Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
mám síce gpx záznam ale robil som tam isté prieskumné zachádzky a to by ťa len pomýlilo, lebo niekde som musel aj tlačiť cez les. Na budúci týždeň to pôjdem prejsť s kamarátom tak potom sem priložím to čo je tam jazditeľné.
Hazard takže takto na tú Dolnú Klapu. Spravil som tam jednu menšiu zachádzku na modro - bielu značku, to je tá druhá fotka. To by mohlo byť vhodné pre teba ako návrat späť na Krížne cesty a potom po modrej TZT na Hornú Ves.
Super Včera som si prvýkrát prešiel Bernardov vrch. Takže si to spojím s tvojim záznamom a mám novú super trasu. Len musím zísť po modrej do Slaskej. A ďalej "Pod Kopernicou" sa rozhodnem či pôjdem tvojou trasou (tento úsek poznám) alebo na Hornú Ves, prípadne na Dolnú Ves.
Ešte v minulom roku spravili nad Kosorínom novú asfaltku. Ide súbežne so starou a neskôr sa s ňou spája. Dá sa využiť pri zjazde z lazov, treba len prejsť krížom cez horu. Záznam trasy som spustil presne v tom mieste, kde treba odbočiť, to je tá posledná fotka.
V nedeľu sme chceli ísť niečo najmenej blatové a to nám celkom vyšlo. Nad Kremnickou kalváriou ťažia drevo, zatial tú cestu ešte nerozdrbali. Modrá TZT medzi Slaskou a Kopernickou dolinou je prehradená oborou. Dá sa to obísť jedine tým spôsobom ako sme to išli my.
Dnes pokus smer Flochova-Skalka z H.Stubne. Hore kopec popadanych stromov, po piatom preliezani som to prestal pocitat. A na Y odbocke zas sneh aj popadane stromy. tak som to otocil tam hned ku VN Turcek atd.co som planoval.
Takze sem tak za mesiac.
Shogun Minulý rok som nemohol trafiť cez ten Klobučník Išiel som od Kunešova. Bežne tadiaľ síce trénujem - dávam si koliečka okolo Kunešova (ale hore točím doprava), ale som chcel konečne pozrieť tú cestu cez Klobučník dolu. Zvyknú sa tam kravy pásť, tak niekedy je tom ohradené. Vy ste hore vyšli na lúky ja som tam nevedel trafiť do hory
Skúšal som aj cestu cez Šmidovskú, čo je vedľa Klobučníka. Dá sa tam pekne dostať až hore od cesty, keď točíš od Krem. Baní do Kunešova a po pár metroch ideš doprava na poľnú cestu a hore až na Šmidovskú, a tam som len hore pozrel, ale išla cesta do hory (na mape vyzerá ako konečná) a vyzerá, že by som sa napojil, na tú cestu hore od Turčeka. Ale už sa vtedy stmievalo a bolo to tam dosť strašidelné
Musíš sa trafiť medzi tie smreky na tej druhej fotke, tam je taký náznak cesty a tá sa potom napojí na dobre vyjazdenú. Tam na začiatku toho priechodu je spadnutý jeden smrek a ďalej smerom dole sú prekopané asi 3 hlboké odrážače vody. A Šmídovská je tiež krásny kopec ale asi sa nedá spojiť s Klobúčnikom.
brancin : aby ťa to nepomýlilo, keď pôjdeš hore z Kosorína starou asfaltkou, odbočíš doprava pred novou chatou. Ale tam je najskôr poľná cesta, asfaltka začína až po cca 200 m.
Som rad ze aspon sneh uz odpratali Ked som tam bol 2.maja tak to vypadalo takto. Flochovu som radsej minul. Ak by ste mali info, ze popadane stromy su fuc, dajte vediet. Flochova zase v plane. Dnes okolo Vlcieho vrchu a potom cast zapadneho okruhu a cez Turcek domov... Dnesna trasa celkom v pohode, par kaluzi alebo stekajuca voda v norme... Bikeri ziadny, len par pilcikov a jedna stvorkolka...
Myslím si že mestské lesy Kremnica tie zvážnice prečistia, ale ak je takto zapadaný aj chodník na Flochovej tak to neviem kto spraví. rtl : mali sme čiastočne rovnakú trasu, len mi sme to išli opačne. Pri zjazde z toho kopca nad VD Turček na Sklené sme najskôr stretli troch žiletkárov a potom nižšie jedného bikera, bolo asi 11:00. Inak ísť na cesťákoch hore na ten kopec, tak to musel byť dobrý mord
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze sem tak za mesiac.
Skúšal som aj cestu cez Šmidovskú, čo je vedľa Klobučníka. Dá sa tam pekne dostať až hore od cesty, keď točíš od Krem. Baní do Kunešova a po pár metroch ideš doprava na poľnú cestu a hore až na Šmidovskú, a tam som len hore pozrel, ale išla cesta do hory (na mape vyzerá ako konečná) a vyzerá, že by som sa napojil, na tú cestu hore od Turčeka. Ale už sa vtedy stmievalo a bolo to tam dosť strašidelné
rtl : mali sme čiastočne rovnakú trasu, len mi sme to išli opačne. Pri zjazde z toho kopca nad VD Turček na Sklené sme najskôr stretli troch žiletkárov a potom nižšie jedného bikera, bolo asi 11:00. Inak ísť na cesťákoch hore na ten kopec, tak to musel byť dobrý mord