Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
No evolution mala seriu chybnych kusov v rocniku2013 ked bola CTD uvedena na trh, nejaka suciastka v patrone bola podimenzovana. Top nasledne hned opravili a a patrony menili. Vacsina ludi by aj tak nevedala povedat ci sa vozi na open cartridge(evolution) alebo na fitke(performance, factory). A tu je pekne vidiet ako jeden preslap absoutne pokazi povest , kazdy si len pamata ze evolution sa kazi. Pritom ich urcite destatisice funguju k absoutnej spokojnosti. Spominam si zas ze som cital ze evo ma lepsi odthr ako fitka bez cashimy...neviem mozno vie niekto porovnat kto jazdil obe. Ale kvitujem ze od buduceho roka uz bude len fit4 vsade, ono ked si to spocitaju asi to bude aj ekonomicky vyhodnejsie varabat len jednu patronu.
Co??:-) ak nejazdis vo vode, blate a necistis vapkou tak loziska nemusis riesit roky.(No dobre zalezi aj ci a ako su zakryte a ake maju puzdro) A co sa tyka servisu tlmica a vidly tak ak si mal doteraz HT tak ti garantujem ze servisovat budes davat tak casto ako si daval vidlu na HT , tj vacsina ludi nikdy a aj tak to funguje ako ma.
johnnySVK Osobne by som najlacnejsi canyon nerve 6 nevymenil ani za najlepsie karbonove HT(keby som na nom potom musel jazdit a nemohol ho predat). Pokial nepretakas a naviac nemas ambicie na bednu tak drahe HT je absoutna sprostost. Full je neporovnatelne pohodlnejsi a jazditelnejsi aj na obycajnych polnych cestach a hrbolatom asfalte o lesnych chodnikoch alebo korenoch a kamenoch sa ani neda hovorit. Ako biker ktory jazdi pre radost uz na HT dobrovolne nesadnem nikdy. Skusil som to a cesta spat ozaj nieje pokial ta okolnosti(vacsinou len financne) nedonutia.
Tak radsej to preventívne vyčistim ako nechať ich roky vydierať, ale tak každý jazdí inak.
K full-ht, nekonečná debata
Ja si myslím, že aj pre top pretekárov je lepší full ako ht pokiaľ to nie je úplne rovné.
Pocítiš to všade, vo výšlapoch, v zjazdoch, na rovinách. Je to pohodlné, vyšlapeš viac ako na ht (môj názor), nekopne ta to keď niečo nedáš. Rozhodne by som šiel do Nervu namiesto GC.
ak je moj vysnivany karbonove HTecko GRAND CANYON CF SL 6.9, mam sa na to vybodnut a radsej kupit hlinikoveho NERVE AL 9.9?? 10,8kg vs 12,3kg ....Nerve je este o 700eur drahsi..kua...rad by som skusil fulla...Ale....oplati sa to?? Vsetci tu chvalite tie fully...hmm
tiez sa rozhdujem presne medzi tymito dvoma inak aka je taka +- normalna hmotnost pre Al full, vel. XL ?
Nj ze aj pre pretekatov je lepsi full o tom ziadna rec. Tu sme sa bavili ale asi v danej cenovej hladine. Top karbonovy full by bol inde. Co sa tyka tych lozisk tak aj po sezone 1x do roka je dostatocne myslim, ale ako pises, podmienky a rocny najazd robia obrovsky rozdiel.
Prehodnocujem svoju zatial neuhradenu objednavku a rozmyslam, ci nieco z nizsie uvedeneho prislusenstva nepotrebujem, resp. viem pre to najst "dostupnejsiu" alternativu:
Tak uz aj ja som stastnym majitelom Spectralu 9.9 a mozem sa podelit s par postrehmi ak by niekto zvazoval kupu a nevedel sa rozhodnut. Dorazil asi pred dvoma tyzdnami pomerne rychlo. Montaz bola jednoducha, zistil som vsak ze asi nieco nebolo dobre uchytene v krabici a trocha mi to poskriabalo spodnu cast praveho zavesu, hoci tam bola ochranna folia, ale prerazilo to aj tu. Taka drobna odreninka, nic vazne, takych este bude dost Kazdopadne trochu zamrzi pri novom biku. V kazdom pripade to stealth prevedenie je krasne, obavam sa ale, ze to bude dost nachylne na skrabance a oderky. Cas ukaze, jeden malicky uz mam na spodnej trubke, ani neviem od coho - neviete cim by sa to dalo zakryt? Nejaky lak ? Kazdopadne, po tom co som ho objednal isla cena dole o 200eur, bol som mierne nastvany, este aj ten skrabanec, tak som skusil napisat do Canyonu a boli velmi ustretovi. Peniaze sice nevratili, ale dali mi kredit 230eur na nakup v ich shope. Druha vec je, ze to mam zaplatene uz pomaly 2 tyzdne a stale to neposlali :-/ Fakt neviem co tam s tym robia, ked to mali vsetko skladom.
Najazdil som uz nejakych 400km a absolvoval aj maraton, zatial vsetko bez problemov. Radenie je presne, bicykel je tichucky, len obcas nieco jemne pukne pri slapani, neprisiel som na to, co to asi moze byt, robi to niekedy aj pri uplne lahkom slapani po rovine, ako keby pravy pedal, ale vacsinou to nerobi vobec ani pri stupani. Takze mozno niekde retaz alebo co. Meriam 190cm/100kg, predtym som mal Specialized 26" XC FSR 2009 vo velkosti XL a musim povedat ze na moju vysku bol maly. 26" bola proste mala, vyzeral som na tom ako slon Preto som siel jednoznacne do 29" a velkosti XL aj u Canyonu a velkost je perfektna. Vsetci ktori maju okolo 190cm jednoznacne odporucam XL. Nebudem porovnavat tieto dva bicykle, to je ako miesat hrusky s jablkami, ale Spectral je uz na uplne inej urovni co sa tyka komfortu aj stability jazdy. Trocha sa este musim pohrat s nastavenim vidlice a tlmica, pouzivam tovarenske nastavenia, ale zda sa mi ze to treba trosku postelovat, lebo sa mi zda to pruzenie trochu tvrde. Pri pomalej rychlosti je to fajn, ale pri rychlejsej jazde trochu kope. Zato ale pri slapani je to pevne ako skala a vobec nepocitujem hupanie a to aj bez climb switchu a locku na vidle.
Preto sa chcem spytat, tazsi jazdci, ako mate nastaveny tlak, resp. reboud ? Ja ho mam dost rychly, mozno by bolo dobre ho spomalit. Mam aj nizsi tlak vo vidle, cca 80 - 85psi a pri mojich 100kg tam odporucaju okolo 95 - 105psi co sa mi zda ale vela, nakolko mam pri nom dost maly sag. Neviete kolko by mal byt priblizne ? 15 - 20% ?
Ak mas pocit ze ta bike kope, tak mas rebound prilis rychly, uber par klikov. Co sa tyka sagu, bezne byva okolo 20-30% ale byva to individualne pre kazdy bike a ci je to vidla alebo tlmic. Pozri si manual k biku pripadne na stranke vyrobcu odpruzenia. A vzdy je to len odporucanie, kludne si mozes prifuknut ci ubrat podla preferencii ci chces tvrdsie ci maksie pruzenie.
jej velmi som rad za prispevok, bo malokedy vidim ze niekto berie spectral x.9 co je moj favorit, zaujimal by ma inseam bo 190/100 nie je dalko odo mna akurat ja mam male nozicky dako a podla sedlovky by som povedal ze mas docela dlhe nohy
resp by stalo za rec opytat sa odkial si a teda sadnut zistit, bo moznosti na vyskusanie velkosti x,9 specrtalu vo velkosti XL teda moc neni
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Servisu sa fakt netreba báť. Dva-tri krát do roka pozrieš ložiská, premažeš a jazdíš ďalej. A na to ti stačí iba momenťák a nejaká vazelina...
Co??:-) ak nejazdis vo vode, blate a necistis vapkou tak loziska nemusis riesit roky.(No dobre zalezi aj ci a ako su zakryte a ake maju puzdro) A co sa tyka servisu tlmica a vidly tak ak si mal doteraz HT tak ti garantujem ze servisovat budes davat tak casto ako si daval vidlu na HT
johnnySVK Osobne by som najlacnejsi canyon nerve 6 nevymenil ani za najlepsie karbonove HT(keby som na nom potom musel jazdit a nemohol ho predat). Pokial nepretakas a naviac nemas ambicie na bednu tak drahe HT je absoutna sprostost. Full je neporovnatelne pohodlnejsi a jazditelnejsi aj na obycajnych polnych cestach a hrbolatom asfalte o lesnych chodnikoch alebo korenoch a kamenoch sa ani neda hovorit. Ako biker ktory jazdi pre radost uz na HT dobrovolne nesadnem nikdy. Skusil som to a cesta spat ozaj nieje pokial ta okolnosti(vacsinou len financne) nedonutia.
K full-ht, nekonečná debata
Ja si myslím, že aj pre top pretekárov je lepší full ako ht pokiaľ to nie je úplne rovné.
Pocítiš to všade, vo výšlapoch, v zjazdoch, na rovinách. Je to pohodlné, vyšlapeš viac ako na ht (môj názor), nekopne ta to keď niečo nedáš. Rozhodne by som šiel do Nervu namiesto GC.
tiez sa rozhdujem presne medzi tymito dvoma
Patka - https://www.canyon.com/en/accessories/#category=parts&subcat=F09&id=38695
Aka velka sanca je, ze sa zlomi? Je to nevyhnutne kupovat?
Stojan - https://www.canyon.com/en/accessories/#category=accessories&subcat=Z06&id=30357
Nejaky tvarovo podobny, lacnejsi? Ebay, aliexpress? Hladal som, nenasiel som..
Mudguard - https://www.canyon.com/en/accessories/#category=parts&subcat=F02&id=49185
Nie je lepsi marsh guard?
HMM
Najazdil som uz nejakych 400km a absolvoval aj maraton, zatial vsetko bez problemov. Radenie je presne, bicykel je tichucky, len obcas nieco jemne pukne pri slapani, neprisiel som na to, co to asi moze byt, robi to niekedy aj pri uplne lahkom slapani po rovine, ako keby pravy pedal, ale vacsinou to nerobi vobec ani pri stupani. Takze mozno niekde retaz alebo co. Meriam 190cm/100kg, predtym som mal Specialized 26" XC FSR 2009 vo velkosti XL a musim povedat ze na moju vysku bol maly. 26" bola proste mala, vyzeral som na tom ako slon
Preto sa chcem spytat, tazsi jazdci, ako mate nastaveny tlak, resp. reboud ? Ja ho mam dost rychly, mozno by bolo dobre ho spomalit. Mam aj nizsi tlak vo vidle, cca 80 - 85psi a pri mojich 100kg tam odporucaju okolo 95 - 105psi co sa mi zda ale vela, nakolko mam pri nom dost maly sag. Neviete kolko by mal byt priblizne ? 15 - 20% ?
resp by stalo za rec opytat sa odkial si a teda sadnut zistit, bo moznosti na vyskusanie velkosti x,9 specrtalu vo velkosti XL teda moc neni