Ahojte,prosím vás o radu. Mám doma horský bicykel Specialized Myka ( http://www.dookie.cz/damske-horske-mtb-kolo-specialized-myka-ht-26-2014/d-100851/ ),teraz som na nom dávala meniť plášte za tenšie. Chcela by som ísť na ňom cca o tri mesiace na dlhšiu viacdňovú trasu ,dokopy okolo 1200 km,pôjde nás asi 30 cyklistov, ale neviem či je dobrý nápad ísť na horskom,či si nemám radšej zaobstarať krosový,alebo najlepšie cestný. Celkovo myslím,že táto kúpa bola chyba,jazdím skôr po ceste,niekedy po prašných cestách a preto si myslím,že lepší by bol asi krosový. Myslíte si,že na tomto horskom by som bola vo velkej nevýhode oproti tým,ktorí budú mať krosové a cestné ? Alebo stačí,že mám plášte tenšie a pôjde sa mi dobre ? Dakujem vopred za každú odpoved a radu
Moja otazka je jednoducha mam Specialized rockhopper 29, chcel by som nanho dat nejake trekove gumy, teraz ma captain sport a su dobre ale skor do lesa. Aku sirku mam kupovat, pripadne poradte daco na rychle presuny po asfalte.
Ráfik je rovnaký v prípade 28" a 29" kolies, tieto rozmery sú akože už s plášťom
29" = 622 mm "700c" ráfik s MTB plášťom.
28" = 622 mm "700c" ráfik s trekingovým/cestným plášťom.
Tak môže sa tam dať aj úplne cestný plášť, ale teda to bude bicykel brzdiť (zvyšok bicykla je k tomu nevhodný) a vyzerať divne. Ak by mali byť tie plášte na tom biku celú sezónu, tak by sa hodilo vymeniť bike
Kedže tam bude MTB ráfik a ten môže byť o dosť širší ako bežné cestné, tak potom by som volil minimálne 32c šírku plášťa (a bude to aj lepšie vyzerať).
Diky za ozrejmenie, celu sezonu to tam nebude, chcel som ist na taku dlhsiu cestu cca 200 km a na tych huciakoch co mam by som sa uslapal k smrti. A rafiky su dost tenke v tomto pripade Alex RH disc, ale teraz neviem pozriet sirku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Možno niečo ako https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/continental-travel-contact-trekingovy-plast-kevlar-37-622-120519.html by poslúžilo a dalo by sa to aj použiť na nejakých poľných cestách.
29" = 622 mm "700c" ráfik s MTB plášťom.
28" = 622 mm "700c" ráfik s trekingovým/cestným plášťom.
Tak môže sa tam dať aj úplne cestný plášť, ale teda to bude bicykel brzdiť (zvyšok bicykla je k tomu nevhodný) a vyzerať divne. Ak by mali byť tie plášte na tom biku celú sezónu, tak by sa hodilo vymeniť bike
Kedže tam bude MTB ráfik a ten môže byť o dosť širší ako bežné cestné, tak potom by som volil minimálne 32c šírku plášťa (a bude to aj lepšie vyzerať).
-8% Continental Ultra Sport 3 700x32C E-25 plášť, drôt
21,99 € -8%
MOC 23,99 €