Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tie stredove zlozenia nie su medzi sebou zamenitelne, na kazde je potrebny iny ram
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 21:24:12
00
aha takze do nervaka nestrcim bb70?
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 21:37:56
00
Nie
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 21:44:46
00
super vediet, takze tento kluc na misky mi netreba kupovat? http://www.kupkolo.cz/klic-superb-tb-8919-na-hollowtech-ii_z92284/
na udrzbu takeho stredu mi staci imbus a kluc na poistnu maticu?
po vybrati toho stredu je to uz nepouzitelny diel alebo sa da vratit naspat?
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 22:18:41
00
ten kluc na misky urcite netreba, ked mas press fit.
z toho co viem, tak sa ten stred pri uplnom vyberani dost rozmlati, pouziva sa na to totiz hruby plochy srobovak a kladivo. ale mozno keby si to robil velmi opatrne...
imbus a ten kluc na maticu pouzijes iba na vynatie lavej kluky a nasledne aj pravej s prevodnikmi. ale ci sa to nazvat udrzba, tazko povedat, pretoze do lozisk sa tak nedostanes. ale da sa to aspon zvonku vycistit a namazat vazelinou.
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 23:23:28
00
Na odstranenie pressfit stredoveho zlozenia sa pouziva napr. nastroj Shimano Tl-bb13
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 23:46:43
00
ano iste, ale stoji vela a na zriedkave pouzitie je to zbytocne kupovat. staci srobovak a kladivo, totiz ak je ten press fit uz taky zniceny ze ho chcete vybrat, tak uz je jedno ze ho tym znicite este viac. ram sa tym neposkodi.
ked uz sme pritom, tak netreba kupovat ani dalsi kluc na nalisovanie noveho zlozenia, ten je tiez drahy. sikovny mechanik to vie spravit aj bez neho, a bez problemov funguje.
Zobraziť komentár 29.07.2014 - 23:58:15
00
mne ide len o beznu udrzbu ako cistenie a mazanie pripadne vymena, kupim si asi gumene kladivko a nabucham to tam s tym :D
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 00:47:04
00
Stredove zlozenie Pressfit sa do ramu nenabuchava, ale lisuje...
Zobraziť komentár 30.07.2014 - 06:35:17
00
Vybrať stred pressfit a použiť znovu sa dá. Ako som spomínal na začiatku tejto témy, mne to tak mechanici urobili. Menil som stredy pressfit medzi dvoma rámamy a podarilo sa to, bez problémov oba fungujú. Jeden z nich bol GXP Ceramic (keramické ložiská) to by som bol dosť nerád, ak by ho rozmlatili. Ked sa to robí opatrne, tak dá sa to.
Zobraziť komentár 01.08.2014 - 09:42:34
00
Nema niekto skusenost s nalepnim pressfitu do ramu?.Mam starsi ram do ktoreho ide novy pressfit zatlacenim rukou do ramu a pri zalozeni kluk a ich dotiahnuti maju kluky mensi vakel myslim si ze je to prave tym ze pressfit ma v mufni mensiu volu.Uvazujem ze pri jeho opatovnom zasunuti dam trosku lepidla aby tam drzal a nemal ziadny vakel.Potom ak zalozim kluky by to malo byt pevne....ake lepidlo ?dik za info
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 10:59:41
00
no vzhladom na to ze pressfit by sa mal do ramu lisovat tak ta vola asi nebude uplne OK ... ak to nie je velka vola tak na zaciatok by som skusil dat tam viac vazeliny
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 21:06:01
00
mohol by to byt fajn napad, ale zalezi to od toho, akej kvality je ten tvoj pressfit. ked je to obycajne shimano za 24 eur tak to nema zmysel, lebo sa ti skor ci neskor znicia loziska a potom bude ten vakel prave v nich.
potom ked to budes chciet vymenit za nove, tak mozno bude problem vyklepat to z ramu. ale ak to naozaj chces skusit, tak asi chemopren.
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 22:47:54
00
qwixt....ved pressfit (misky) musi v rame byt na fest a nesmie sa hybat a ty mi radis vazelinu??:)......uz zaklad je pred nalisooanim otvor vycistit aby nebol mastny.
Loziska idu do misiel,ktore sa zalisuju do rmu a tak pri ich vymene nieje ziaden problem.Staci loziska vyklepnut.Tak som pouzil dvojzlozkve lepidlo Loctite a zalepil som misky do mufni.Lepidlo by malo tu desatinku mm vyplnit a zaroven po vytvrdnuti by sa uz nemal pressfit hybat a vakel sa strati.....tak uvidim o 48h...
Zobraziť komentár 09.09.2014 - 13:44:14
00
caute, moze press fit vydávať taky cudny zvuk ako keby sa zasekaval.. alebo akoby retaz sa namotavala na prevodník.. taky podobny zvuk počuť. neviem prist nato, co to sposobuje.. vacsinou sa to prejavi, ked dlhsie nektrutim.. napr. pri zjazde a potom zacnen tahat.. po istom case to potom prestane.. vakel necitit, kluky idu bez drhnutia.. ked skusam navolno.. odjazdenych ma cca 4-5tis km prevazne v suchu, prevodniky gebhardt CNC cca cez 3tis km
Zobraziť komentár 09.09.2014 - 23:13:01
00
keyboard_arrow_up