Trochu som zmateny: porovnavas elektriku s mechanikou, alebo cestnu kazetu s mtb, alebo Shimamo so Sramom?
haha aj aj aj Som zvyknuty na urcity komfort radenia (Dura-Ace R9200) a ked som si skusil Deore M6100, tak som zostal milo prekvapeny, ako dobre to radi. V podstate to predcilo moje ocakavania, zatial co pri tom Srame to bolo opacne (oproti tomu, na com som zvyknuty). Snad sa uz chapeme
MTB aj cestné sady používajú rovnakú technológiu HG+ (kazeta, reťaz). Pôvodne predstavené pre MTB sady XTR a XT. Za mňa je HG+ to najlepšie čo v súčasnosti existuje. Veľa ľudí preto kombinuje aj AXS radenie a prehadzovačku so Shimano 12spd kazetou a reťazou.
Ja osobne som len presiel na XX1 AXS salter a pouzivam DeoreM6100 kazetu a retaz XTM8100. Radi to presne a hladko, samozrejme prvotne som si to musel nastavit. Osobne som nejazdil komplet iba od SRAM. Co mam ale v okoli skusenosti, nik si nestazoval na to radenie. Mozno si to potrebuje len sadnut prvych par jazd a bude to lepsie.
V tento vynimocny den, ktory bude opat az o 4 roky si dovolim predstavit Dartmoor Primal, ktory som si na tento rok poskladal.
Komponenty budu doplnene v profile.
V skratke 29" kolesa Vittoria Deamion, Spesl plaste, ram velkost L (rozmery skoro totozne s Hornetom M, ktory som jazdil minuly rok) vidlica a teleskopka 150mm, brzdy Deore, radenie a prehadzovacka NX a samozrejme nesmie chybat karbon, sice len podlozka
S 200ml tmelu a 520-kami pedalmi je hmotnost 12,63kg. S prislusenstvom, ktore budem vozit 13,2 kg, co je o kilo menej ako mal Hornet.
Takze som spokojny.
Ram je o 400g lahsi a kolesa cca 370, riaditka o 50, pedale tiez. Gripy su lahsie, nieco aj plaste a samozrejme ta podlozka tiez nejaky gram dole
Ano, na slnku sa hoci je matny, jemne trblieta.
V tento vynimocny den, ktory bude opat az o 4 roky si dovolim predstavit Dartmoor Primal, ktory som si na tento rok poskladal.
V skratke 29" kolesa Vittoria Deamion, Spesl plaste, ram velkost L (rozmery skoro totozne s Hornetom M, ktory som jazdil minuly rok) vidlica a teleskopka 150mm, brzdy Deore, radenie a prehadzovacka NX a samozrejme nesmie chybat karbon, sice len podlozka
S 200ml tmelu a 520-kami pedalmi je hmotnost 12,63kg. S prislusenstvom, ktore budem vozit 13,2 kg, co je o kilo menej ako mal Hornet.
Takze som spokojny.
inak paradna hmotnost na hlinikovy trailovy HT a na to ze tam nevidim velmi drahe komponenty
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
haha aj aj aj
Takze som spokojny.
Ano, na slnku sa hoci je matny, jemne trblieta.
A hlavne cena je super. Nech slúži!
Pribudla vidla.lahsie prevody.gumky.damske sedlo a kratší predstavec.cca 11,4kg
Chcel som dat palec, ale uz ich tam je presne 29
Takze som spokojny.
inak paradna hmotnost na hlinikovy trailovy HT a na to ze tam nevidim velmi drahe komponenty
Pribudla vidla.lahsie prevody.gumky.damske sedlo a kratší predstavec.cca 11,4kg
Parádny! Výbava exkluzívna! Sedlo by som jej posunula dopredu.
Ten font mi pripomína trocha font Mondraker . Som to len ja alebo sa aj iným zdá ten font podobný ?
Ja som si do ulíc vyskladal zase takéto.