Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
Ihráč píla - Vápená dolina - Chomový grúň - Hostinec - Toliar
Na tej zelenej TZT aktuálne prebieha ťažba. Zrejme tam odpílili aj jeden strom zo značkou lebo sme ju na chvíľu stratili. Naposledy sme pokračovali ďalej Vápenou dolinou a odbočili sme až na tej ďalšej zvážnici. To je podľa mňa lepšia alternatíva.
Jeden som videl z diaľky na asfaltke medzi Krahule a Kremnicou. Ale nešiel som cez. Síce pôvodne som mal,ale nechcelo sa mi veľmi strácať výšku s tým,že sa z vyhladne spustíme až do Kremnice. Myslíš teda ten,či ktorý? O veľa som prišiel ? 🙂
Inak v Hostinci sa akurát, keď som tam jedol bavili, asi majitelia,že koľko má dĺžku Gergelyho tunel. Jeden vravel 300m druhý 500. Radšej som sa do toho nemiešal 😄
Na Smrečníku niekto vytrhal a zrejme aj spálil tie vyrezávané stĺpy, jeden sme našli v tráve ! Inak ale prístupový chodník je dobrý, všetko je to zjazdné. Tá prvá fotka je spred troch rokov, ostatné sú z nedele.
v nedeľu okolo Turčeka a kalvária nad Kremnicou. Na tých lúkach nad Kremnickými Baňami je teraz elektrické oplotenie a kravy. Ale z obidvoch strán cesty sú pružiny na rozpojenie takže sa dá prejsť.
Shogun Ja som išiel minule ponad ten Turček hore. Riadna strmina. Som mal na mojich prevodoch čo robiť, ale vytiahol som to A potom ďalej v lese som sa zblatil ako prasa
Ja som išiel v nedeľu konečne 1. krát pomedzi bentonitové lomy - tou dolinou hore až nad Kopernicu. Išiel som od Žiaru cez vodáreň, ale nechcelo sa mi motať v tých kopcoch pri Žiari a ísť tadiaľ (lebo som nevedel v akom stave sú tie cesty - na jar to tam bolo pekne rozbité), tak som zbehol na Starú Kremničku (musel som prejsť cez rozorané pole, v leto tom tam je zjazdné popri kraji) a potom som kúsok za ňou zabočil z hlavnej cesty...
...áno ponad ten Turček je to strmé, tadiaľ radšej len dole a v tom lese sú stále mokré také dva úseky, my sme radšej zosadli a preniesli bajky. Hazard : na satelitnej mape som si všimol že niekde na začiatku toho strmého stúpania smeruje nejaká cesta priamo do Turčeka, nepoznáš to tam ? Tá cesta nie je význačená na žiadnej mape.
Takto som to siel z Turceka 29.9.19. Chcel som sa dostat az na vedlajsiu cestu do Skleneho. No musel som sa vratit, boli tam baziny. Ale podla mapy vidiet, ze su tam ine varianty. Ale ten kusok bol zjazdny, no bol som dalej nuteny prejst aj po hlavnej ceste
Bol som vyskúšať spojku Kosorínskej asfaltky s Rematskou zvážnicou po trase plynovodu cez bezmenné sedlo. Je to dobré ale lesníci majú na stromoch vyznačenú prerezávku, hádam to tam úplne nezničia. No a potom tradičné 10 min. tlačenie do sedla pod Vysokou.
včera domáci okruh : Slaská - lazy - Kosorín. Cesta na Kosorín nie je vyjazdená, ale je tam vo výške 900m len asi 8cm prašanu, takže dobre sa po tom jazdí. Ak nenapadne ďalší sneh najbližšie idem na Bernardov vrch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na tej zelenej TZT aktuálne prebieha ťažba. Zrejme tam odpílili aj jeden strom zo značkou lebo sme ju na chvíľu stratili. Naposledy sme pokračovali ďalej Vápenou dolinou a odbočili sme až na tej ďalšej zvážnici. To je podľa mňa lepšia alternatíva.
Celkovo nádherný vyjazd a aj ludi bolo hojne.
Suchý vrch - Skalka - Krahulský vrch - Pod čerešňou - Tri kríže
98.74km
7:04:11
2,388m
Jaj toto? Tam som bol tento rok 2 či 3 x. Dnes som tadiaľ nešiel. Skalku som šiel od Králikov po žltej C.
Inak v Hostinci sa akurát, keď som tam jedol bavili, asi majitelia,že koľko má dĺžku Gergelyho tunel. Jeden vravel 300m druhý 500. Radšej som sa do toho nemiešal 😄
Ja som išiel v nedeľu konečne 1. krát pomedzi bentonitové lomy - tou dolinou hore až nad Kopernicu. Išiel som od Žiaru cez vodáreň, ale nechcelo sa mi motať v tých kopcoch pri Žiari a ísť tadiaľ (lebo som nevedel v akom stave sú tie cesty - na jar to tam bolo pekne rozbité), tak som zbehol na Starú Kremničku (musel som prejsť cez rozorané pole, v leto tom tam je zjazdné popri kraji) a potom som kúsok za ňou zabočil z hlavnej cesty...
Hazard : na satelitnej mape som si všimol že niekde na začiatku toho strmého stúpania smeruje nejaká cesta priamo do Turčeka, nepoznáš to tam ? Tá cesta nie je význačená na žiadnej mape.
Myslím, že raz som skúšal ísť od Turčeka, ale nedalo sa to prejsť...