Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Cerovka dnes prijemne prekvapila.

i.imgur.com
Zobraziť komentár 06.07.2013 - 20:50:27
00
Vcera som ju siel prvy krat. Super bolo dakujem tvorcom a ludom co sa onu staraju. Skoda len ze niesu nanej ziadne vyhlady.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 10:50:20
00
tento rok som sa na cerovku este nedostal(celkovo som sa do lesa velmi nedostal) takze dnes si idem znova uzit paradny flow ktory cerovka ponuka...a beriem aj otca ktory ju nesiel este v zivote :)

hentakym rychlikom hlavne ak idu v protismere teda urcite neuhybam...aby pochopil ze tam nieje sam... :)

pride mi uplne normalne ked obydvaja jazdci spomalia a kazdy sa trosku uhne ked sa obchadzaju...ale vazne nemusim takych co si myslia ze to je jednosmerka a ze oni idu prave tym spravnym smerom...
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 12:34:55
00
Ja som cerovku siel cca 20x tento rok, od 20.Aprila. Jazdim to od r.2010 ked mi trailik, vtedy este neofocialny, ukazal kamos. Som rad za tento trail aj za dalsie aktivity trsilbuilderiv ktori sa na tom podielali. Uvazoval som ze by som Slombe alebo kto to zastresuje posielal nejake drobne za kazdu jazdu. Ide o to ze tskto dobrovolne by mohli prispievat vsetci bikeri, ktori chcu tieto aktivity ocenit. 50centov alebo euro by som bol ochotny dat za kazdu jazdu. Je to blbost? Co si o tom myslite? Ked som stretol chlanov na cerovke ked ju opravovali peniaze nechceli, ze nech pridem pomoct s lopatou, na to vsak nemam cas (3deti male), som rad ked sa vytrepem skoro rano do lesa dat trail kym rodina este spi ;-)
Ohladom obiehania - malokedy stretavam bikerov, v sobotu okolo siestej tam neni nikto len diviaky ;-)) a cez tyzden skoro popoludni, cez pracovnu dobu tiez len zopar cyklistov. V stredu som vsak bol svedkom nie idealneho stretnutia v protismere. Dobiehal som jedneho bikera a oproti sla skuoinka 3 bikerov. Ficali z kopca a my do vrchu, typkovi predo mnou moc nedali prednost a ten zisiel z biku a zafrflal ze smerom hore by mali uvolnit cestu oni nam. Aj ja si to myslim.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 14:44:09
00
Ja by som skôr povedal že tí čo idú hore by mali uhnúť tým čo idú dole, na zjazd sa predsa všetci tešíme a každý si ho chce vychutnať
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 15:27:32
00
Ja by som skôr povedal že tí čo idú hore by mali uhnúť tým čo idú dole, na zjazd sa predsa všetci tešíme a každý si ho chce vychutnať

vzdy je to tak ze tí čo idú dole sa majú uhnut pretoze to maju ovela lahsie, platí to pri autách aj na bicykloch
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 15:47:54
00
Nikdy to nie je jednoznacne, kto a kedy sa ma uhnut. Take pravidlo sa v terene neda stanovit, pretoze v prvom rade zalezi na stope a v druhom na rychlosti. Reakcna doba je plus minus obdobna u toho co ide hore aj dole, ale ten co ide dole 40km/h prejde podstatne viac za tu dobu ako ten, co slape hore 4km/h. Dalsia vec je stopa .. smerom dole uhnut sa moze znamenat pad, alebo velke riziko, zas smerom hore clovek niekedy je rad, ze slape a nepride mu vhod zastavovat. Tento problem ma urcite riesenie, ktore dlhodobo vyuzivam :lol:
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 15:54:50
00
@double, súhlas. Platí to aj pri bežeckom lyžovaní. Aj keď amatéri to nechápu, lebo majú pri zjazdoch ťažkosti udržať sa na lyžiach. Bolo by dobré keby v MTB existovali nejaké jednoznačné pravidlá. Všetko by bolo jednoduchšie. Osobne ma teší že tieto problémy nemusím riešiť, lebo na biku jazdím v ľudoprázdnych oblastiach kde je vzácnosť niekoho stretnúť.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 16:24:00
00
to pravidlo je dávno jasné už som to tu kedysi písal.vždy sa uhýba ten čo je v zjazde.dokopca sa ťažko uhýba kďže máš nižšiu rýchlosť a aj sa ťažšie manévruje a hlavne keď dokopca zastavíš tak potom často už len tlačiť.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 16:51:58
00
A ked v zjazde nemas kam uhnut tak co ? Zavolame potom sanitku ? :fubar: .. nezovseobecnuj, lebo z tohto fora ceperi vyrabaju pravidla a ani bohovi potom neuhnu. NEPLATI TO UPLNE VZDY!

ps: dnes po zltej z BK smer Marianka zase 2-3 bajkeri v protismere a ani bohovi jazdit po pravej strane :tmi: .. zrejme nova moda.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 17:27:16
00
ale ved ked sa nema kam vyhnut zjazdar, tak sa na tom mieste nema kam vyhnut ani horekopcar. na cerovke je takych miest plno. vtedy treba aby zastavili obaja a opatrne sa vyhli
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 19:07:10
00
na cerovke som dnes stretol jedneho jedineho cyklistu...a ten sa somnou paradne pochopil ja som ani nespomalil len skocil do toho zeleneho co tam vsade rastie..on tak isto nespomalil a pokracoval dalej :)

ale na zvazniciach a sirsich zjazdoch sa ma uhybat ten co ide dole....ked sa nema kam uhnut moze zabrzdit...jeho to nc nestoji rozbehne sa mu to same... :) praktizujem to tak a v zivote sa mi nestalo ze by to bolo nepouzitelne...tiez ma clovek ist v jazde tak aby to mal pod kontrolou... :) ja v zjadoch lietam plnou rychlostou...ale vzdy viem ze to mam pod kontrolou a ked bude treba sa chytit brzdy ze to zabrzdim :)

za dalsie..vletiet v rychlosti do rozmrdanej stopy sa v pohode da...lebo pri tej rychlosti po tom len preletis....

ale kebyze sa uhyba ten co slape do kopca tak v tej rozdrbanej stope by asi musel zastat ....
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 19:35:42
00
Presne ako pise iron.hide, cerovka je uzky singlac, opatrni musia byt obaja. Ak spomalia tak mozu prejst okolo seba, ak treba zastat tak by ustretovejsi mal byt ten co ide dole. Na tomto traili nie su aj tak dlhe, rychle zjazdy, len 2-3 take kratsie a jeden dlhy na zvaznici co sa napaja na cerovku (zjazd k jazeru). Ide hlavne o to aby sa clovek nechoval egoisticky ale naopak ustretovo. Ja chodim na bike resetnut hlavu (namiesto krcmy) a jazdu v prirode si vychutnavam, je skoda kazit si taketo zazitky sebeckym spravanim.
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 20:50:33
00
Ja som zatial nemusel zastaviť ani raz, pekne sme sa vyhli vždy, bol som tam len 3X no vždy tam bolo vela cyklistov, dokopy som ich stretol asi 40 a nikdy nebol problém
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 21:14:38
00
Ak by som na cerovke stretol 40cyklistov tak by som mal asi pokazeny cely zvysok dna lol :-))) Asi mam fakt stastie lebo to davam 2x do tyzdna a max som stretol 5-6 bikerov na celej trase tam a naspaet (27km).
Zobraziť komentár 13.07.2013 - 21:33:21
00
keyboard_arrow_up