že tie kolesá sú skutočne fajn. Mal som ich na MTB, otec ich má na cesťáku a jeden známy ich jazdí na ceste. Zatiaľ sa nesťažoval nikto a ja som im na MTB pár krát dal riadne zabrať (rozumej, nevidel som jamu a hukol som rovno do nej).
11.02.2025 - 10:01:14
01
arrow_leftKristina napísala:
Tiež sa chystám montovať 30mm Conti na ráfky s 21mm vnútornou šírkou. Ako píšeš kvôli objemu a pohodliu.

Zalezi asi aj ake conti. Ja mam 5000TL a tie mali 31,5mm na 21mm rafkoch a to boli 32c 🤷
11.02.2025 - 11:06:09
00
Dobre a na 32 plášte, s tým že do budúcna by som chcel dať aj širšie (34/35) tak radšej 25mm ráfik?
11.02.2025 - 11:13:54
00
arrow_leftshifty12 napísal:
RastikSVK nemyslím si, že niekto má predsudky... to čo tu píšu ostatní je podľa mňa len fakt.. kúpiť si kolesá na cesťák, prípadne mtb je ako si obuť nejakú časovanú bombu na osky. Pamätám si jedného experta, čo si takto kupoval sedlá z aliexpresu lebo boli pekné farebné a pod. :D pri jeho váhe cca 70kg mu po 1 roku praskli natom lyžiny... :D ale hlavne že to bolo lacné, karbónové a pekné :D ušetriť na kolesách z aliexpresu a pustiť sa natom niekde to je jak námet na scénku do JACKASS

Hmotnost by sedela, cinske sedla som tiez jazdil ale lyziny mi v zivote nepraskli ? takze ja to asi niesom ?
11.02.2025 - 12:39:31
00
arrow_leftJFE napísal:
ufff jadrova fyzika pri vybere kolies a potom posles akukolvek aerodynamiku ktoru si tou jadrovou fyzikou ziskal doprec ked das 31.5 plaste na 28 rafik. gratulujem :)

A kto povedal že som ich kupoval kvôli aero-výhodám? Nejadzím profi, som iba rekreačný cyklista, mal som hlinikáče, chcel som odskúšať karbóny a najmä pohodlie. Chápem 105% pri kolesách a plášťoch, no opät píšem, nie som žiaden profi jazdec tak mi je nejaká mierka 105% úplne u prd*le :)
11.02.2025 - 14:31:39
03
Iné by bolo keby na 28mm vonkajší ráfik pacnem 40ky a väčšie. Ten rozdiel pár mm je zanedbateľný. Radšej mať 30mm plášť a mať slabučký žiarovkový efekt ako mať úzky 26-28mm kosťo-riťo-tras plášť ktorý nebude tak pohodlný ako 30ka. A širší plášť aj kvôli tomu že jazdím na ceste tubeless :) Pri 26-28mm by som musel jazdiť vyšší tlak no zas pri defekte by pri vyššom tlaku bolo mlieko zbytočné. Takto jazdím na 30mm 4,2-4,5bar s vyšším pohodlím :)
11.02.2025 - 14:35:49
00
arrow_leftRoman98 napísal:
To chápem :) Len som apeloval na realne testy že sa mi pozdávajú viac než v aerotuneli :)
To že si nevšimli takú banalitu je ich chyba. Čo už

a preto si daval "odborne" porovnania toho ktore kombinacie kolies a ramov su najsam fasa kde ziskas ake sekundy a odporucil ako pomocku pre inych na rozhodovanie. ano vsetko v poriadku :)

mimochodom stavim 20cku ze keby ta naslepo posadili na 28cku plast tak by si na zaklade pohodlia netusil ci je to 28 alebo 30...
11.02.2025 - 16:44:11
03
arrow_leftJFE napísal:

Myslím, že pri priemernej rychlosti +-30km/h tá o málo horšia aerodynamika ešte nehrá u hobíka žiadnu rolu. To môžu hovoriť pretekári s priamerkou 45-50km/h.
11.02.2025 - 17:01:11
04
JFE skor narazal na jeho styl vyberania kolies, ktory evokoval narocny vyber kolies profika na trojtyzdnovy etapak :)
A zrazu je to vsetko nepodstatne a pohodlie je na prvom mieste aj za cenu balonov na uzkom rafiku.
11.02.2025 - 17:05:33
02
arrow_leftJFE napísal:
a preto si daval "odborne" porovnania toho ktore kombinacie kolies a ramov su najsam fasa kde ziskas ake sekundy a odporucil ako pomocku pre inych na rozhodovanie. ano vsetko v poriadku :)

mimochodom stavim 20cku ze keby ta naslepo posadili na 28cku plast tak by si na zaklade pohodlia netusil ci je to 28 alebo 30...

Bože, čo tu riešiš starú tému, áno riešil som to, ale vyprdol som sa na to, pozrel som asi 40 videií na túto tému a utvrdil som že je to iba pre ludi ktorí kompetetívne závodia. Zaujímalo ma to. áno. Ale napokon som to neriešil pri kúpe. Chcel som proste sa dostať do sveta kolies, lebo som šiel do toho ako laik, a áno, keď sa dá poradiť, poprípade napísať svoju osobnú skúsenosť niekomu inému, prečo nie...
11.02.2025 - 17:28:30
00
K tým karbónovým kolesám - doma máme mezdi mnou a synom 5 sád karbónových kolies na rôznych bikoch a z nich sme 3 už zlomili (rôzne dôvody - hlboký výtlk na ceste vo veľkej rýchlosti, nezvládnutý drop na MTB a pád na ceste) a jednu poškodili (kozmetika, náraz kameňa na graveli). Čiže nie je zlé, ak tam je nejaký crash replacement alebo záruka. Najlepšie som dopadol s H-Care od Huntu, jde mi zlomené koleso opravili zadara :)
11.02.2025 - 17:46:21
12
arrow_leftmarcels napísal:
K tým karbónovým kolesám - doma máme mezdi mnou a synom 5 sád karbónových kolies na rôznych bikoch a z nich sme 3 už zlomili (rôzne dôvody - hlboký výtlk na ceste vo veľkej rýchlosti, nezvládnutý drop na MTB a pád na ceste) a jednu poškodili (kozmetika, náraz kameňa na graveli). Čiže nie je zlé, ak tam je nejaký crash replacement alebo záruka. Najlepšie som dopadol s H-Care od Huntu, jde mi zlomené koleso opravili zadara :)

Tak závisí od štastia :) Aj hlina sa dokáže poškodiť pri silnom náraze (ako napr. veľký výmol na ceste alebo náraz)
11.02.2025 - 18:20:10
00
keyboard_arrow_up