Mám Haibike s duro lt-4 2019 s motorom yamaha- se. Som s ním vcelku spokojný- no hlboko ma sklamala prípomoc pri tlačení. Je absolútne nedostatočná - slabá a pomalá. Takže o nej viem akurát podľa toho, že sa mi otáčaju pri tlačení kľuky. Skúšal som túto funkciu u shimana na nejakom rockmaschine a to ma doslova ťahalo. Dosť ma to škrie, pretože ebike som si kupoval kvôli problémom s kolenami- aby som sa dostal do miest kde už peši nevýjdem. Nie všetko sa dá výjsť bez tlačenia. a to v prípade 23 kg bajku je problém, vzhľadom na to že už som 60-tník. Aké máte skúsenosti s touto funkciou u ostatných systémov, prípadne u Yamahy pw-x ?
Haibike Sduro Hard Seven SL s motorom Yamaha PW to isté. Pri stláčení tlačidla na pomoc pri tlačení treba vyvíjať značnú silu a dopomoc je úbohá. Oplieskať inžinierom o hlavy.
Manželka bola z toho tiež sklamaná, ale da sa stým žiť, nesmiešmu mu absolutne nič pomahať,pôjde a aj do prudkeho kopca, ale (velmi) pomaly. Ak mu začneš pomahať, akoby to začalo vypinať. (Haibike sduro hard seven-2019)
Zrovna včera jsem manželce "vytláčel" kolo do kopce
A mám naprosto stejnou zkušenost. Myslel jsem, že je něco špatně , protože to byla první vyjíž´dka s novým kolem .
Pohon PW-X
Tiež pridám skúsenosť...Na mojom Spešli s motorom Brose,nemám s touto podporou tlačenia do kopca tiež dobré skúsenosti.Minule som išiel v Manínskej tiesňave na už ozaj prudký kopec-skalu,reku zapnem dopomoc...No najskôr akoby systém váhal,čo vlastne po ňom chcem a keď sa to konečne rozbehne,koleso začne v náročnom teréne prešmykovať,šmýka sa už potom aj mne a držať stisnuté tlačidlo celou silou,tiež nič moc,po chvíľke začne prst bolieť.No a ako bike stratí adhéziu a mne tiež podšmykne nohy,upustím to tlačidlo a je po dopomoci...Začnem sa teda škrábať zasa hore,no pre pridlhú odozvu systému je to pre mňa nepoužiteľné!A tak cordím tú 22kilovú opachu pekne vlastnou silou...Toto nedomysleli.
Mám ten steps 8000. použil jsem to pouze 2x, jednou na vyzkoušení a pak do schodů..Tak je to takové divné..Jak to skáče po schodech ..Ale nakonec se vydrápalo kolo samo cca do výšky 2 patra... Ovšem to že se musí stále držet páčka je dost otravné.. Ale sílu to má dobrou a jede přesně 4km a může být zařazený jakýkoli převod...
Ja mám tiež steps 8000 a správa sa to ako popisujú kolegovia s Yamahou. Zapnem podporu, držím tlačidlo,chvílu nič, potom sa to veľmi váhavo skackano pohne asi 1 km/h a nekodáže súvisle ísť konštantnou rýchlosťou, aj keď držím tlačidlo, akoby sa pohon stále vypínal a zapínal.
Ja mám tiež steps 8000 a správa sa to ako popisujú kolegovia s Yamahou. Zapnem podporu, držím tlačidlo,chvílu nič, potom sa to veľmi váhavo skackano pohne asi 1 km/h a nekodáže súvisle ísť konštantnou rýchlosťou, aj keď držím tlačidlo, akoby sa pohon stále vypínal a zapínal.
Mě funguje dobře..Jak jsem psal výše. Zapnu a stále to jede 4km..Sílu to má dost..Vyškrábe se do schodů..
Dnes jsem porovnával Bafang vs. Yama PW-X
Výjezd do schodů (klasické komunistické)
Obě elektrokola mají kola 27,5" a u obou jsem dal nejlehčí možný převod
Bafang udělal hop-hop-hop a byl s přehledem nahoře
Yamaha velké trápené. Na každý schod jsem musel nadhazovat předním kolem. nedovedu si představit, že by se s tím měl trápit nějaký důchodce ..
Vida, ani mně nenapadlo, že bych to mohl zkusit po schodech. Prostě jsem to vzal pod paží a nesl.. Ovšem když opravovali výjezd ze sklepa. Už je v pořádku, tak si to zase tlačím. Někdy s dopomocí, někdy bez. Ale taky se mi to zdá slabé. Vyzkouším ty převody, jak tu někdo psal...
Včera jsem to řešil s prodejcem , rovnou mi řekl , že podpora chůze je u Yamahy špatná . A že on jako prodejce s tím nic nenadělá (žádný update SW nemá)
.
Ještě bych se zeptal na jednu věc
Máme motor PW-X , tzn v menu je 5 stupňů podpory (eco+ , eco, std, high, exp)
Když přepnu ze STD na HIGH , tak necítím, že by mi motor zvýšil výpomoc (podle prodejce to tak je správně)
Jak to funguje u vás ?
Manželka bola z toho tiež sklamaná, ale da sa stým žiť, nesmiešmu mu absolutne nič pomahať,pôjde a aj do prudkeho kopca, ale (velmi) pomaly. Ak mu začneš pomahať, akoby to začalo vypinať. (Haibike sduro hard seven-2019)
Tak som to vyskúšal naporiadok a ako tu niekto odporúčal, prehodil som na ťažký prevod a výsledok .
Bežne, keď idete do kopca mate ľahký prevod, keď to už nejde zosadnete a prevod zostane a bike ide na podporu pomaly. Prehodte na najtažší prevod... Žene to výrazne pomohlo, bike ide výrazne rýchlejšie.
Mne na Steps 8000 to funguje rovnako, najprv som myslel, že je niečo zle, keď to na podporu skoro vôbec nešlo, samozrejme na ľahkom prevode. No keď som zaradil najťažší prevod, ide ako po masle. No bude to trocha otrava pre každým strmým kopcom prehadzovať. Našťastie je len málo takých, kde človek s e-bikom nevyjde v sedle.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A mám naprosto stejnou zkušenost. Myslel jsem, že je něco špatně , protože to byla první vyjíž´dka s novým kolem .
Pohon PW-X
Vyskúšal som túto funkciu u motora Bosch. V závislosti od nastaveného prevodu je rýchlosť až do 6 km. Slušne ťahal do kopca.
Doporučujem nastaviť najťažši prevod /najrýchlejší/ a vyskúšať asistenta chôdze. Napíšte či sa to zmenilo.
Výjezd do schodů (klasické komunistické)
Obě elektrokola mají kola 27,5" a u obou jsem dal nejlehčí možný převod
Bafang udělal hop-hop-hop a byl s přehledem nahoře
Yamaha velké trápené. Na každý schod jsem musel nadhazovat předním kolem. nedovedu si představit, že by se s tím měl trápit nějaký důchodce ..
mne presmykuje zadne koleso na schodoch
co robim zle?
vy na nom sedite a tak chodite po schodoch hore???
.
Ještě bych se zeptal na jednu věc
Máme motor PW-X , tzn v menu je 5 stupňů podpory (eco+ , eco, std, high, exp)
Když přepnu ze STD na HIGH , tak necítím, že by mi motor zvýšil výpomoc (podle prodejce to tak je správně)
Jak to funguje u vás ?
Tak som to vyskúšal naporiadok a ako tu niekto odporúčal, prehodil som na ťažký prevod a výsledok
Bežne, keď idete do kopca mate ľahký prevod, keď to už nejde zosadnete a prevod zostane a bike ide na podporu pomaly. Prehodte na najtažší prevod... Žene to výrazne pomohlo, bike ide výrazne rýchlejšie.