Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je veľká škoda , že Tatranské osady nie sú spojené nejakým cyklo alebo cykloturistickým chodníkom vedúcim nad alebo pod Cestou slobody. V lete by sa dalo po ňom bajkovať a v zime bežkovať. Viem si predstaviť ako by som prišiel autom na Štrbské pleso odbajkoval alebo odbežkoval nejaký úsek smerom na Smokovec potom by som sadol na električku a odviezol sa späť k autu. Alebo sa mýlim existuje taký chodník? Smerom na Podbanske je nad cestou tur. chodník, v zime ho jazdíme na bežkách a je to paráda.
16.01.2008 - 21:30:45
00
Taký chodník ide od Tatranských Matliarov až do ústia Jaloveckej doliny v západných tatrách.
-T.Matliare-St. Smokovec asfaltový chodník hneď vpravo pri ceste
- St. Smokovec - V. Hágy fajný chodníček vpravo blízko cesty
- V.Hágy-Št.pleso musíš po ceste
- Št. pleso-Podbanské buď cez Jamské pleso(červená), alebo po zelenej po chodníčku okolo cesty. Táto časť je momentálne zle priechodná pre polomy(aspoň v lete som to vzdal na zelenej)
- Podbanské- Jalovecká po červenej fajný chodník sem-tam zasekaný.

EDIT: a vlastne aj za Hágami je nová zvážnica, ktorá ťa privedie asi 200m nad zastávku popradské pleso, len som to ešte nešiel
16.01.2008 - 21:49:26
00
sa to tu nejak rozkecalo :) spominane chodniky su vsetky smacne az mi sliny zacali tiect,no uz nad tym Skalnatym neviem...Na Zamkovskeho chodi viac bikerov co som pocul,nemal by byt problem.Popradske-Strbske si urcite v lete dam,mnam snad sa potom niekto prida.Ohladom pripravovaneho AM/ENu,treba to este par krat prejst ako to vyzera,najst najlepsiu trasu...Kazdopadne v zime som si Tatry chcel skusit ale tie kamestisto-koreniste singliky v lete nemaju chybicku :P Uz sa tesim na maj a leto...
16.01.2008 - 22:00:55
00
Niektoré s tých chodníkov poznám ale buď sú to asfaltové chodníky hneď pri ceste alebo sú to turistické chodníky a neviem či je po nich v NP povolené bajkovať. :( Chcelo by to vyslovene cyklo chodník trocha ďalej od cesty bez asfaltu ale to je asi Sci-Fi.

Edit: (- St. Smokovec - V. Hágy fajný chodníček vpravo blízko cesty.) Je to asfalt alebo terén?
16.01.2008 - 22:01:06
00
Uz sa neviem dockat, kedy pojdem na Zelene pleso so svojim novym mazlickom.
nebut netrpezlivy,inac ako dopadli skusky,dufam ze OK. 8)

Skusky som dal. Dik. Musime zajst este na pivo. Inak som strasne netrpezlivy lebo je to super zjazd po sutrikoch. Keby si to siel aj ty by si bol netrpezlivy.
16.01.2008 - 23:24:42
00
Edit: (- St. Smokovec - V. Hágy fajný chodníček vpravo blízko cesty.) Je to asfalt alebo terén?

terén
16.01.2008 - 23:26:55
00
Na Zamkovskeho chodi viac bikerov co som pocul,nemal by byt problem.

Je to NP a tato trasa nie je mezdi vyhradenymi cyklotrasami v NP (podla http://www.tanap.sk/slovensky/cyklo.html len po hrebienok) a bezne tam bikeri chodia? Nie je problem s ochranarmi?
Kua, na mna hulakali nejaki ceski turisti uz ked som isiel po vyhradenej cyklotrase na zelene pleso, ze v NP nesmiem jazdit na biku...
17.01.2008 - 09:30:38
00
si ich mal poslat do...alebo este lepsie slusne vysvetlit,no to chce niekedy pevne nervy.S Rangermi neviem ci tam bol nejaky problem,ale asi to toleruju ked tam bezne jazdia...Jediny problem co som pocul je uzatvoreny FR trail z Hrebienka-tzv.Medvedi chodnik,tam sa chalani nepohodli z lesnikom ci co tak im tam postavil zakazy a barikady...Osobne som este na Zamkovskeho na biku nebol,ale urcite si to pojdem vyskusat,co som pocul a cital,tak zazitok.
17.01.2008 - 12:07:55
00
Jasne ze som im to chcel kludne vysvetlit, ale nenechali sa presvedcit. Bolo to v case Lebockeho & Jurenovej slavy ked sa o zakone o lesoch hovorilo dokonca aj v ceskych televiziach (ceski tiezturisti to boli) ale nikto im nevysvetlil, ako to v skutocnosti je, ze nad ten zakon o lesoch je v NP nadradeny iny zakon a ze toto je povolene... Uz som mal chut dat im vlastny telefon nech zavolaju policajtov a potom im dat k nahrade stratu casu a nervov, ktore mi sposobili. Ale v miestach, kde vsetci ludia sa usmieval, zdravili a boli opojeni endorfinmi z nadhernych scenerii bol tento "prudič" asi iba vynimkou... Najhorsie bolo, ze ani nechcel pocut vysvetlenie a odkazy, kde si to najde oficialne ale stale presvedceny o svojej pravde ziapal a ziapal...

http://www.bike-forum.cz/forum/smi-se-t ... ml#unread1
17.01.2008 - 12:37:46
00
No, ako citam tieto prispevky tak mam k Vam daleko :oops: ale aj tak, ja mam radsej dlhsie trasy a najma po spevnenych, pripadne asfaltovych cestach, viem, mozno pre niekoho nuda, ziadny adrenalin :( ale, mne to upln e staci, vyslapat na strbske po asfalte :) inac, neviete niekto, ako to vyzeralo pripadne vyzera na useku Strbske Pleso - Popradske pleso? a aj na useku Telgart - Kralova Hola?? dik, tento rok su to moje najvyssie ciele, ktore by som chcel aj splnit :wink:
17.01.2008 - 14:53:27
00
2bikerxnx: Skús radšej Šumiac-Kráľova hoľa. Z Telgártu by si si asi ponadával kapánek.
-Na Popradské je to v pohode po asfalte, ale na Kráľovku budeš musieť tlačiť abo prenášať nejaký ten kilák, lebo medzi dedinou a vrchnou asfaltovou časťou je trochen šotoliny. :twisted:
17.01.2008 - 15:11:36
00
pre pisosip
aha, tak dik moc, a ta asfaltova cesta na kralovku je az po kolkych km od Šumiaca???? a priblizne kolko asi trva vystup?....a na to popradske isto je v dobrom stave cesta, ok
17.01.2008 - 15:34:00
00
pre pisosip
aha, tak dik moc, a ta asfaltova cesta na kralovku je az po kolkych km od Šumiaca???? a priblizne kolko asi trva vystup?....a na to popradske isto je v dobrom stave cesta, ok

cele to ma zo Sumiaca asi 12 km prevysenie 1050 m, a asfalt je len horna polovica kdesi od Predného sedla... A z Telgartu do Sumiaca ide cyklotrasa, ale nie asfalt... lesna cesta, miestami riadne kamenista.
17.01.2008 - 16:16:44
00
ja osobne chodim od poslednej zakruty v Sumaci (vhodne nechat auto) rovno hore po chodniku. Je to sice trosku horebriezkom (naozaj horebriezkom), ale vyjdes rovno pri prvej serpentine (tzv. Uboč).

Sotolina ide z Sumiacu az po Predné sedlo (1451 mnm), co je asi 1/2 trasy. Potom začína taký lesný asfalt, až hore na Hoľu... ešte môžeš teoreticky odbočiť v sedle Snehová Jama (blízko prameň Zubrovice) na chodník, ale išiel som tade len dole...
17.01.2008 - 17:39:49
00
Tento rok by som si to chcel ist prejst ....... Dufal by som ze sa pozbierame viacery .... hrozne pekne prostredie , chodim tam pravidelne do telgartu lyzovat a stale pozeram na holu a rozmyslam kedy sa dostanem hore aj na biku :D ale samemu sa mi tam nechce
17.01.2008 - 17:48:48
00
keyboard_arrow_up