Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
marcels Ďakujem Všimol som si u seba takú anomáliu a v podstate neviem "čím je spôsobená "
V podstate mám na biku nalietané cca 8000 km + - nedávno som vybral sedlovku kvôli cestovaniu - vyčistil, namazal iba zadnú časť sedlovky ako píšu v návode - dotiahol kľúčom z CANYON-u na 5Nm a jazdil - sedlovku som nainštaloval v podstate tak ako aj v úvode pri montáži biku. Nikdy sa mi nestalo že by čosi pukalo,praskalo alebo že by sa sedlovka pohla čo i len o 1mm nižšie. Čo je však divné, že ako keby ten zámok na sedlovku nedrží uťahovací moment 5Nm - nedávno ma napadlo že spravím značku na šróbe či sa nehýbe voči zámku a vôbec nie - drží svoju polohu jak šrób, tak aj sedlovka aj po XY kilometroch - čo však nedrží je uťahovací moment. Vyskúšal som namazať len tak na "oko" aj bočné strany rámu kde sa ukladá tento zámok ale nepomohlo. Som z toho trošku Daniel pritom rám je bez poškodenia, keĎ som kontroloval všetko je OK - napadá ma potom už len jedna vec a to je "výpovedná" hodnota toho momentového kľúča na sedlovky od Canyonu...
Aha, no to asi nepomôžem. Mám úplne nový bajk, len 230km a všetko OK. Namazal som len zadnú stranu sedlovky ako ty pôvodne. Ale ak prídeš na to, čím to je, tak sem prosím napíš
Na podpore mi povedali, že ak sa nepretáča šrób a neschádza sedlovka tak musí byť všetko OK a pravdepodobne je "chyba v kľúči" ktorý (ako sami priznali...) nemusí byť úplne presný. Skúsil som ešte objednať poriadny Nm kľúč - aj tak som už po ňom dávno pokukoval, lebo tie ich kľúče mi prídu taký biedny základ... uvidím... ale každopádne díky
Aby sme zrovnali karmu hlasim, ze dnes dosiel bicykel v naprostom poriadku. Vďaka misoR za kupon. Riesili ste niekto adapter 7x10 na sedlovku VCLS? Nasiel som nieco na e-bay, len neviem, či bude fungovať.
Aby sme zrovnali karmu hlasim, ze dnes dosiel bicykel v naprostom poriadku. Vďaka misoR za kupon. Riesili ste niekto adapter 7x10 na sedlovku VCLS? Nasiel som nieco na e-bay, len neviem, či bude fungovať.
Ja som to googlil ale nenasiel nic (rok dozadu) canyon mal ofiko na webe. Posles url na ebay co si nasiel?
Kupón 5 x 100 € na bajkhttps://go.canyon.com/r?ref=3EFE67A81Tento slevový kupón je platný online do dne Neděle 15. Září 2024, pro všechny země s výjimkou Kanady, Velké Británie a USA.
Ahojte, skusal niekto prehodit na endurace kokpit na fully integrated? Nove modely vyzeraju mat uplne rovnaky ram, len iny kokpit, tak reku ci to niekto neskusal pri modeli napr 2022. Vdaka
Ahojte, skusal niekto prehodit na endurace kokpit na fully integrated? Nove modely vyzeraju mat uplne rovnaky ram, len iny kokpit, tak reku ci to niekto neskusal pri modeli napr 2022. Vdaka
Neskusal, ale pytal som sa na podpore a vraj to nejde. Sice ponukaju tu hornu prechodku na hlavko, ale ze tam treba viacej komponentov vymenit, ktore sa nedaju samostatne kupit. Skoda
Mne vcera podpora povedala, ze na moj bike sa mi nedoporucuju iny ako 180mm zadny kotuc, lebo ram podporuje iba 180mm a pri 200mm by mi padla zaruka. Mam Spectral CF7 29" a ram je z roku 2023.
Taky isty Spectral 2023, ale CF8 a s tym istym M121 ramom predavaju s 203mm kotucmi od vyroby, takze neplati, ze ich robia iba so 180mm.
Mali tu nabor novych ludi na support, tak myslim, ze som chytil jedneho z nich - co nieje v technickom popise, to radsej povieme, ze sa neda. Neviem ako je na tom support na SK/CZ, ale rovnako by som bol opatrny s tym, co hovoria a ci to uplne sedi.
Mam tam zatial uplne bezny 180mm Sram centerline, ale pomaly zacina byt zjazdeny, tak som chcel hodit aktualne 200mm kotuce z predu dozadu a kupit nove 220kotuce dopredu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V podstate mám na biku nalietané cca 8000 km + - nedávno som vybral sedlovku kvôli cestovaniu - vyčistil, namazal iba zadnú časť sedlovky ako píšu v návode - dotiahol kľúčom z CANYON-u na 5Nm a jazdil - sedlovku som nainštaloval v podstate tak ako aj v úvode pri montáži biku. Nikdy sa mi nestalo že by čosi pukalo,praskalo alebo že by sa sedlovka pohla čo i len o 1mm nižšie. Čo je však divné, že ako keby ten zámok na sedlovku nedrží uťahovací moment 5Nm - nedávno ma napadlo že spravím značku na šróbe či sa nehýbe voči zámku a vôbec nie - drží svoju polohu jak šrób, tak aj sedlovka aj po XY kilometroch - čo však nedrží je uťahovací moment. Vyskúšal som namazať len tak na "oko" aj bočné strany rámu kde sa ukladá tento zámok ale nepomohlo. Som z toho trošku Daniel
Ja som to googlil ale nenasiel nic (rok dozadu) canyon mal ofiko na webe. Posles url na ebay co si nasiel?
fizik Tempo Argo R1 sedlo
194 €
MOC 204 €https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty/ramy-a-patky/patky-a-prislusenstvo/4598778/patky-prehadzovacky-canyon-lux.html
Neskusal, ale pytal som sa na podpore a vraj to nejde. Sice ponukaju tu hornu prechodku na hlavko, ale ze tam treba viacej komponentov vymenit, ktore sa nedaju samostatne kupit. Skoda
Taky isty Spectral 2023, ale CF8 a s tym istym M121 ramom predavaju s 203mm kotucmi od vyroby, takze neplati, ze ich robia iba so 180mm.
Pozri si Exploded-view drawings a budes mudrejsi, ze co vsetko tam maju: https://www.canyon.com/en-nl/support-articles/exploded_drawings_overview.html
Mam tam zatial uplne bezny 180mm Sram centerline, ale pomaly zacina byt zjazdeny, tak som chcel hodit aktualne 200mm kotuce z predu dozadu a kupit nove 220kotuce dopredu.
LT CF9 zdrazel o 100€ 🤦🏻♂️