Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Zdravim, prosim o radu, mam zaujem o bajk Grand Canyon, rozhodujem sa medzi dvoma modelmi (AL 6.0 vs AL 7.0) a zaujimali by ma dve veci:
- 1. model AL 6.0 je o 200e lacnejsi oproti AL 7.0 aj napriek tomu ze ma osadenie XT/SLX co mi pride o dost lepsie ako Sram eagle GX/ NX (Ano vidla je pri 7.0 Rockshox Judy vs Suntour) - co si o tom myslite a ktory by ste brali vy?
- 2. mam 190cm a vychadza mi L velkost podla stranky Canyonu,co je dost na hrane, kludne by asi mohlo byt aj XL - najde sa tu nejaka dobra dusa ktora ma Lko a za flasu vina by ma nechala na neho posadit?
tiez by som isiel do 7. je to komplet v XT.
Mal som 5-6 rokov dozadu Grand Canyon CF5.0, bezny zakladny servis si vies urobit sam, alebo ak nie, urobia ti ho v kazdom slusnom bike obchode. Ja som s canyonom nemal ziadne problemy, a bezny servis som riesil bud v lokalnych obchodoch, alebo sam.
marian74bb riesil som zarucny servis ( v tomto vlakne starsie prispevky). Zaver z toho bez omacky. Canyon by som kupil opat, jazdi sa mi naozaj dobre. Vela som testoval pokial som kupil OIZ,Epic,Spark atd a zatial nelutujem. Povodne som chcel aj Konu Hei Hei Race ale nebola moznost ju otestovat a naslepo som kupovat nechcel. Lux u mna nahradzal S Epic ale nechcel som investovat az tak moc (limit bol 3600E). Bezny servis si urobim sam. Tlmic a vidlu kvoli zaruke poslem do Slovkolexu. Aj tlmic z E***** tam musel ist, nikde inde ho nespravili. Nevidim v tom problem.
servis v BB nie je problem, dokonca som videl ze si robia reklamu viacere obchody, kde volaju ludi s Canyonmi na servis a inak na ten Lux sa caka do septembra, to by som ja nevydrzal a objednal Neuron
Jednoznačne odporúčam Lux 7.0, neporovnateľne lepšia výbava. Oplatí sa priplatiť, ber ten
Píšeš, že sa nerozumieš komponentom, tak minimálne kolesá sú lepšie (ľahšie a lepší orech - tá vec čo rapká v zadnom kolese), Shimano brzdy fungujú a teleskop je super (to sám zistíš až príde na lámanie chleba a zjazd). Pohon je vecou preferencií, ale zo skúseností Shimano proste funguje a dá sa radiť na ťažší prevod o 2 stupne naraz.
marian74bb jednoznacne ber 7.0 - kolesa, vybava a teleskopka. Uvidis, neobanujes. Kolesa ani vybavu nemusis citit hned. Ale tu teleskopku budes citit pri prvom strmom zjazde. Luxu velmi pomaha.
Ahojte, ako rozobrate teraz chodia bajky? Mne v roku pana ked som este objednal Nerve tak uz bolo zadne koleso nahodene, a znamy ma teraz prekvapil ze Grand Canyon mu prisiel takto - trochu ma to prekvapilo ze ani prehadzovacka neprichytena o kostru, mne by tonejak nevadilo no on chudak sa vytrapil.
Moj Lux ked bol novy tak prisiel s demontovanymi kolesami, tak ako je na obrazku vyssie. Na reklamaciu som ho posielal ronako rozobraty (ale lepsie obaleny )Ked prisiel z reklamacie tak bolo zadne koleso namontovane.
Mne ked prisiel naposledy Spectral a predtym Neuron, musel som nahodit len rajdy, sedlovku a predne koleso. Zadne bolo nahodene a na nom normalne retaz aj prehadzovackou....aj ked prikrutit prehadzku dvomi skrutkami je naozaj trapenie
ono zaleží asi aj od veľkosti bajku.....kolega kupoval GC veľkosť M a mal zadné koleso nahodené,ja som kupoval po mesiaci Lko a už som mal demontované aj koleso a aj zadnú prehadzovačku presne ako to je na fotke
Toto je taky vesely thread... dokolecka prisiel mi takto, tu prehadzovacku nemam prisrobovanu. Nekupuj si direct sale. Mne prisiel takto zadne koleso neni namontovane. Nekupuj si direct sale. Mne prisiel takto, toto mam osuchane. Nekupuj si direct sale. Mam ho poslat do rajchu na garancku? Nekupuj si direct sale. Mne prisiel ale praskol mi ram. Nekupuj si Canyon.
Otazka potom znie co tu clovek moze napisat a co nie. Ja som s Nervom spokojny, okrem vidlice a tlmica si oservisujem sam takmer vsetko, na zaklade skusenosti som odporucil canyon kamaratovi s tym ze nahodi predne koleso a rajdy a moze jazdit, no a ho to tym padom trochu prekvapilo, hodil som to sem aby mozno aj ostatni vedeli co ich moze cakat. Nabuduce dlhsie popremyslam ci sa to hodi dat na forum kde ludia hladaju informacie .. tak pardoon
Jednoznačne odporúčam Lux 7.0, neporovnateľne lepšia výbava. Oplatí sa priplatiť, ber ten
Píšeš, že sa nerozumieš komponentom, tak minimálne kolesá sú lepšie (ľahšie a lepší orech - tá vec čo rapká v zadnom kolese), Shimano brzdy fungujú a teleskop je super (to sám zistíš až príde na lámanie chleba a zjazd). Pohon je vecou preferencií, ale zo skúseností Shimano proste funguje a dá sa radiť na ťažší prevod o 2 stupne naraz.
celkova vaha je vsak pri Lux 7.0 o 0.1kg vacsia... otazka potom pre hobby cyklistu znie, ci sa oplati priplatit si 500€ kvoli 0.1kg navyse ale radeniu o 2 dole a teleskopke, ktoru si vie dokupit za 260€.
samozrejme rovnaka otazka potom je aj to, ci sa oplati investovat 1300€ medzi Lux 8.0 a Lux 6.0 kvoli 0.3kg. (stale hovorim o hobby cyklistike)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.canyon.com/cs-sk/mountain-bikes/cross-country-bikes/lux/lux-cf-sl-7.0/2434.html?dwvar_2434_pv_rahmenfarbe=BK%2FWH
- 1. model AL 6.0 je o 200e lacnejsi oproti AL 7.0 aj napriek tomu ze ma osadenie XT/SLX co mi pride o dost lepsie ako Sram eagle GX/ NX (Ano vidla je pri 7.0 Rockshox Judy vs Suntour) - co si o tom myslite a ktory by ste brali vy?
- 2. mam 190cm a vychadza mi L velkost podla stranky Canyonu,co je dost na hrane, kludne by asi mohlo byt aj XL - najde sa tu nejaka dobra dusa ktora ma Lko a za flasu vina by ma nechala na neho posadit?
Dakujem
https://www.canyon.com/cs-sk/mountain-bikes/cross-country-bikes/lux/lux-cf-sl-7.0/2434.html?dwvar_2434_pv_rahmenfarbe=BK%2FWH
tiez by som isiel do 7. je to komplet v XT.
Mal som 5-6 rokov dozadu Grand Canyon CF5.0, bezny zakladny servis si vies urobit sam, alebo ak nie, urobia ti ho v kazdom slusnom bike obchode. Ja som s canyonom nemal ziadne problemy, a bezny servis som riesil bud v lokalnych obchodoch, alebo sam.
celkova vaha je vsak pri Lux 7.0 o 0.1kg vacsia... otazka potom pre hobby cyklistu znie, ci sa oplati priplatit si 500€ kvoli 0.1kg navyse ale radeniu o 2 dole a teleskopke, ktoru si vie dokupit za 260€.
samozrejme rovnaka otazka potom je aj to, ci sa oplati investovat 1300€ medzi Lux 8.0 a Lux 6.0 kvoli 0.3kg. (stale hovorim o hobby cyklistike)
Aj ked za podobne komponenty som na svojom neurone zaplatil o 1000 menej.