Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
z Hornej Štubne v pohode, len tam je asfaltka až po tú križovatku pod chatou Jegorovka. Odtiaľ pokračuj podľa toho môjho predošlého gpx záznamu, lebo ak to tam nepoznáš mohol by si mať problém nájsť ten chodník na Flochovú.
Čaute chalani, vie mi niekto z miestnych poradiť nejakú pre babu zjazdnú skratku z Krahúl do Kremnice? Chceme ísť na rozhľadňu a potom do Kremnice ale nechce sa nám to obchádzať po asfaltke či už na Kremnické Bane alebo na druhú stranu cez Toliar. Jednu cestu na mape vidno, niekde popri kostole smer na salaš a potom severnou stranou popod Krahulský vrch ...
ten poľovnícky chodník sa odpája z modrej TZT čo smeruje na Hornú Ves a Kremnicu a ide smerom na Lúčky nad Kremnicou. Myslím si že pre teba z BB nemá príliš význam, to je skôr pre nás "domácich". No a na Flochovú sme išli tak ako minule, len k chate Jegorovka pre zmenu zvážnicami ponad Hornú Štubňu. GPX nemám, ale niekde v tomto vlákne asi bude.
jedna aktuálna novinka : na ceste zo Skleného na Kunešovskú strelnicu natiahli nový asfalt až po tú odbočku k chate Paroháč. Spravil som krátky gpx záznam len toho nového asfaltového úseku, ak by to niekoho zaujímalo.
včera výjazd na Jalovecké lazy od Skleného. V tých horách smerom na Dubové prebieha intenzívna ťažba. Našťastie to bolo už takmer suché, inak by som neprešiel.
včera počas výjazdu na Horeňovo v pohorí Žiar sme objavili zaujímavý zjazd na Sklené. Asi 60 m od smerovníka treba odbočiť doľava a potom po lúkach vchádza cesta asi do stredu dediny.
VD Turček - chata Štrich - Tri Kopce - Mokrá dolina atď. Ako sme neskôr zistili cez Tri Kopce je lepšie ísť spodnou zvážnicou od chaty. Na tej hornej boli koľaje od traktora a bolo tam dosť mokro.
Nepoznas nahodou vyhliadku medzi Svrcinikom a sedlom Flochova? Ja som tam v zime pred cca 10 rokmi nafotil krasnu panoramu Lucanskej fatry, Velkej fatry a Tatier, ale bolo to na bezkach a niekto tam spravil stopu, inak by som ani netusil, ze sa taka perfektna vyhliadka nachadza v tom pralese. Na bajku som to asi 2x skusal hladat, ale ked som tak asi na polhodinu totalne zabludil (vies aky tam je teren), tak som to vzdal. Ale rad by som vedel, ci to niekto pozna, este by som to siel pozriet. A tu fotku skusim pohladat cez vikend, mam ju naskenovanu v starom pocitaci.
Na mapke som vyznacil priblizne miesto, kde si myslim, zeby to malo byt. Bol tam siroky skalny prah, pod ktorym nerastli tie javory a smreky a bol tam tym padom 180° vyhlad.
Nasiel som to podla znacky vyhliadky na freemap.sk. Stromy 'kusok' podrastli takze z vyhliadky vela nezostalo. Vsade naokolo krasny les.
Kostolec v Žarnovickej doline - Čierna voda - Zlatá studňa - VD Turček - vojenské lesy - sedlo pod Vysokou - Slaská. Pôvodne sme chceli pokračovať na Královu studňu ale blížila sa búrka tak sme sa vrátili späť. Nakoniec sme aj tak zmokli na Turčeku. Tú zvážnicu od križovatky pod Jegorovkou k chate Krámska aktuálne upravujú , rozširujú a valcujú.
Shogun Prosím ťa. Dá sa cez tie vojenské lesy prejsť aj do Kunešova? S tým, že by sa nešlo na tú modrú, ale sú tam tie kopce Klobúčnik a Pieskovec. Ja veľakrát na tréningu prebehnem v okolí Kunešova po priľahlých kopcoch, ale tie vojenské lesy nepoznám. Vždy idem na Skleniansku stranu len buď po červenej po hrebeni alebo klasicky po modrej oficiálnej cyklotrase. Vždy som rozmýšľal či by sa dalo nejak prejsť cez Kunešov na skleniasku stranu cez tie vojenské lesy. Minule som sa dostal hore na ten Pieskovec nad Kunešovom, ale nechcelo sa mi motať sa tam, lebo už bolo neskoro... Cykloserver.cz tam má nejaké cesty naznačené...
Hazard :nedávno sme skúšali túto cestu popod Klobúčnik. Nebolo to úplne zlé, len pred tým výjazdom na Kunešovské lúky sa tá cesta takmer stratila. Potom ďalej na Pieskovec to už bola paráda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- na tu Flochovu ste isli odkial? Diik.
Na mapke som vyznacil priblizne miesto, kde si myslim, zeby to malo byt. Bol tam siroky skalny prah, pod ktorym nerastli tie javory a smreky a bol tam tym padom 180° vyhlad.
Nasiel som to podla znacky vyhliadky na freemap.sk. Stromy 'kusok' podrastli takze z vyhliadky vela nezostalo. Vsade naokolo krasny les.
Shogun zaznam nemam...