PS: rozne druhy pruzenia: ten Haibike je jednocap, ten Focus je stvorcap (HorstLink). Horst link je menej citlivy na tah retaze a brzdenie - nepohupuje pei slapani. Na druhej strane, jednocap s kvalitnym tlmicom dokaze to iste....
PS: rozne druhy pruzenia: ten Haibike je jednocap, ten Focus je stvorcap (HorstLink). Horst link je menej citlivy na tah retaze a brzdenie - nepohupuje pei slapani. Na druhej strane, jednocap s kvalitnym tlmicom dokaze to iste....
Jazdil si na horstlinku alebo tie info mas len z mudrych kniziek? Horstlink sa pri slapani pohupuje najviac...
K otazke, koli vybave by som vzal haibike. Ale radsej trocha doplatit a mat lepsi ram+komponenty.
i ked viac sa mi paci Focus .....ale zasa Haibike ma lepsie komponenty ...a bude asi lepsi ked sa bydem riadit tym ze ktory ma lepsie veci a ne ktori je krajsi ^^
nj.....len neviem ako je to s tym tlmicom na Haibike...Suntour E*****n.....ma s nim niekto nejake skusenosti ....??? alebo je moznost ze ten Haibike sa este da upravovat v predajni cize nieco vymenit za lepsie......takze co vy na ten tlmic ....?
Cital som to z mudrych internetovych stranok
Hlavne Specialized a Ellsworth...
PS: Aj DW-Link a VPP je podla mna len modifikovany Horst link s extremne kratkym spodnym ramienkom...
tak porovnávať horst link a VPP je dosť odvážne ... myslím že ten záves u Focusu (horst link) sa s VPP v odozve na šlapanie nemôže porovnávať ... Specialized to rieši inteligentnými tlmičmi vlastnej výroby (Brain) ... iný výrobcovia FOX s Propedalom a pod.
tak porovnávať horst link a VPP je dosť odvážne ... myslím že ten záves u Focusu (horst link) sa s VPP v odozve na šlapanie nemôže porovnávať ... Specialized to rieši inteligentnými tlmičmi vlastnej výroby (Brain) ... iný výrobcovia FOX s Propedalom a pod.
Neporovnavam funkciu, len technicke riesenie - a ako som uz spominal, je to len moj skromny nazor
len smola že podstatná je predsalen tá fukncia ... môj názor je že na horstlink a podobné systémy pruženia treba inteligentný tlmič (vzhľadom na dobrú akceleráciu) a na VPP a ostatné virtuály stačí obyčajný tlmič
... z hladiska funkcie ... reťaz pritiahne spodné ramienko virtualu asi ľahšie ako celú spodnú časť (po čap pri oske kolesa) zadnej stavby u HorstLinku a iných "klasických štvorčapov" z toho vyplýva logicky lepšia akcelerácia ale zas nižšia citlivosť zadnej stavby pri šlapaní do kopca v teréne
PS: Aj DW-Link a VPP je podla mna len modifikovany Horst link s extremne kratkym spodnym ramienkom...
....tak VPP porovnavat s hocicim je fakt odvazne, kedze VPP tu bol ako prvy....a keby fakt nebol dobry tak licenciu nekupi INTENSE a neodkukaju GIANT a pod......VPP je made in Santa.....
....tak VPP porovnavat s hocicim je fakt odvazne, kedze VPP tu bol ako prvy....a keby fakt nebol dobry tak licenciu nekupi INTENSE a neodkukaju GIANT a pod......VPP je made in Santa.....
Prvy bol Horst link. VPP az niekolko rokov (desat?) po nom.
...tym prvym som myslel z virtualnych.....
...Lapierrko vlastna polievocka je najlepsia vsakze... (inac v nedelu ste prefrcali okolo mna ani vetroplasi....okolo 18-19hod pod mostom na Rosinkach)
...ale samo ze LP je spicka taktiez....
...tak nakoniec...pre kazdeho to co mu vyhovuje.....no ne?....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ostatne je otazka vkusu...
Ostatne je otazka vkusu...
Jazdil si na horstlinku alebo tie info mas len z mudrych kniziek? Horstlink sa pri slapani pohupuje najviac...
K otazke, koli vybave by som vzal haibike. Ale radsej trocha doplatit a mat lepsi ram+komponenty.
ono vies...uz teraz mam prekroceny financny limit
Neporovnavam funkciu, len technicke riesenie - a ako som uz spominal, je to len moj skromny nazor
... z hladiska funkcie ... reťaz pritiahne spodné ramienko virtualu asi ľahšie ako celú spodnú časť (po čap pri oske kolesa) zadnej stavby u HorstLinku a iných "klasických štvorčapov" z toho vyplýva logicky lepšia akcelerácia
môj dojem je že porovnával "technické riešenie" horstlinku a VPP
> a k virtuálom ... áno beriem že SC vyvinul VPP ale to neznamená že ostatní výrobcovia nedokážu VPP ešte vylepšiť alebo sa vyrovnať SC
... osobne sa mi páči VPP aj SC a veľmi aby ste si nemysleli
dosť bolo OT
...tym prvym som myslel z virtualnych.....
...Lapierrko vlastna polievocka je najlepsia vsakze...
...ale samo ze LP je spicka taktiez....
...tak nakoniec...pre kazdeho to co mu vyhovuje.....no ne?....