Lokalizácia
Formulár sa odosiela
SPD FOREVER nie nadarmo sa to vymyslelo v devedesiatych rokoch, plny suhlas s palim vo vsetkych bodoch.Teraz som spd nadsenec? Nie iba som zistil ze bicyklovat sa da aj lepsie ako predtym..vypinanie vypinanie vypinanie upna blbost argument, vypnem a nohu budem ju mat aj v kopci skor dole, ako ty len pomyslis ze uz by si chcel dat nohu dole. proste je to casom automat, ako dychanie ci zmurkanie. a hlavne vdaka spd budem na tom kopci skor ako ty.. :)
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 17:29:58
02
...ale ked si sa ucil na bicykli asi si bol neomylny a nikdy si nespadol...

Ja som nikdy nespadol, sadol som prvý krát na bicykel a už som jazdil :lol: to bolo keď som mal 6 rokov a predchádzalo tomu jazdenie na kolobežke, tak som na prvom nasadnutí na bicykel nemal problém s rovnováhou :lol:

nebudem polemizovat nema vyznam, kazdy mame iny nazor. ale to je normalne len ti napisem ze som nemal ziadne tretry z lidlu ale shimana a zrovna turisticke shimana. a rozpravat o tom ze je to zhodne s turistickou obuvou moze len spd nadsenec. jednoducho to tak nie je....

Čo sa táka pohodlia chôdze, tak v nových športových tretrách XC50 sa mi kráča oveľa pohodlnejšie (skoro tak ako v teniskách) ako v strarých základných turistických Shimano tretrách, dokonca ani neklopú a to som milo prekvapený :) Ale je pravda, že majú oveľa tvrdšiu podrážku, ktorá "klopka" sama o sebe :D
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 18:00:45
00
a hlavne vdaka spd budem na tom kopci skor ako ty.. :)

Neber to osobne, ale toto nie je dobrý argument.
Aj ja zanechávam ďaleko za sebou kolegov, či už s spd alebo platformami, jednoducho preto, lebo iné faktory zohrávajú oveľa väčšiu úlohu, to je snáď jasné. Mladší, nadupanejší maník by ma spravil možno aj na trojkolke, keď to zámerne preženiem.
Validnejší test by bol, keby si každý sám na sebe skúsil povedzme toto: jednu a tú istú trať prejsť desaťkrát s spd, desaťkrát s flatmi na inak rovnakom stroji (samozrejme by bolo treba rátať s tým, že vždy by bola iná kvalita terénu, počasia, subjektívneho rozpoloženia, ak chceš, tak aj stavu vy***nia, poopičnosti, whatever)
a porovnať jednak objektívny výsledok, teda čas, jednak subjektívny faktor - pocit z jazdenia.
Sám neviem, netestoval som sa takto, ale viem si predstaviť, že s spd by boli lepšie časy.
A v tom je ten fór. Možno sa objektívne dá prejsť trať rýchlejšie s spd (preto ich profi pretekári všetci používajú, aj keď to nie je zas tak dávno, čo mali niektorí stále aj flaty), ale nepodceňujme a hlavne nezosmiešňujme subjektívnu stránku veci. Keď si to niekto užíva viac na drevených kolíkoch, alebo povedzme ocení, že v hospodě neklopká a nejde mu o to byť tam prvý (predpokladám, že väčšina členov tohto fóra nie sú pretekári), tak sa tu nehlušme.
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 22:02:02
00
Samozrejme ale fakt je jeden spd ti dava lepsi zaber a setris sily. Inak by si videl na tour d f platformi :) alebo inak povedane keby som sa naklonoval mam rovnake bike s spd a bez.a idem to iste. tak spd klon bude hore o 2sek. skor. To som chcel tym povedat. Jasne ze na namakanejsi cyklista ako som ja, ma na platformach da hned dole. je tam milion faktorov. spd ti dava ale dake percento naviac vo vykone. urcite nie vela ale dava. inak realne v profi cyklistike by to nebolo. nechcel som tym co si citoval povedat, ze tam budem skor lebo som super a mam spd. ale to ze spd je plus pre cyklistu co ocenuje proste vykon, zaber chapes niekto kto proste taha na biku. pre vyletneho cyklistu a rodinku s detmi je to blbost samozrejme, enduro a DH a pod nejazdim cize tam sa absolutne nevyjadrujem. mam HTcko a spd na nom ma prinutili sa zamyslat, ci vlastne nechcem cestak, lebo bike mi niekedy nestaci, ale zas terenu by som sa nevzdal :) jazdim aj tak ze koliba, biely kriz a pod. ale vravim ziadne tazke veci nejazdim cize nemam problemi v problemovych situaciach , 80percent jazdim cesty chodniky a beham do rakuska na zahorie vylety a tak. a tam chcem lepsi zaber setrenie sil a vsetko co spd suvisi. ked idem na bike tak pod 50km sa domov vacsinou nevraciam. ked som si prvy krat kupil a nasliapol za 10min som bol zžity s nimi a uz som tahal na biely :) fakt. mne to proste sadlo na 100percent. Vypinanie je iba na lyziarkach. na spd si to nastavis ked chces tak, ze vypnutie do strany ledva citis a pri sliapani, bez pohybu patou do strany, sa ti urcite nevypnu. Ked mas take ako ja, ze sa vypinaju iba do stran, bo su rozne styly. Mna SPD obohatilo a doslova urobilo na bicykli stastnejsim. Ked som 1x naslapol a presiel 100metrov povolil vypnutie dalsich 100 trochu dotiahol vypnutie potom som si ozaj povedal ze som hlupy ze som to neriesil skor.

Naposledy upravil Hosť dňa 13.05.2014 - 22:51:34, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.05.2014 - 22:25:52
00
..a manici si davaju na oktavie zadny spojler aby mali vacsi pritlak a rychlejsiu akceleraciu ROFL
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 22:41:03
00
PhilJ necakal som ze niekto moze byt az tak mimo, ale ty si to posunul na uplne inu, NOVU uroven... Blahozelam
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 22:59:07
05
samozrejme ze ked niekto jazdi vela teren tak ho celkovy pocit s spd nikdy nepresvedci... nik neriesil spojler na oktavke, co s vykonom moc nema :)
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:01:32
00
a čo tak viacúčelové pedály s jednej strany spd a z druhej klasika?
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:04:54
00
To je pre niekoho kto ma bike na sport ale aj dochadzanie do prace v beznej obuvi. Alebo strieda bajk s niekym kto nema spd. Ale je to iba kompromis. Vadilo by mi hladanie spravnej strany. Viem aky pocit to je nakolko jazdim aj cestne pedale. Na krizovatke obcas netrafim stranu je to o nervy.
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:08:53
01
Kopec ľudí čo jazdí aj veľa terén jazdia SPD, vrátane enduro jazdcov na najvyššej úrovni. Podľa mňa to je čisto o zvyku a každý si bude chváliť svoje.
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:08:55
01
a čo tak viacúčelové pedály s jednej strany spd a z druhej klasika?

niekomu mozu vyhovovat pre man zbytocnost po rozky skocim aj tak a nevydim v tom rozdiel kedze mam shimana mt44.
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:12:24
00
Kopec ľudí čo jazdí aj veľa terén jazdia SPD, vrátane enduro jazdcov na najvyššej úrovni. Podľa mňa to je čisto o zvyku a každý si bude chváliť svoje.

nevravim ze nie ale ja to nejazdim cize na tu temu neriesim spd ale najviac anti spd su prave taky, co je samozrejme, clovek ktory ide 50km poceste rovno sem tam da cez pole alebo lesik nemoze na spd nadavat..
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:16:42
00
PhilJ necakal som ze niekto moze byt az tak mimo, ale ty si to posunul na uplne inu, NOVU uroven... Blahozelam

Myslim ze na novu uroven to posunul niekto, kto prirovnaval SPD k viazaniu na lyziach.
Bez viazania sa lyzovat realne NEDA.
Bez SPD sa bicykluje mozno 90% vsetkych cyklistov.
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:31:09
00
len vies je rozdiel cyklista a cyklista
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:36:58
00
ved prave - preto netreba z kazdeho hned robit pretekara a tlacit mu SPD
Zobraziť komentár 13.05.2014 - 23:40:19
00
keyboard_arrow_up