Myslim ze nazov je vystizny, ide mi o to ci sa da niekde v kamenaku kupit u nas titanovy bike? Nieje to nic definitivne ale budem pravdepodobne investovat do noveho biku a velmi uvazujem nad titanom aj vdaka mojej vahe nech to nieco vydrzi.
Skoda, preco je tak maly zaujem o Titanove biky? Ta cena nieje zas taka velka oproti povedzme Worldcup series ci S-Works bikom ktore som uz v obchodoch pohode videl.
Inak otazka trocha mimo vlastnej temy, ale aku zivotnost ma priblizne 6061 alu ram? Mam nanom najazdenych necelych 10 000 km a teraz pred sezonou som uvazoval upgrade biku hlavne radenie, presmyk, prehadzovacka XT, SAINT ci XTR ale ked som tak pozeral to sa mi pri dnesnych cenach bikov oplati pomaly kupit aj novy cely minimalne v XT vybave. Momentalne ten co mam je LX/XT vybava ale 2007.
Trosku spekulujem dufam ze nevadi, v pivnici uz mam 3 biky a uz tam zachvilu nebude kam pohnut, mam nejake peniaze a kupim bud novy pocitac alebo bike to rozhodovanie je vzdy najtazsie
typl bych 5 let, pak je to morálně zastaralí, ale životnost rámu je dokud to nerupne
titanový bike by chtělo trochu upřesnit, hlavně cenu jakou si představuješ, sehnat to v obchodě bude asi nadlidšký úkol, bude to asi jen na objednávku a to ještě dost složité, kvalitních výrobců titanu moc není a prodejců na slovensku asi ještě míň. Až doplníš cenu kde se chceš pohybovat dá se toho doporučit víc
jinak celkem zajímavá je tahle nabídka: http://www.cykloprofi.cz/cs/eshop?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_grey.tpl&product_id=892&category_id=149&vmcchk=1
Cez net sa daju kupit znacky ake si zmyslis: Litespeed, Merlin, Moots , Lynskey, Seven, Marin...(ebay, chainreaction-Lynskey za dobre ceny).
Zivotnost Al ramu zavisi od prasacin, ake na nom jazdis. Zvlast 6061 je zliatina s dobrou taznostou, vhodna na hydroforming, dobre tlmi. Najazdenych 10 000 km nie je ziadny parameter hovoriaci o opotrebeni ramu. To by som musel uz po roku menit ram, co isto uznas je blbost
to s tym povodom ramu u Cube mi je jasne. Dobre zvarat Ti zliatiny je kumst a preto to robi len zopar firiem. Islo mi o to, ze ked kupujem taku exkluzivitku tak zvolim firmu, ktora ma renome a meno v odbore.
ten rám od Superioru je sice celkem pěkný, ale chybí mu to hlavní, tradice jméno, prestiž.
Pokud už investovat těžké prachy do ti rámu tak nevidím jediný důvod proč volit zrovna Superior
( i když o kvalitách rámu nepochybuju)
jj a další otázka je jestli ho vůbec hodí na trh, sice se mluvilo o limitované edici několika desítek kusů, ale zatím je ticho no uvidí se.
Jinak toho Supa sem viděl naživo na SportLife v Brně a fakt podařený kousek, škoda že se nepodařilo nějak navázat na značku Morati, i když konstrukter ramu je stejný.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak otazka trocha mimo vlastnej temy, ale aku zivotnost ma priblizne 6061 alu ram? Mam nanom najazdenych necelych 10 000 km a teraz pred sezonou som uvazoval upgrade biku hlavne radenie, presmyk, prehadzovacka XT, SAINT ci XTR ale ked som tak pozeral to sa mi pri dnesnych cenach bikov oplati pomaly kupit aj novy cely minimalne v XT vybave. Momentalne ten co mam je LX/XT vybava ale 2007.
Trosku spekulujem dufam ze nevadi, v pivnici uz mam 3 biky a uz tam zachvilu nebude kam pohnut, mam nejake peniaze a kupim bud novy pocitac alebo bike to rozhodovanie je vzdy najtazsie
titanový bike by chtělo trochu upřesnit, hlavně cenu jakou si představuješ, sehnat to v obchodě bude asi nadlidšký úkol, bude to asi jen na objednávku a to ještě dost složité, kvalitních výrobců titanu moc není a prodejců na slovensku asi ještě míň. Až doplníš cenu kde se chceš pohybovat dá se toho doporučit víc
jinak celkem zajímavá je tahle nabídka:
http://www.cykloprofi.cz/cs/eshop?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_grey.tpl&product_id=892&category_id=149&vmcchk=1
Zivotnost Al ramu zavisi od prasacin, ake na nom jazdis. Zvlast 6061 je zliatina s dobrou taznostou, vhodna na hydroforming, dobre tlmi. Najazdenych 10 000 km nie je ziadny parameter hovoriaci o opotrebeni ramu. To by som musel uz po roku menit ram, co isto uznas je blbost
Ceny od cca. 1000€ za ram.
Ceny v Cechach najdes na http://www.bicy.cz
http://cube.slovkolex.sk/bicykle/269-MTB_Hardtail/2408-ELITE_HPT
Van Nichols od Porta ale stoji za zvazenie...
- Na Ti patri klasika ?
- akú mala takú dala ? - rám neni z ich produkcie
Geometriu navrhoval Zatloukal a zvarane to je na dalekom vychode...ako asi vsetko...
http://www.mtbs.cz/Biketech/Technews/superior-mach-titan-predstav.html
Pokud už investovat těžké prachy do ti rámu tak nevidím jediný důvod proč volit zrovna Superior
( i když o kvalitách rámu nepochybuju)
Jinak toho Supa sem viděl naživo na SportLife v Brně a fakt podařený kousek, škoda že se nepodařilo nějak navázat na značku Morati, i když konstrukter ramu je stejný.
je to komplet navrh Zapletala, takze to hovori za vsetko...
Urcite ma viac skusenosti s titanom, ako vacsina TW vyrobcov...