Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dík Braňo za info, bol som si to odskúšať mne ten zvuk pripadá, že ide skôr z obvodu, nie stredu, tie ložiská by som asi vylúčil, lebo ako si písal, čím rýchlejšie to roztáčam, tak to mizne a navyše, i keď menej, ale robí mi to aj na zadnom kolese, čiže pochybujem, že by mi odišli obe ložiská naraz. A zadné koleso viem, na stojane cez pedále roztočiť do vysokých otáčok a vtedy ten zvuk zmizne už úplne. Trochu sa obávam, že to môže byť to mlieko v ráfiku, lebo pri jednom zabrzdení to znelo, alebo by sa niečo zgúľalo dole. Poriešim to asi tak, že pôjdem s tým do servis, nech mi vymenia to mlieko. Ale pre istotu, aby som vedel, čo mi tam dajú, tak by som si radšej kúpil svoje a doniesol ho so sebou. Viete mi poradiť, s ktorým mliekom sú dobré skúsenosti?
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 21:56:19
00
To máš jedno aké tam je mlieko. Ono to pomaly preteká do kolesa a tam sa to takto gúľa. Vybrať to je dosť o nervy, ale dá sa s tým vyhrať. Iná situácia by bola ak by si to mal na bezdušiach len krátku dobu. Toto vzniká hlavne ak je tam mlieko dlhšie, zaschne, potom sa zas len nejako doleje a koleso sa pravidelne nečistí. Cez nalepenú pásku by tam nemalo ísť nič. Mne to vzniká na páskach , ktoré nie sú nalepené, ale sú vyberateľné. Tam vie páska ľahko zatekať. Škoda, že si toto nevieš sám doma skontrolovať. Nie je to nič extra.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 22:05:47
00
Na bezdušiach to nemám ani týždeň, je možné, že by sa spravili už hrudky?
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 22:12:11
00
Kokos uz to otvor a uvidis :devil:
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 22:20:51
03
Ak to v plášti za necelý týždeň takto zreagovalo tak by som rád spoznal značku tmelu.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 22:43:23
00
Zlomila sa im montpaka a ten kusok tam rachoti 😁
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 23:16:15
01
Keby sa toto stalo nejakej žene, už dávno by to otvorila, aj keby to nevedela :lol:
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 23:21:56
15
no nie som si celkom istý, nikdy nepodceňujem ženy, ale Ty nie si práve typická vzorka :)
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 23:40:48
11
arrow_leftPINY napísala:
Keby sa toto stalo nejakej žene, už dávno by to otvorila, aj keby to nevedela :lol:

Presne. A potom by napisala na forum, ako doliala chladiacu kvapalinu do oleja a co ma teraz robit. :D

Ale plne rozumiem, nikto uz na to nema nervy a davno by to koleso kazdy otvoril a skontroloval. Holt, nie kazdy je technicky typ. Aj taki musia byt, ved prave z nich zije servis. :)
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 07:42:53
10
arrow_leftJezus napísal:
Presne. A potom by napisala na forum, ako doliala chladiacu kvapalinu do oleja a co ma teraz robit. :D

Ale plne rozumiem, nikto uz na to nema nervy a davno by to koleso kazdy otvoril a skontroloval. Holt, nie kazdy je technicky typ. Aj taki musia byt, ved prave z nich zije servis. :)

Ďakujem, že mi vždy pripomenieš moje "heroické" výkony :D
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 08:11:19
02
Asi je to tým, že každý uvažujeme a vyhodnocujeme inak :)..U mňa je to tak, že na čo to budem otvárať, keď nemám doma mlieko, keď staré rozlejem alebo zistím, že bude treba vymeniť. Nemám ani pásku, keď zistím, že tú na kolese treba vymeniť. Mám len obyčajnú pumpu i keď asi postačuje, ale ktohovie, či by pätky zacvakli. A ako som písal vyššie, nešla mi uvoľniť oska a na silu ju už radšej pokúšať nejdem. Toľko k mojim dôvodom, ale chápem, že tému som už zahltil dostatočne, tak končím a nejak si s tým snáď poradím :)
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 09:54:36
00
Veď na to fórum je :) a určite si kúp mlieko, to doma musíš mať vždy, keď si prešiel na bezduše ;)
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:10:15
04
Jasné, už pozerám, že ktoré..a asi aj tú muc off odmerku na meranie, že kedy už treba dolievať
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:15:04
00
Myslím si že každý cyklista by si mal vedieť urobiť základný servis doma. A dať dole koleso sa považuje za to najzákladnejšie. Nechcem sa nikoho dotknúť. No v poslednom čase pozorujem že mnohí nevedia ani čo je doraz na prehadzovacke. Ale to je asi tým že za môjho detstva sa s bicyklom a jeho servisom vyrastalo. Teraz cyklisti utekajú do servisu aj kvôli tomu že treba maticu utiahnuť.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:27:29
05
mlieko hlavne to, ktore tam mas maliate. asi by som to nemiesal. pripadne ak je tam nieco fakt zle, tak to vyliat cele prec a dat si tam svoje.
no a k bezdusiam - ono sa to tvari ako strasna veda z tu pritomnych dlhorocnych komentarov. ale vobec to tak nieje. je to ako ked sa prvy krat ucis vymenit/zalepit dusu.
a ked si ich nahodis doma sam, zostane ti aj paska, aj mlieko a ked sa nieco udeje a budes musiet riesit napr. cez vikend, sviatok .... tak operativne vyriesis a jazdis. alebo ti je lepsie cakat na servis?
este taka poznamka - ak nemas pristup ku kompresoru tak by som kupil domov booster. odkedy ho mam, nemam obavy z toho, ze by som bezdusak nenahodil a musel to cez niekoho riesit.
ano bezduse su vacsia papracka, je to oproti dusi drahe riesenie, ale pokial vela jazdis tak je to na nezaplatenie.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:30:20
03
keyboard_arrow_up