Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Prší,tak snorím po internete,čo je nové-a natrafil som na e-bike,ktorý ma silno zaujal-motor slabší,baterka nie príliš veľká,ale váha cca 20 kg za relatívne dostupnú cenu :^)
Už je objednaný,cca za pol roka by mal prísť na predajňu do BA v blízkosti bydliska.
E- bikov s novým pohonom TQ HPR60 už zopár je,ale v kamennom obchode na SK sa dá objednať asi len Trek (ak je to inak,dajte typ :) ) objednávku môžem hocikedy zrušiť.

Trek ma nikdy neoslovil,že by som ho chcel,ale tento rám vyzerá fakt pekne,tak som zvedavý ...

https://www.najsport.sk/elektrobicykel-trek-fuel-ex-9.7-gen-2-carbon-smoke-lithium-grey-marble-2026#product-description

Sú už aj nejaké videá,napr:

https://www.youtube.com/watch?v=0F22VXXgzNQ&t=5s
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 16:39:54
02
Vidíš to a ja už na ňom mám za asi mesiac skoro 500km najazdených. Dnes z trailov som aj menší konár priniesol. 😎😎

Prílohy:

IMG_8424.jpeg
IMG_8424.jpeg 306.23 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_8454.jpeg
IMG_8454.jpeg 219.49 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.09.2025 - 16:52:40
02
Tak dávaj priebežne info,či funguje bez problémov-ja si budem musieť počkať cca pol roka,kým príde-ak príde...
Yeti MTe sa dá na SK kúpiť ihneď,len tá cena,to už je móóóc :^)
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:01:45
00
Tak ja to mám cenovo úplne najhorší model, ktorý sa dal kúpiť. Je to len 9.8ka ale na elektrickom Shimane. Oproti Sramu90 bol príplatok tuším 1400 eur len za to, že tam je elektrické Shimano XT. Asi chyba v cenníku alebo čo a preto bol ten 1ks bicykla k dispozícii pre celý EU trh. Tak som ho zobral. Ale pol roka tam čakačky na bicykle neboli. Keby sa mi chcelo čakať viac ako týždeň tak koncom septembra, alebo v polke novembra bolo k dispozícii množstvo iných modifikácií. Jedine ak by sa to zmenilo z hľadiska dodania. Ale niekedy v strede augusta tam svietili dodania 48 alebo 81 dní.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:37:29
00
Ale Dano5 bude mat model s novym TQ motorom. Ten starsi typ ak si dobre pamatam, si nejak nechvalil.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 19:03:32
00
Podla fotky je to nový model,z nejakými zmenami-tento:

https://www.trekbikes.com/sk/sk_SK/bicykle/horsk%C3%A9-bicykle/horsk%C3%A9-elektrobicykle/fuel/fuel-ex/f/F370-1/fuel+-ex-9-8-xt-di2-gen-2/58894/5340316

cenníková cena skoro ako základný Yeti MTe
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 19:12:39
00
Keby si si to vybral na mechanickom SRAM90 tak to máš to isté len by to stálo 8500 eur iba. Ale čo tak dodatočne pozerám, tak pri modeli EX je na stupni 9.8 okrem inej sady aj zmena podvozku - RS vs FOX Factory. To Shimano je úplny úlet cenový, ale radí to pekne. Ja ako nenadšenec Shimana mám celkom z toho radosť. Určite ale cenovo 9.8 na Srame, alebo ešte kuknúť Propain Sresh SL .
Ja som TQ HPR50 nejako nechválil, ale teraz mám Fuel+ ten istý čo chce Dano len nie model EX ale LX s vyššími zdvihmi. A mám HPR60, ten motor je úplne inde ako HPR50. Životnosťou neviem, akurát začíname etapu jázd vo vode a snehu pomaly, tak sa uvidí.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 19:57:40
00
Ten Propain som pozeral,cenovo to vyjde tiež trochu cez 6000 eur,ale chcem kúpiť v kamennom obchode
Ten Trek 9.7 je celokarbón,osadenie fajn
Cena 6200 eur,predajňa pár km od domu.
Nevýhoda dlhá čakacia doba
Určite chcem ten novší motor HPR60
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 20:37:00
00
Tam hlavne nie je žiadny novší alebo starší motor. Je tam len HPR60 a Trek používa aj v novom Slashi+ už HPR60 a aj reklamácie starých HPR50 dávajú v HPR60. Tak stačí aj model 9.7 tam ako taký najväčší rozdiel v ovládaní pohonu je, že nemá farebný displej, ale inak je to to isté. Model 9.7 som mal ako predvádzačku trochu modifikovanú, ale na nacítenie bicykla to stačilo. Môj je akurát na pružine, tak je omnoho lepší v náročnom teréne, ja osobne sa na tom lepšie cítim ako Slashi - ten FUEL tak lepšie padne do ruky. Všeobecne čo som mal bicykle (Dreadnought, Stumpjumper, Slash+) tak Fuel+ je v teréne taký najlepší parťák.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 20:59:08
02
Dano5 a čo toto? https://www.mtbiker.sk/bazar/elektrobicykle/horske/celoodpruzene/4699834/novy-yt-decoy-sn-29-core-2-reflex-red-l-2025-20kg.html
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 11:47:13
00
Vyzerá zaujímavo,ale ja som sa do toho Treku zahľadel :inlove:
Ani som poriadne nespal,ráno som nažhavil gooogle a podarilo sa,velkosť "L" skladom na predajni kúsok pred Prahou :D
Jeden telefonát,či si môžem prísť preň a zaplatiť Eurami-áno,dá sa :)
Tak mám za sebou 640 km za volantom a e bicýk je v garáži :wasntme:

Foto čoskoro do príslušnej témy

Asi som cvok,ale čakať pol roka,kým ho dodajú u nás v BA sa mi asi nechcelo :lol:

edit: váha bez pedálov vo velkosti L je 20 540 gr. (takže tak ako sa píše na stránkach Treku)
vyzujem a odvážim plášte,mám pocit že budú mať cca kilo každý-možno s tým niečo vymyslím.

Vyzerá presne ako na stránke,ale vidlica má čierne polepy a plášte majú béžové boky-fajn,pekne to oživilo ten "pohrebák" ;)

https://www.trekbikes.com/sk/sk_SK/bicykle/horsk%C3%A9-bicykle/horsk%C3%A9-elektrobicykle/fuel/fuel-ex/f/F370-1/fuel+-ex-9-7-gen-2/56295/5335608
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 17:21:02
07
To aj je dobrý bicykel. YT je tiež fajn, ale na Treku je super modulárnosť, keď ťa omrzí jeden setup, tak kúpiš diely za pár eur a urobíš z toho bicykel na úplne iné terény. Celkom si prekvapil, že taký kusisko po bajk, ale za mňa dobrý ťah. Škoda čakať pomaly pol roka a strácať čas. Ešte teraz budú pekné dni a treba sa voziť a nie čakať. Jedine čo doporučujem urobiť do blízkeho budúcna vymeniť ten tlmič. Nie je zlý, ale za mňa taký mŕtvy a dosť to uberá potenciál toho bicykla. Ideálne tam dať nejaký Ohlins TTX M2, alebo potom ľahunkú pružinu od CaneCreek. Vidlica úplne OK, tak ako je.
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 17:43:02
02
Uvidím ešte,čo a ako bude-ak mi sadne,možno ešte zainvestujem a dostanem ho pod 20 kilo-priestor tam vidím-hlavne kolesá,plášte :^)
A možno pôjde z domu bio bicýk,už som sa naťahal dosť-a plnohodnotný e bike Haibike pôjde do sveta tiež,a bude vybavené :D
Ako inak,prší a bude aj zajtra,tak idem pozrieť tie kolesá,v krabici od treku je aj bezdušový tmel,idem na to ;)
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 18:04:39
02
Jasné dajú sa aj karbónové kolesá a hneď to bude iné. Na plášťoch sa ušetriť moc nedá. Tie Bontrager v týchto nových verziách oťaželi, ale pod kilo jedine niečo z Maxxisu v EXO, ale zas to už vzadu pri tom ako ten bicykel ide z kopca je trochu risk. Prerazíš aj plášte aj tie hliníkové sériové kolesá. Možno ak by si dozadu zohnal nového Dissectora, neviem o koľko oťažel. Na mňa sú na tom 2,4ky už úzke plášte, ale ja to potrebujem ku nám do skál a koreňov na nižšie rýchlosti a väčší komfort.
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 18:14:59
00
Zaujímavé,neboli tam duše,len original páska a bezdušové ventilky bez tmelu,tlak to držalo aj tak
Dal som tam teda tmel,čo bol v krabici k e biku-ten bezdušový systém vyzerá byť kvalitný,ale radšej som to ani nevážil-budú to ťažítka
Uvidím,či si dám časom zapliesť nejaké stredne ťažké Nextie/DT swiss 350,mohlo by ísť aj kilo dole ...
Už nech doprší :wasntme:
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 21:05:39
01
keyboard_arrow_up