Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak su schwalbe evo papieraky urcene na TLR tak potom sa da utesnit vsetko :)
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 06:51:03
00
Citim sa ako keby mam male deti, vecer fukam, v noci fukam, rano fukam, ale uz sa to postupne utesnuje :)
@fabko viem, ze nie su, podla vzoru www.bicyclerollingresistance.com som to ale skusil.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 07:13:34
00
Osobne sa mi pomerne bez problémov podarilo utesniť Race King aj vo verzii Race Sport. Notubes mliekom. Takže dá sa. Ale na jazdenie v teréne to nie je. Osobne som zatiaľ neprerezala žiadny iný TLR plášť, ale tento Race Sport takmer po každom výjazde v teréne vykazoval väčšie alebo menšie poškodenie bočnice. Aj som niekoľko poškodených miest podlepovala, ale objavovali sa stále nové a nové. Stačí fakt málo a ani nezaregistruješ kedy a kde iba keď zrazu začneš strácať tlak.
Ale však vyskúšaj keď už si začal a uvidíš sám. Odporúčam však na všetky výjazdy nosiť dušu, pumpu, latexové rukavice a papierové vreckovky. daj potom vedieť keď ťa to prestane baviť :)
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 08:14:56
00
Kristina už máš nahodené 2,25" Thunder Burty snake skin ? Ak hej, mohla by si porovnať s race kingom, ronom, alebo niečím obdobným ?
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 08:53:21
00
po mesiaci to rozhodne nepotesi, plaste Schwalbe NN, neviem ci robim nieco zle alebo je to vlastnost tmelu (caffelatex)

Prílohy:

1.jpg
1.jpg 1.14 MiB thumb_up0thumb_down

2.jpg
2.jpg 420.53 KiB 2 thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.05.2016 - 08:53:36
00
arrow_leftbimjeam napísal:
Kristina už máš nahodené 2,25" Thunder Burty snake skin ? Ak hej, mohla by si porovnať s race kingom, ronom, alebo niečím obdobným ?

Zrovna včera som nahadzovala. Všetko prebehlo hladko v domácich podmienkach. Ráf Duke LuckyJack carbon, mlieko notubes, páska WTB, ventil Duke Alu. Plášť išiel na ráfik celkom natesno a tak som neváhala a po nahodení jednej patky som naliala do plášťa mlieko. Nahodila aj druhú patku a ešte raz som patky prebehla spongiou s hustým jarovým roztokom. Na prvé fúknutie pumpou Topeak Blow Joe sa plášť chytil a začal naskakovať na patky. Vďaka navlhčeným patkám ráfku a plášťa už pri tlaku necelých 2,5bar patky po celom obvode za hlasného puknutia zaskočili. Rýchle zatočenie kolesom a kontrola ukázala, že plášť je nasadený rovno. Steny Burta SS neprepustili ani kvapku mileka. Nikde ani stopa. Ešte som ponatriasala koleso z každej strany kúsok po kúsku po celom obvode, aby sa mlieko dostalo na patky a steny plášťa. Všetko bez problémov a koleso drží vysoký tlak až do dnešného rána.
Večer po práci ho chcem ísť trochu prebehnúť a zajtra jazdiť na Šele. Vpredu zostane osvedčený Racing Ralph, ktorý mi zatiaľ vyhovuje ako vodiaci plášť.
Súčasný Rocket Ron nejazdím. Skúšala som ho kedysi na Sparkovi v rozmere 27,5" a vôbec mi nesadol. Pre mňa zbytočne vysoký dezén mi pripadal, že odskakuje v zákrutách. Chvíľu som laborovala s tlakom, ale potom som to vzdala. Vzadu v blate by som ho uživila, ale na to koľko blatových pretekov jazdím mi stačí aj Racing Ralph alebo Maxxis Ikon.Oproti starému viac otvorenému dezénu Rocket Rona, ktorý som kedysi jazdila na 26" je tento nový pre mňa sklamanie.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 09:12:18
00
Tak budem rád, ak po Šele poreferuješ, ako si spokojná. Ja som dlho jazdil ralpha, potom rona, po dvoch "rezancoch" na maratone kde išlo o bedňu som sa naštval a nahodil protection x-kinga, ale odhliadnúc od toho, že je to nepoddajná obrnená guma sa na tom trhajú figúry jedna radosť.
Potrebujem niečo jazdivejšie, čo prežije nejaký ten krátky zjazd aj po makadame
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 09:29:00
00
Svatojurský maratón som dala na Racing Ralphoch Lite skin, t.j. bez akejkoľvek ochrany a prežili bez problémov aj tie rýchle kamenisté zjazdy. Navyše tie plášte už majú jednu sezónu za sebou. Ak sa Burt osvedčí aj tak zostane iba ako voľba na suché maratóny. Najuniverzálnejším pre mňa naďalej zostáva Racing Ralph. Dozadu akurát budem na maratóny typy Salz a Sella Ronda voziť SS verziu. Pekne sa mi osvedčil vzadu aj Ikon od Maxxisu a teraz idem otestovať model Pace. Od neho si sľubujem podobné jazdné vlastnosti ako u Conti Race King, ale lepšiu ochranu bočníc.
Ten RaR si jazdil verziu Lite skin alebo Snake skin?
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 09:42:54
00
Dotial sa chodi dzbánom pre vodu pokial sa nerozbije a potom uz budes kupovat len plášte s bočnou ochranou. Na druhej strane ak ideš o umiestnenie tak chápem každý gram menej sa hodí. Ked uz v karpatoch som videl vela ludí s prerezaným lite skinom tak neviem potom čo ostatné pohoria.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 09:59:42
00
niekedy nejde ani tak o gramy ako o vlastnosti plášťa s ochranou a bez ochrany. Niektoré plášte s ochranou sa zmenia na tvrdý plech čo pri mojej hmotnosti potom eliminuje všetky výhody bezdušákov.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 10:08:51
00
arrow_leftdanciwo napísal:
Ach nasadil som conti race king 2.2 race sport + stans no tubes a nedari sa mi utesnit bocnice. Do 3 hodin su sfunknute.

Ja som asi dva mesiace pouzival conti x-king race sport. Jeden plast drzal perfekt, druhy do rana vyfucal. Vymenil som za Maxxis Ikon exo TR, tie maju aj bocnu ochranu proti prerazeniu a prerezaniu (u Conti je to Protection). Tie Maxxisi drzia perfektne tlak, aj stopu za sucha. Aj vaha je v podstate dost slusna, cca 640 g. Mozem odporucit...ak budes uvazovat nad vymenou za nove.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 13:44:40
00
Mne conti race king 2.2 race sport s cafelatgexom držal dobre. Akurát po dvoch mesiacoch bolo treba dolievať.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 13:58:16
00
arrow_leftdanciwo napísal:
Ach nasadil som conti race king 2.2 race sport + stans no tubes a nedari sa mi utesnit bocnice. Do 3 hodin su sfunknute.

Pár strán dozadu si môžeš prečítať môj problém s X-Kingom.
Ja som ho zhodil, striekačkou vytiahol mlieko (bolo prakticky nové) a ráfik aj plášť som celý vyumýval jarovou vodou a potom osprchoval. Utrel som to celé do sucha a odmastil aj ráfik aj plášť (celý). Potom som nahodil, nalial tmel, nafúkal na 3.5-4 bary, potriasol a nechal ležať na boku (polož ho na vedro napr.) z každej strany asi po cca hodine - zatiaľ drží.
Zobraziť komentár 06.05.2016 - 14:21:05
00
arrow_leftrissman napísal:
po mesiaci to rozhodne nepotesi, plaste Schwalbe NN, neviem ci robim nieco zle alebo je to vlastnost tmelu (caffelatex)

Latexom som mal podobne skusenoSti pri rôznych plastoch
Zobraziť komentár 07.05.2016 - 06:41:27
00
Dnes som nahadzoval Arden a Ardent Race a len som čumel, tie plášte skočili okamžite do ráfu, bude to tým že tá guma je ozaj poctivá,pevná, myslel som že Conti Protection je už blacha ale toto je ešte pevnejšie...ale aj ťažšie :D
Zobraziť komentár 09.05.2016 - 17:55:30
01
keyboard_arrow_up