Ahoj chcem sa spýtať ktorý s týchto dvoch veľkostí je lepšia pre začínajúceho cyklistu XC pretekov čo sa týka zátaže alebo výhody, nevýhody (pre začínajúceho pretekára).
Ja si myslim, ze, ze 29-ky su skor len pre vacsie postavy a pre lahsi teren a klasicke 26-ky pre technicke useky. Ja mam 184cm a siel som do vacsich kolies a je v tom citelny rozdiel. V narocnom terene je podla mna lepsie mat mensie kolesa a v lahkom terene a kratkych maratonoch bignine
Ja si myslim, ze, ze 29-ky su skor len pre vacsie postavy a pre lahsi teren a klasicke 26-ky pre technicke useky. Ja mam 184cm a siel som do vacsich kolies a je v tom citelny rozdiel. V narocnom terene je podla mna lepsie mat mensie kolesa a v lahkom terene a kratkych maratonoch bignine je to len moja rada, inak ja som kupil CTM Slash 1.0 ram-20
No neviem neviem. Mal som 26" teraz mam 29" s 26tkou som jazdil na plne gule vsade. Zakruty nezakruty kamene, jarky atd. Teraz mam 29" s tym to ide lahsie hore ale tahsie dole. V zakrutach stracam istotu a nemam gule na to, aby som vyskusal ako prudko to dokaze otocit. Okrem toho, 26" mala vecne problemy s korenmi. S 29" ma zastavil len jeden a aj to som skoncil s roztrhnutou perou
182 mám výšku 29 som mal česť vyskúšať na rovine no viac mi sedí 27,5 i ked dakedy moc velký rozdiel medzi tými kolesami nieje ale čo sa týka závodov tak veľa 29 skončilo s osmičkou dolu kopcom a zasa hore kopcom má výhodu 26
toto je somarina. Na "lahsie rozbiehanie" ma vplyv hlavne celkova hmotnost biku. A ta nie je az tak rozdielna. Okrem toho, cisto subjektivne (aj ked to mam dokazane casmi z gps) sa mne ide na 29 do kopcov omnoho lahsie a hlavne rychlejsie.
HM tak možno sa ti ide lepšie no ja to porovnávam hlavne s tým ako to bolo v kálnici všetky 29 som do kopcov struhaldole no potom z kopca ma dali dolu
aj ked s osmičkami
HM tak možno sa ti ide lepšie no ja to porovnávam hlavne s tým ako to bolo v kálnici všetky 29 som do kopcov struhaldole no potom z kopca ma dali dolu
aj ked s osmičkami
Tento vyrok by mohol pouzit nejaky zaryty vyrobca 26" do svojho katalogu a hned by mal plno zakaznikov.
@Lucaso1 neviem odkial si (na mobile to nezobrazuje), ale ked dakedy budes mat cestu do kosic, dam ti vyskusat moj ghost se2930 a kamaratov, ktory ma se3000. Vybava je takmer identicka, len kolesa su rozne. Mozes sa vyblaznit.
pre pochopenie môjho výroku : mal som na mysli to že pri rýchlostiach dolu to tlmí nárazy je to svižnejšie no väčšina to nevedela ukarovať tak lietali do stromov jedna radosť a to sú tie myslené osmičky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďalší na slovo vzatý odborník..
aj ked s osmičkami
aj ked s osmičkami
Tento vyrok by mohol pouzit nejaky zaryty vyrobca 26" do svojho katalogu a hned by mal plno zakaznikov.