Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No pokial nepretekas vyslovene XCO kde potrebujes casto nastupovat zo sedla je FA na HT uplna zbytocnost.
Skor si myslim, ze ti to bude vadit ze je to nepohodlne a v konecnom dosledku budes pomalsi lebo budes unaveny.
FA v manualnom rezime je len predrazene zbavenie sa kabla a este je to aj tazsie ako riesenie s kablom.
A pokial chces automatiku a chces aby ti to fungovalo plnohodnodnotne tak potrebujes aj Quarq PM. To je spolu s vidlou investicia za +-2000. To sa fakt neoplati.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:01:06
01
arrow_leftComby napísal:
mtbmetal Ty máš teda hardtail bez powermetra a FA funguje na automatiku? Máš aj nejaký POD či čo na ovládanie FA?

nie, nemam HT. full Epic mam
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:46:48
00
Suhlasim s Lubom. Aj ked to teda uz spristupnili pre ht, mina sa to ucinku FA. Resp. ten ekosystem preciznejsej automatizacie je akosi "naruseny" pri ht. Aspon ja to tak vnimam z toho, ako to cele pracuje.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:56:08
01
Tak alo Lubo popisal…
Ja by som doplnil, ze je to aj pretych (ako ja), co pretekaju sami so sebou. :)

To, ze “hladas” usetrene watty, ked jazdievas s otvorenou vidlou relativne stale by ti tento system znicil zivot (mozno by ta to nakoplo makat viac).

Tento system sa snazi vytazit maximu z kazde ho slapnutia do pedalov. Nie je to stavane na komfort.

arrow_leftComby napísal:
Takže to má zmysel hlavne pre tých, čo prepínajú jedna radosť? Ja jazdím stále s otvorenou vidlicou bez ovládania. V minulosti som mal na bajku aj ovládanie, ale nebavilo ma časté prepínanie, tak som vidlu zatváral len výnimočne pri dlhých výšľapoch. Nejazdím preteky. Zatiaľ ma FA zaujíma len tak zo zvedavosti, ako to funguje v praxi. Aj jeden nemenovaný cyklo obchod teraz urobil hype video na FA. V mojom veku je každý zvyšný watt dobrý, aj preto mám hardtail, a FA sa javí ako dobrá pomôcka.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 14:27:04
01
keyboard_arrow_up