Lokalizácia
Formulár sa odosiela
...Niekto zasa tvrdil, ze sa tam inac ako na fulle neda... Ja som bol na HT a uzil som si to.

Presne tak. Tie moderné technológie sú síce fasa, ale neznamená to, že inak sa nedá. HT-čkár síce bude viac vyhrkaný, možno bude viac tlačiť a dole kopcom mu budú ruky i nohy brnieť , ale zážitok môže mať presne taký hlboký ako fullista.
Zobraziť komentár 19.01.2008 - 19:58:11
00
piso zabudni,vidno ze si na fulle nesedel :D ide o to,ze na HT to ides (hlavne dole) pomalsie a je to trapenie obhadzat kamene a tak,ale skus si to zist a min.140mm fulle,to sa hore rozbehnes a vacsie sutre uz vnimas ako vyzvu ku skoku,to si fakt uzijes :wink: dam ti v lete vyskusat :P
Zobraziť komentár 19.01.2008 - 21:24:11
00
jasné, že to sqalitní jazdecký pôžitok. Ale pocit z dosiahnutia cieĽa, abo z prekonania samého sa, abo z krásnych výhľadov je ten istý. Tak som to myslel. Veď tí starí fotri čo vymysleli mtb upravili akurát nejaké americké ukrajiny. Pocit z jazdy musel byť v porovnaní s dneškom dosť drsný. Ale ide o to, že ich to bavilo.
ÁÁÁ vo toooom ttoo jaakkooo ceelllýý je.
Zobraziť komentár 19.01.2008 - 22:51:55
00
... ja mam radsej dlhsie trasy a najma po spevnenych, pripadne asfaltovych cestach, ...

V tom prípade Ti navrhujem spraviť si krásny okruh: Poprad - Telgárt - Šumiac - Kráľova Hoľa - Šumiac - Heľpa - sedlo Priehyba - Čierny Váh - Šuňava - Poprad. Celá trasa okrem toho úseku na Kráľovu Hoľu vedie po asfalte, z toho 70% mimo hlavné cesty.
Zobraziť komentár 20.01.2008 - 15:04:52
00
pre turcyk:
Aha, no tak, to znie celkom dobre :? kuknem do mapy, ze ako to je a kolko km by to bolo, ale aj tak dik.. oblast okolo KH vobec nepoznam až po Šuňavu, tam už som bol par krat :D
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 16:27:40
00
Ja to plánujem prejsť tohto roku počas prázdnin. Vcelku to prejdené nemám, ale väčšinu som v rámci iných trás už šiel. Ak budeš mať záujem tak Ti potom dám vedieť.
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 18:40:57
00
turcyk
no ajsne, mam zaujem, len este by som sa opytal, od Heľpa - sedlo Priehyba - Čierny Váh - Šuňava tam je tiez asflat?????
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 21:20:42
00
áno je.
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 21:23:53
00
no tak potom dobre, no, ale, na ten cierny vah by som sa ciel pozriet :shock: ale, obycajne ako jazdievam PP-Svit-Sunava Cierny Vah :D
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 21:35:39
00
To chodievaš až na tú hornú prečerpávaciu nádrž, alebo len na tú spodnú. Tá trasa čo som opísal ide len na tam kde začína spodná nádrž. Tá asfaltka ide z Heľpy až do Šuňavy ako písal pisosip. Miestami je trocha rozbitá, ale fakt len minimálne. Dúfam že ju nejakou ťažbou veľmi nerozbijú, lebo od Čierneho Váhu do sedla Priehyba je v niektorých úsekoch kalamita a vyzerá to tak že by sa mala tohto roku spracovávať.
Zobraziť komentár 21.01.2008 - 22:24:33
00
no, dufam ze to nebude az take zle stou asfaltkou :( asi to je take ako z Mlyncek do Kezmarskych Zlaboch.. tam to tiez uz je dost zdevastovane po spracovani kalamitneho dreva :(
Zobraziť komentár 22.01.2008 - 16:40:44
00
ak by náhodou bola, tak ten okruh by som spravil opačne, aby som po nej šiel do kopca do sedla Priehyba. Zjazd dolu rozbitou cestou keď nevieš či za zákrutou nie je vybitá jama v asfalte ma až tak neláka.
Zobraziť komentár 22.01.2008 - 17:41:29
00
Počúvaj bikerxnx. Proti gustu, žiaden dišputát. Ale už ti nestačí ani lesná asfaltka? Založ si tému Hladkí asfaltéri. A hneď ti dám prvý tip. Z Lopušnej doliny pri Svite cez sedlo do doliny Vápenica pri Sp. Teplici ide fungel nová lesná asfaltka. Nemá dieri, nepoškodili ju sťahovaním dreva. Je dobrá aj na kolieskové korčule. Má aj rovné úseky, aj stúpanie aj klesanie. Zjazdná v oboch smeroch.
Obrátiš ju počas výjazdu 3-40x a máš pekný deň za sebou.
Ale bitte. Nerieš tu, či je lesná asfaltka dostatočne vhodná na HORSKÝ bicykel. Už ti to tu niekto napísal. Osobná skúsenosť sa nedá ničím nahradiť.

Apropo Mlynčeky-Žľaby a iné lesné cesty sú prvoplánované na zvoz dreva a inú hospodársku činnosť. Takže buď rád, že sú zjazdné a nefrfli na ich qalitu.
Navrhujem ti v lete jeden spoločný výjazd. Taký kratší. Keď ho prejdeš, budú sa ti zdať všetky hospodárske cesty neuveriteľne qalitné a odstrániš si problém. :twisted:[/b]

Naposledy upravil pisosip dňa 22.01.2008 - 18:03:34, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 22.01.2008 - 17:51:23
00
...Je dobrá aj na kolieskové korčule...

teda ja neviem...asi by sa v lopuske dost blbo brzdilo :lol: ibaze by tam dole urobily spomalovaci pruh jak pre kamiony :P
Zobraziť komentár 22.01.2008 - 17:55:02
00
2warzone: tým som xcel popísať qalitu cesty. Ale ten rovný úsek ku horárni od teplice je podľa mňa ok. A ako seba poznám, keby som jazdil na korčuliach, tak prejsť to celé až do Lopušky by pre mňa bola veľká výzva. :P
Zobraziť komentár 22.01.2008 - 18:01:38
00
keyboard_arrow_up