Chalani, ak chcete silou mocou vyrážať z LM a chcete trasy pre náročnejších bikerov a pritom chcete i čo to z liptova vidieť tak možnosti sú nasledovné :
* Žiarska chata = nahor asfaltkou na čas, nadol turistickým chodníkom (moja oblúbená krátka trasa, možno pridám i foto z víkendu), hore je samozrejme povolený doping. Dole v doline sa môžete rozhodnúť či pôjdete na Západ alebo na Východ. Na Východ je Račková dolina, Pribilina, Podbanské ... Na Západ je Jalovecká dolina (Chata pod Náružím alebo tiež Červenec, nadol turistickým), Kvačianska dolina s Mlynmi.
* Stanišovské
sedlo a ďalej = Nízke tatry, tam je možností veľa.
* Jasná = vyšlapať po kolobežkovej trase až hore na štart bikeparku a tou trasou najviac vpravo nadol
* Vlkolínec cez dediny a polia, celkom nuda ale zase Vlkolínec
* Prípadne skočiť na vlak a smer brnčalka (Chata pri Zelenom plese)
Čo by som šiel ja :
jeden deň ísť Žiarska dolina => Jalovecká dolina => domáce pivo v Kvačanoch => Kvačianskou dolinou na Mlyny-Oblazy => Veľké Borové => Zuberec => Bývalá Ťatliakova chata (Hrebeň Západných tatier z oravskej strany), naspäť podľa ľubovôle, z Malého Borového idú napr cyklotrasy smerom na Dolný Kubín, prípadne sa zastaviť v aquaparku.
druhý deň Žiarska chata z ktorej vlastne uvidíte ten istý hrebeň Západných tatier z liptovskej strany.