Zdravim všetkých BIKEROV z okolia Vysokých Tatier. Tu možete zanechať príspevky o Vašich cyklistických zážitkách v týchto najkrajších veľhorách strednej Európy.
Jasan nesiel som. Nikdy som tam nebol... Boli sme okolo toho polskeho jazera na dunajci, pekne porobene cyklotrasy. Dcére aj žene sa videlo. Pár kopčekov, aj loďou sme sa previezli. 35km okruh
chcel by som poprosit o radu znalcov miestnych pomerov vo VT (+ PL-strany) na 2 useky vyhliadnutej trasy okolo TA3 (pripadne aj na globalny pohlad a zlepsovacie navrhy ):
- prechod medzi Oravicami a obcou Siwa (PL strana) je realny? ide o usek medzi bodmi 20 a 21, kratsi usek preniest by az tak neprekazal... (okoloTA3-2.png)
- ta cyklocesta ponad Zakopane s nazvom "Droga pod Reglami" je v pouzitelnom stave aj na cestny bike? (okoloTA3-3.png)
- pripajam aj celkovu mapu... (okoloTA3-1.png)
idem na endurance cestaku s 33mm CX-pneu takze jemne lesne cesty ok, velmi kameniste useky uz menej ok...
...kedze evidentne tusis este menej ako ja tak preto som sa pytal miestnych znalcov co tusia
- asfalt v Tichej je min. po horaren (https://www.spig.sk/tatry-bez-barier/)
- orto-foto mapu som studoval skor ako som sa opytal + Gmaps a Panoramio-fotky som studoval tiez...
uz ked ides po cestach cely okruh na slovensku, tak cez to polsko sa to da zvladnut tiez, zakopane mozes obist severom po vedlajsich cestach s peknymi vyhladmi na tatry...
Tichá dolina je zo začiatku asfalt, potom šotolina a na tej zákrute, čo je najbližšie k hraniciam ja altánok a je tam plot. Dá sa to obísť vedľa plotu, ale je to asi 500m divoké. Pár padnutých stromov, blato a je tam taký jarok podmočený. Potom sa dostaneš na lúku a po 200m zjazde, kamenistom, zistíš že cez rieku nie je žiadny most. Asi po kolená voda a trochu divoká.
wiedrzensky pytal som sa miestnych znalcov na miestne pomery, co znamena hladal som niekoho kto dane miesto pozna a evidentne sa taky nasiel za co som rad
v pripade ze by som hladal mudrlantov, "expertov na vsetko" a profesorov skoly zivota tak to alebo explicitne napisem do prispevku alebo hladam v poradi:
a) parlament
b) diskusia Modry ponik, Hladne spravy, Zjem aj vlek, ....
c) ktorakolvek diskusia v mienkotvornom denniku na temu nakupy v nedelu, dzendzer, interupcie, 15ty dochodok, a pod....
neber si to velmi osobne ale trochu mi uz lezie na nervy ako je kazdy expert na fsetko len vacsina "vari z vody" (to v tom lepsom pripade)...
koniec sociologicko-psychologickej analyzy
DI2F4Y Neviem či je to ešte aktuálne, ale na cesťák to nie je dobrá trasa (aj keď pekná - scarinko super cestička ). Od Oravíc po hranicu podľa tvojich preferencií v pohode, ďalej už však nie. Ponad Zakopane na cesťáku tiež nie. Ostatné v pohode. Na cesťák (aj keď píšeš že trochu gravelu ti nevadí) tak asi jediné rozumné riešenie: https://www.strava.com/activities/1749808626
Keby som nešiel z Tvrdošína, tak by som si to dal cez Oravice - Vitanovú na Suchú horu alebo z Vitanovej na cyklocestu (tá spojka je rozbitá asfaltka). Aj keď cyklocesta Trstená - Chochołów sa oplatí prejsť celú
...ta ako som predpokladal zo streetview...
Vitanova - Sucha hora - Chocholow - Witow (+ v podstate az do Zakopaneho) relativne nuda a kopa aut na ceste s obcas mizernou krajnicou
Myslim ze okruhu okolo TA3 dost ubera na atraktivite chybajuce prepojenie z Oravic cez Tichu dolinu na PL-stranu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- prechod medzi Oravicami a obcou Siwa (PL strana) je realny? ide o usek medzi bodmi 20 a 21, kratsi usek preniest by az tak neprekazal... (okoloTA3-2.png)
- ta cyklocesta ponad Zakopane s nazvom "Droga pod Reglami" je v pouzitelnom stave aj na cestny bike? (okoloTA3-3.png)
- pripajam aj celkovu mapu... (okoloTA3-1.png)
idem na endurance cestaku s 33mm CX-pneu takze jemne lesne cesty ok, velmi kameniste useky uz menej ok...
Dakujem vopred za radu.
Na cestaku sa normalne sa chodi cez Viatnovu a Chocholow.
- asfalt v Tichej je min. po horaren (https://www.spig.sk/tatry-bez-barier/)
- orto-foto mapu som studoval skor ako som sa opytal + Gmaps a Panoramio-fotky som studoval tiez...
Droga pod Reglami je asi "vybavena" tymto: https://www.youtube.com/watch?v=PixP4fPHgew
(v pripade ze v poslednych rokoch neasfaltovali to na cestak evidentne nie je
Tak co myslis? je to na cestak
...nie je
v pripade ze by som hladal mudrlantov, "expertov na vsetko" a profesorov skoly zivota tak to alebo explicitne napisem do prispevku alebo hladam v poradi:
a) parlament
b) diskusia Modry ponik, Hladne spravy, Zjem aj vlek, ....
c) ktorakolvek diskusia v mienkotvornom denniku na temu nakupy v nedelu, dzendzer, interupcie, 15ty dochodok, a pod....
neber si to velmi osobne ale trochu mi uz lezie na nervy ako je kazdy expert na fsetko len vacsina "vari z vody" (to v tom lepsom pripade)...
koniec sociologicko-psychologickej analyzy
https://www.strava.com/activities/1749808626
Keby som nešiel z Tvrdošína, tak by som si to dal cez Oravice - Vitanovú na Suchú horu alebo z Vitanovej na cyklocestu (tá spojka je rozbitá asfaltka). Aj keď cyklocesta Trstená - Chochołów sa oplatí prejsť celú
Vitanova - Sucha hora - Chocholow - Witow (+ v podstate az do Zakopaneho) relativne nuda a kopa aut na ceste s obcas mizernou krajnicou
Myslim ze okruhu okolo TA3 dost ubera na atraktivite chybajuce prepojenie z Oravic cez Tichu dolinu na PL-stranu
https://fb.watch/2XZQjeQMX9/