Napr u mna tato "rovnica" neplati...ja casom akosi toho pol kila iba v pravidelnych intervaloch priberam. A preto je pre mna dolezita info, ze ten Ghost bude mat len velmi tazko pod 9kg
Napr u mna tato "rovnica" neplati...ja casom akosi toho pol kila iba v pravidelnych intervaloch priberam. A preto je pre mna dolezita info, ze ten Ghost bude mat len velmi tazko pod 9kg
Ani s tou wheelbase nemas pravdu, pretoze pri manipulacii s flipchipom je os otacania predneho a zadneho trojuholnika v stredovom zlozeni. Aby sa otacanim predneho trojuholnika zacal skracovat wheelbase, tak by musel by nakloneny tak velmi, ze by bol stack < reach. Presnu hodnotu od ktoreho uhla by sa wheelbase zacal skracovat sa mi nechce pocitat ale ak by bol hlavovy uhol 90 stupnov, tak sa zacal skracovat ak od hodnoty 45 stupnov (stack = reach). Pri 66,5 stupna by to naklonenie muselo byt este vyraznejsie.
Tolko hodinka geometrie
Ale dakujem, vyskusam v ramci posezonneho servisu zvysit progresivitu tlmica.
Ďakujem za tvoju "hodinku geometrie" Donútil si ma, aby som si to nakreslila A vyšlo mi, že tvoj predpoklad o predlžovaní wheelbase sa zakladá na mylnom úsudku, že "os otáčania predného a zadného trojuholníka je v stredovom zložení". To je základný "kameň úrazu" a mylného predpokladu, že sa wheelbase zmenou flip chipu na high predĺži. Os otáčania predného a zadného trojuholníka na Epic Evo je totiž hlavný jednočap a nie BB. Hlavný čap je umiestnený vysoko nad BB a dokonca nad osou kolies. T.j. rečou geometrie trojuholník tvoria odvesny vedúce od hlavného čapu smerom DOLE k osám kolies a prepona je wheelbase. Keď zmeníš FlipChip do pozície High tak sa BB spolu s hlavným čapom posunie ešte o cca 6mm vyššie. Dĺžka odvesien zostáva rovnaká, ale skráti sa prepona, t.j. wheelbase. Bavíme sa samozrejme o pár milimetroch. Hlavový uhol nemá v tomto prípade na toto žiadny vplyv.
Kristina mas pravdu, neuvedomil som si ze ten cap je kusok vyssie a teda je nad urovnou osi kolies a teda sa pridanim flip chipu vonkajsie rohy priblizia.
Doba je zla, treba sa potesit?♂️Po hladani a skusani HT to nakoniec stastnou zhodou nahod skoncilo u Ghost LECTOR FS Essential. Prehodene kolesa za “stare”, riadidla+predstavec vymenene za integrovane v karbone a inak vsetko original. Nastastie prisiel s SLX brzdami, aj ked v popise boli Sram LEVEL TL.
janohalik Ahoj, tak to sme na tom rovnako akurat som teraz vymenil vidlu. ja som prechadzal z canyon lux a ciez mi viacej vyhovuje tato geometria. Hlavne dole kopcom a na trailoch to je velmi citit. Ja som tiez max spokojny. Tak uz len niekde spolocna foto ?
Mozem otazku?
ako je riesena chainline 55mm u noveho scott spark RC comp?
1. Prevodnik s offsetom 0mm
2. Dlhsia oska kluk a podlozka pod prevodnikom a klasicky boost prevodnik s offsetom 3mm?
Kamarat nad nim uvazuje a ma doma powermeter boost (offset 3mm), tak, ze ci to bude kompatibilne. Pri odpovedi 2 by bolo .
Mozem otazku?
2. Dlhsia oska kluk a podlozka pod prevodnikom a klasicky boost prevodnik s offsetom 3mm?
Kamarat nad nim uvazuje a ma doma powermeter boost (offset 3mm), tak, ze ci to bude kompatibilne. Pri odpovedi 2 by bolo .
Diky moc.
Servus. Ta ja nemam sajnu o com pises ?. Ale kupoval som powermeter xcaddey na kluky raceface, ktore gam boli namontovane a funguje a pasuje 100%
Nazdar, diky, este som trochu hladal, rc comp ma sram kluky.
A podla r2-bike to vyzera ze je to moznost 2.
Chainring: 32t 3 mm BOOST offset
chain line : 55 mm
Mozem otazku?
Diky moc.
Nazdar. Sram vyraba kluky s dlhšou osou pre 55mm chainline. Ale poznam chalana čo sa trocha pohral s podlozkami a jazdi tam xtr kluky s meracom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://mtbs.cz/clanek/test-ghost-lector-universal/kategorie/testy-recenze#.Yx95WmTagVE
Ale no... Staci ak ty schudnes pol kila a si opat na tom istom
Velmi velmi tazko
singlespeed, karbonova pevna vidlica a je to, nie?
Tolko hodinka geometrie
Ale dakujem, vyskusam v ramci posezonneho servisu zvysit progresivitu tlmica.
Ďakujem za tvoju "hodinku geometrie"
Andreas12 a janohalik
Mozem otazku?
Kamarat nad nim uvazuje a ma doma powermeter boost (offset 3mm), tak, ze ci to bude kompatibilne. Pri odpovedi 2 by bolo
Diky moc.
Mozem otazku?
Kamarat nad nim uvazuje a ma doma powermeter boost (offset 3mm), tak, ze ci to bude kompatibilne. Pri odpovedi 2 by bolo
Diky moc.
Servus. Ta ja nemam sajnu o com pises ?. Ale kupoval som powermeter xcaddey na kluky raceface, ktore gam boli namontovane a funguje a pasuje 100%
A podla r2-bike to vyzera ze je to moznost 2.
Chainring: 32t 3 mm BOOST offset
chain line : 55 mm
Mozem otazku?
Diky moc.
Nazdar. Sram vyraba kluky s dlhšou osou pre 55mm chainline. Ale poznam chalana čo sa trocha pohral s podlozkami a jazdi tam xtr kluky s meracom.