Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Si sa asi zle pomeral. Ako sa tu uz niekde pisalo, vraz si riadne knihu medzi nohy a vysun ju najviac ako sa da a odmeraj hornu hranu v akej je vyske od zeme. Uz chalanom okolo 178cm je Mko ltt. Je tu hodne o tom pisane.
A ja som tu toho cital dost, preto by som ocenil keby som mohol vidiet vysku posedu tak ako ho mam teraz
Cital som aj odkaz na dake .de stranku kde bolo pisane kto si s akymi proporciami vybral aku velkost
Mne je jasne ze Mko je mimo
Yogisz Ja riesim to iste mam relativne krake nohy na moju vysku, 82cm na 180cm. Vysunuty reverb(ale aj vacsina inych co som si bol merat) ma 19cm po liziny. Tj dlhsiu sedlovu trubku ako 50cm mat nemozes, resp musis vymenit tu reverb za 100ku ktora ma 16,5cm po liziny. Nohy si nameral kolko 84-85 cm mi vychadza? Si si tym ozaj isty?
Na kalkulator velkosti canyon rovno zabudni, ako sa tu uz pise Lko je na vysku tak 175-185, pri tej dlzke noh by bola idealna L48ka a zmestil by sa ti aj reverb 125ka, ale zas ked sa zoberie do uvahy cela vyska , lepsi by bola asi XL 52 , s tym ze reverb predas a kupis 100ku. Pretoze pri tej vyske a Lku by si musel mozno menit predstavec za 90mm alebo podobny co by bola skoda pokial to naozaj nieje nutne. Ine prakticke riesenie nieje pokial si teda tie nohy nameral spravne
na 180/82 staci M_ko,
na vysku 175 L_ko urcite nie,
pri vyske 190 mas pravdepodobne inseam viac ako 84--85, predpokladam 190/88 to je L_ko a zadaj pri kupe hned dlhsi predstavec 70 mm.
kalkulator meni M_ko na L_ko pri inseam 89 cm, ostatne ho nezaujima
ja mam 182/86 a L_ko mi bolo mierne velke aj s 50 mm predstavcom, ale dalo sa jazdit
a spectral 2015,2016 je o 15 mm dlhsi ako 2014
- Absolútna nekomunikácia z Nemecka
- Nedodržanie termínu expedície skladového bajku bez akýchkoľvek informácií
- Žiadna kompenzácia za vzniknutú situáciu
- Pán na supporte nevie absolútne čo sa deje v GER, všetky vety obsahujú "malo by..." - zbytočne platený človek, zbytočný support
- Kvôli nedodaniu načas som musel zrušiť bike-dovolenku (samozrejme so storno poplatkom)
Už ten bike vlastne ani nechcem, nebudem mať dobrý pocit keď viem čo všetko za ním je....
S Canyon supportom a komunikáciou respektivne nekomunikaciou som si uzil svoje, ale tak to su vyhody-nevyhody priameho predaja.
Vyhoda bike za vybornu cenu a nevyhody si zhrnul vyssie.
Za seba mozem povedat, ze ak budem do buducnosti rozmyslat o novom biku, Canyon urcite zahrniem do vyberu.
Z Nemecka mi nikdy neodpisali, o to by som sa ani vobec nesnazil. Ale telefonicka komunikacia s ludmi v CZ(cez slovenske telefonne cislo) bola pre mna vzdy bezproblemova. Dokonca aj na email odpisali vzdy do 1-2dni.
Tiez som mal mensie problemy pri objednavke, ako ospravedlnenie mi sami a bez toho aby som sa o hocico prosil poslali okuliare oakley fuel cell. Cena asi 5% z hodnoty bajku, ale aj tak potesilo. Po asi pol roku som s bajkom uplne spokojny, super kupa.
Ale jedno je pravda, maju tam vo vsetkom otrasny bordel.
Poslali mi bicykel, pedale a okuliare, na patku zabudli. Po urgovani poslali patku a par dni po tom mi dosli druhe okuliare(ktore som vratil, zevraj omyl). Minule tu niekto pisal ze mu poslali omylom zly bicykel. Ja to vidim tak, ze clovek musi mat trpezlivost, alebo si priplatit za inu znacku.
Ursus je to ale smutné, že tok informácií vo firme je tak netransparentný že ani Support, ktorý je napichnutý do systému nevie nič. Holt, ja si pre budúcnosť asi radšej priplatím inde.
lamzor to je pravda, pán na supporte dvíha telefóny aj reaguje na maily veľmi svižne, ale kvalita informácií je 0%. Ako som spomínal, v každej vete iba dohady "malo by", "pravdepodobne", "asi", "možno" - to ako keby som ani nikde nepísal. Od stredy minulého týždňa ma ukľudňuje že "v priebehu dnešného dňa by mal bicykel byť expodovaný", túto vetu posiela už 4tý deň za sebou.... chýbajú mi jednoduché a presné info.
a v com ti pomohol kazdy den jeden telefonat a neviem kolko mejlov ? Tie terminy dodavky su v kazdom jednom eshope orientacne a nejaky ten tyzden hore-dole nie je nic vynimocne.
Ja neviem, ked nieco potrebujem na 100% k nejakemu datumu, tak si to kupim v kamennom obchode. Na nete si objednavam veci pri ktorych mi je uplne jedno ci pridu o tyzden alebo o mesiac.
PhilJbike som potreboval mať doma do 24.9. - preto som ešte pred samotnou objednávkou volal na support a tam "jasné, na 100% ten bike budget mať doma ešte pred týmto termínom" - preto som ho objednal z e-shopu. Peniaze mi rezervovali už pred týždňom...
Spoločnosť ktorú vediem prevádzkuje e-shop kde objedná viac ako 2.500 unikátnych zákazníkov/mesiac. Keby som som sa riadil heslom "je mi jedno či to dodám za týždeň alebo mesiac", už by som tu nebol...
mafianista dostal som dnes podobnú odpoveď, snáď pravdivú
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cital som aj odkaz na dake .de stranku kde bolo pisane kto si s akymi proporciami vybral aku velkost
Mne je jasne ze Mko je mimo
Na kalkulator velkosti canyon rovno zabudni, ako sa tu uz pise Lko je na vysku tak 175-185, pri tej dlzke noh by bola idealna L48ka a zmestil by sa ti aj reverb 125ka, ale zas ked sa zoberie do uvahy cela vyska , lepsi by bola asi XL 52 , s tym ze reverb predas a kupis 100ku. Pretoze pri tej vyske a Lku by si musel mozno menit predstavec za 90mm alebo podobny co by bola skoda pokial to naozaj nieje nutne. Ine prakticke riesenie nieje pokial si teda tie nohy nameral spravne
ale myslim ze udaj o tom ze vysunuty reverb 125 ma od obimky po liziny minimalne 19cm je docela uzitocny
na vysku 175 L_ko urcite nie,
pri vyske 190 mas pravdepodobne inseam viac ako 84--85, predpokladam 190/88 to je L_ko a zadaj pri kupe hned dlhsi predstavec 70 mm.
kalkulator meni M_ko na L_ko pri inseam 89 cm, ostatne ho nezaujima
ja mam 182/86 a L_ko mi bolo mierne velke aj s 50 mm predstavcom, ale dalo sa jazdit
a spectral 2015,2016 je o 15 mm dlhsi ako 2014
- Absolútna nekomunikácia z Nemecka
- Nedodržanie termínu expedície skladového bajku bez akýchkoľvek informácií
- Žiadna kompenzácia za vzniknutú situáciu
- Pán na supporte nevie absolútne čo sa deje v GER, všetky vety obsahujú "malo by..." - zbytočne platený človek, zbytočný support
- Kvôli nedodaniu načas som musel zrušiť bike-dovolenku (samozrejme so storno poplatkom)
Už ten bike vlastne ani nechcem, nebudem mať dobrý pocit keď viem čo všetko za ním je....
Vyhoda bike za vybornu cenu a nevyhody si zhrnul vyssie.
Za seba mozem povedat, ze ak budem do buducnosti rozmyslat o novom biku, Canyon urcite zahrniem do vyberu.
Tiez som mal mensie problemy pri objednavke, ako ospravedlnenie mi sami a bez toho aby som sa o hocico prosil poslali okuliare oakley fuel cell. Cena asi 5% z hodnoty bajku, ale aj tak potesilo. Po asi pol roku som s bajkom uplne spokojny, super kupa.
Ale jedno je pravda, maju tam vo vsetkom otrasny bordel.
Poslali mi bicykel, pedale a okuliare, na patku zabudli. Po urgovani poslali patku a par dni po tom mi dosli druhe okuliare(ktore som vratil, zevraj omyl). Minule tu niekto pisal ze mu poslali omylom zly bicykel. Ja to vidim tak, ze clovek musi mat trpezlivost, alebo si priplatit za inu znacku.
lamzor to je pravda, pán na supporte dvíha telefóny aj reaguje na maily veľmi svižne, ale kvalita informácií je 0%. Ako som spomínal, v každej vete iba dohady "malo by", "pravdepodobne", "asi", "možno" - to ako keby som ani nikde nepísal. Od stredy minulého týždňa ma ukľudňuje že "v priebehu dnešného dňa by mal bicykel byť expodovaný", túto vetu posiela už 4tý deň za sebou.... chýbajú mi jednoduché a presné info.
FEDERER snáď sa týmto krokom moc nepopália.....
Ja neviem, ked nieco potrebujem na 100% k nejakemu datumu, tak si to kupim v kamennom obchode. Na nete si objednavam veci pri ktorych mi je uplne jedno ci pridu o tyzden alebo o mesiac.
Spoločnosť ktorú vediem prevádzkuje e-shop kde objedná viac ako 2.500 unikátnych zákazníkov/mesiac. Keby som som sa riadil heslom "je mi jedno či to dodám za týždeň alebo mesiac", už by som tu nebol...
mafianista dostal som dnes podobnú odpoveď, snáď pravdivú
...hlavne ked polovica eshopov si pojem "na sklade" vysvetluje stylom "niektory externy dodavatel to snad bude mat na sklade"