Budem kupovat cez net (teda nieje moznost vyskusat, posediet a tak.)
Vsade citam ze na postavu ako mam 175cm je bajk vhodny 18" 19" 20" no a bajk ktory chcem sa vyraba len v 18" a 20" (ak by bol 19" nevaha a beriem! )
A teraz na 18" som sedel a skusal (mozno je to len subjektivy a mylny pocit) ale zdal sa mi tak malicky. Hlavne mi vadilo (a asi iba to) ze kolena som mal blizko riadidla - ked som mal koleno zohnute tak bolo asi v 75% dlzky hornej trubky ked zaciatok beriem ako je sedadlo (smerok k riadidlam). No ale ked som pozeral fotky jazdcov na mtb mali ich cca narovnako..
20" nemam moznost vyskusat..
Vysku mam 175cm a vnutornu dlzku nohy okolo 83-84cm
Vdaka
Ale pozor - kazdy bike ma inu geometriu a povedat takto "nekonkretne" ci 18" alebo 20" sa asi neda....
btw aj ten zimak by mal byt myslim cca nejaka 20tka, mam ale vyssie sedlovku ako je na fotkach v profile este o nejaky ten cm, dva..
Ale pozor - kazdy bike ma inu geometriu a povedat takto "nekonkretne" ci 18" alebo 20" sa asi neda....
Tak bude to tiez CTM Caliber 1 cize je to jasne
Inak sa na 18" bude citit niekto s nohami 80cm a inak niekto s nohami 85 cm....
No ale vraj ked jazdis skor terenejsiu jazdu ta o "cislo, dva" moze byt nepohodlny preto som sa rozhodol pre 18"
Inak sa na 18" bude citit niekto s nohami 80cm a inak niekto s nohami 85 cm....
Presne co - to som pocital a vraj by sa nemal bajk bobec vyberat podla vysk ale podla vnutornej dlzky nohy - zvysok sa dolati sedlo (dopredu-dozadu/hore-dole) volant podobne..
Len nech ram neprekaza pri jazde ak sa ide do terenu