Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
Kostolec v Žarnovickej doline - Čierna voda - Zlatá studňa - VD Turček - vojenské lesy - sedlo pod Vysokou - Slaská. Pôvodne sme chceli pokračovať na Královu studňu ale blížila sa búrka tak sme sa vrátili späť. Nakoniec sme aj tak zmokli na Turčeku. Tú zvážnicu od križovatky pod Jegorovkou k chate Krámska aktuálne upravujú , rozširujú a valcujú.
Prosim ta ta trasa Horeren Zarnovica-Kostelec-Kralova studna co to je zaa povrch, stupania a tak, podobne ako zo sedla Sturec ta tradicna trasa?
]ake tajnosti, Horaren Zarnovica po koniec cyklotrasy je asfalt, obcas trosku rozbyty. Ja ale od konca cyklotrasy odporucam ist nie po zltej ale po zvaznici po lavej ruke od zltej.Treba ist az na koniec tejto zvaznice. Tam uz len kusok vybehnut dolesa a hladat chodnik ktory ide doprava a vypluje ta to na zltu TZT nad Kosariskom. Chodnik je na obrazku modrou. Ta zvaznica je povrchom presne ako z Maleho Sturca.
pomocka k hladaniu chodnika: na konci zvaznice je velka plocha (otoc/drevosklad), tak na jej zaciatku treba odbocit vlavo kolmo hore do lesa a vystupat zliabkom cca 100m, modry chodnik zacina od zliabku vpravo, miernym klesanim
da sa aj z konca plochy mierne stupat a pokracovat v smere cesty a napojit sa na chodnik, ale zliabkom je to pohodlnejsie, naopak aj zjazdne
Veď mi sme to chceli ísť hore po žltej a naspäť tou serpentínovou zvážnicou. Bol utorok, na ceste plno áut a kamionov tak preto radšej Žarnovickou dolinou. Inak by sme hore išli radšej klasicky cez Malý Šturec.
]ake tajnosti, Horaren Zarnovica po koniec cyklotrasy je asfalt, obcas trosku rozbyty. Ja ale od konca cyklotrasy odporucam ist nie po zltej ale po zvaznici po lavej ruke od zltej.Treba ist az na koniec tejto zvaznice. Tam uz len kusok vybehnut dolesa a hladat chodnik ktory ide doprava a vypluje ta to na zltu TZT nad Kosariskom. Chodnik je na obrazku modrou. Ta zvaznica je povrchom presne ako z Maleho Sturca.
Dnes so to bol narychlo pozriet. No neviem, kto tam bol naposledy, ale asi zobral chodnik so sebou no niekto dnes isiel zvrchu, stopy tam nejake boli.. A vobec najvyssi cas aby kazda vrstevnica na mape bola riadne zaznacena aj v terene. Po jednej z nich by som tam uz bol...
Tak to ste mali ľahšie, keď vás tam bolo viac. My sme tam boli s Ghostom sami dvaja a ten hneď po dojazde na lucku lahol do travy😡a bol som rád, že nevypustil dusu,lebo pumpu som nechal doma😊
Inak nie je jednoduché nájsť ten chodník ani z hornej strany od Košariska. Keď som tam robil prieskum tak som najskôr omylom išiel po nejakom hrebeni smerom niekde na Smrekov. Bol tam pomerne výrazne vychodený chodník - viď prvé foto. Až keď som nazrel do navigácie, tak som zbadal že idem zle.
Inak to nevidim, len tam urobit chodnik korunami stromov Aj kvoli medvedom by to bolo bezpecnejsie
Nedavno som na Kosarisku videl kusok za odbockou na zltu nejaky chodnik, no vtedy som isiel na Kriznu a navyse bol riadne zarasteny, tak som po nom uz nepatral
Ale budem patrat dalej, pretoze tato dolina je skutocne jedinecna tym, ze sa po nej da vyviezt do vysky 1200 m pekne v pohode v sedle a bez vyfukov aut. To len na vysvetlenie, preco sa tu okolo toho tolko tocime. Ticho, klud a pohoda- na rozdiel od Gaderskej a pod.
pár fotiek z výjazdu na Dolnú Klapu. Ťažiari bentonitu tam celkom dobre upravili a vyjazdili cesty. Na samotnú skalu som nešiel lebo výhľady boli mizerné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prosim ta ta trasa Horeren Zarnovica-Kostelec-Kralova studna co to je zaa povrch, stupania a tak, podobne ako zo sedla Sturec ta tradicna trasa?
da sa aj z konca plochy mierne stupat a pokracovat v smere cesty a napojit sa na chodnik, ale zliabkom je to pohodlnejsie, naopak aj zjazdne
Tadial chodim vylucne dole. Sa mi to zda prudke to slapat hore. No obcas to klame. Raz to skusim a uvidim ako to bude casovo oproti po hlavnej ceste.
Dnes so to bol narychlo pozriet. No neviem, kto tam bol naposledy, ale asi zobral chodnik so sebou
Nedavno som na Kosarisku videl kusok za odbockou na zltu nejaky chodnik, no vtedy som isiel na Kriznu a navyse bol riadne zarasteny, tak som po nom uz nepatral