Zdravím, potreboval by som od Vás poradiť. Mám záujem si kúpiť nový bike, môj rozpočet je 400 max 450€. Jazdiť budem cesty ale aj nejaký terén.momentálne mám tento http://www.author.sk/sk/kola/2006/solution-8-sk/ veľkosť 19". Teraz by som ale mal záujem minimálne o 20". Moja výška je 188cm a dĺžka nôh 88cm váha 105kg. Poradíte niečo?
Ak si ochotný akceptovať nejaké blbé vlastnosti v základe, tak sa budú dať nájsť nejaké možnosti Teda budeš musieť akceptovať že kupuješ niečo v nejakom ohľade nevhodné pre teba, vzhľadom na cenový limit.
Napríklad ja by som pridal do výberu http://www.skvarka.sk/katalog/147-29quot/3912-rambler-10 . Má na svoju kategóriu veľmi dobré brzdy, má 29" kolesá a vyváženú výbavu. To najhoršie je vidlica, s tým treba počítať, výmena za výrazne lepšiu by potom stála nejakých 130€ (ak počítam s nejakou lacnou vzduchovou - raidon z kupkolo.cz ).
počítam s tým, že nebude všetko ideálne... ale nakoľko neplánujem s tým jazdiť celú sezónu každý deň tak mierne nedostatky sú akceptovateľné...ako som uviedol predtým som mal author solution a ten mi vyhovoval, len začal ho používať brácho a už je v dosť zlom stave tak chcem nový. no a k tomu čo si uviedol... môžeš napísať prečo bude vidla zlá? a ja by som skôr uprednostňoval asi 26" kolesá, 29 som ešte neskúšal tak mám k nim pochybnosti...
Prečo sú vidlice zlé - je to kombinácia veľa faktorov. Napríklad tá xct/xcm - pruží biedne (lebo má vysoké vnútorné odpory, je mazaná vazelínou, pružina má nevhodnú tvrdosť pre teba), netlmí (nemá nastavenie odskoku - jednoducho sa vracia do plne vysunutej polohy prirýchlo). Je ťažká, ale slabá (krúti sa - tenké vnútorné nohy). Ostatné (rst gila, blaze, capa...) sú na tom podobne.
29" kolies by som sa nebál, ten konkrétny model bude obratný dosť a myslím že sa na takom bicykli budeš cítiť lepšie. Snáď tam dali rozumný výplet kolesa, nech to vydrží tú hmotnosť v pohode, keďže pri väčších kolesách a dlhších š*****ch ide aj tá tuhosť dole... Na ceste nebude žiadny problém, v teréne snáď tiež nie
no dobre a tak neporadil by si nejaký, ktorý by mal už lepšiu vidlu?
To je taky zacarovany kruh, bajky s lespiu vidlou uz maju aj ostatne veci lepsie takze sa pohybuju 800€ a vyssie. Ta vidla je na tom bajku malym nedostatkom asi tak ako je malym nedostatkom zadrety motor na aute. Ak by si bol ochotny kupit bazarovy dalo by sa dostat k 600€. Inac na slusny bajk potrebujes fakt tych 800.
toľko nemám v pláne investovať do bajku keď ho naplno nevyužijem... skôr časom vymením tu prednú vidlu. a mohli by ste mi dať ešte nejaké možnosti na výber, že ktoré bajky by boli ako tak schopné?
Ja napíšem len toľko, že ak by sadlo to ctm-ko geometriou tak by to bolo fajn, tá výbava je prekvapivo dobrá, dokonca v niektorých ohľadoch aj lepšia ako majú 26" bicykle v tej cene.
Snáď niekto prihodí ešte niečo iné, ja teraz nemám čas sa v tom nejako extra hrabať
co by ste povedali na tento bicykelhttp://sport.bazos.sk/inzerat/24192359/KTM-Ultra-sport.php hladam co najlecnejsiu variantu s tym ze bude to uz ako tak slusny bicykel s tym ze pripadne by sa casom ako pribudnu dalsie peniaze vylepsil. budem rad za vase nazory. PS: velkost papierovo sedi zajtra sa idem nan pozriet ale zaujimaju ma vase nazory. vdaka
Clovek pise ze je v top stave, ale verit sa to mu moc neda. Na pohlad neboli komponenty menene za nove.
Top stav by po tom case pre mna znamenal ze boli
- pravidlene premazvane a servisovane naboje, hlavove zlozenie, ak su na odpis bude to citit, ak su len nacate , zistis to len ked to rozoberes
- v potrebnom intervale menena retaz aby neznicila prevodniky prehadzovacku(bude asi uz dost vyheglana) a kazetu(aj napriek menenej retazi by tam uz mala byt nova). Na prevodnikoch aj kazete bude na pohlad vidiet ci su OK alebo znicene(musis vedie ale co pozerat).
- menene a premazane boudeny takze radenie pojde uplne lahucko.
- po takom case by si bajk zasluzil aj novy stred, ak tam bude povodny a bude zniceny bude to citit pri pedalovani
- vidla zalezi ci bola na repase, ak bola pred rokom dvoma etse snad posluzi, ak bola pred 4 a viac pripadne vobec pocitaj dalsich 70-100€ a to aj v pripade ze na pohlad a zapruzenie sa bude zdat vsetko OK.
- 8 rocne hydry magura su loteria, treba skontrolovat ci to netecie(packy piesty), ci su tam neni zodrate platnicky, alebo prilis tenky kotuc, tie veci by sa mali pravidelne menit.
Moja rada - nekupovat 8 rocny bajk ak nemas skusenosti a nevies povedat ci su na nom veci OK alebo nie. A taktiez nekupovat 8 rocny bajk s tym ze na nom budes menit neskor veci, je to blbost, neoplati sa to na tom starom rame. To ak ho chces hned a nemas teraz na to, zober si radsej 600€ nejaky uver(za rok to nejak moc nepreplatis) a kup si toto http://www.bike-discount.de/shop/k1830/a78430/zr-team-7-0.html?mfid=52 ,to je najlacnesji bajk ktory ma vsetko ako ma byt a budes s nim dlho spokojny a vo vysledku ta to vide o dost menej ako kupovat stary a menit na nom veci.
pozriet ho asi pojdem aj ked sa v tom moc nevyznam mam ho pod nosom,ale neviem kto by mi to pomohol omrknut.. je to vlastne bike v zalozni co som s typkom vcera volal. Chcem nieco na zaciatok tak do 300, 350e bazar uprednostnujem kludne
ešte neviem... tam by som možno dostal nejakú zľavu... ale henten bajk sa mi páči aj vzhľadovo... čiže ak by bol dobrý asi by som tých 600 niekde nazbieral...
ale ako rozmýšľam, chcel by som asi 29tku tak kúpim toho ramblera a vymením prednú vidlu...
tak ja mám limit 400... ale počítam s tými 600€ viac fakt nepôjdem jedine, že by som si našiel nejakú dobrú robotu.. lebo ako študent sa to nedá našetriť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napríklad ja by som pridal do výberu http://www.skvarka.sk/katalog/147-29quot/3912-rambler-10 . Má na svoju kategóriu veľmi dobré brzdy, má 29" kolesá a vyváženú výbavu. To najhoršie je vidlica, s tým treba počítať, výmena za výrazne lepšiu by potom stála nejakých 130€ (ak počítam s nejakou lacnou vzduchovou - raidon z kupkolo.cz ).
29" kolies by som sa nebál, ten konkrétny model bude obratný dosť a myslím že sa na takom bicykli budeš cítiť lepšie. Snáď tam dali rozumný výplet kolesa, nech to vydrží tú hmotnosť v pohode, keďže pri väčších kolesách a dlhších š*****ch ide aj tá tuhosť dole... Na ceste nebude žiadny problém, v teréne snáď tiež nie
To je taky zacarovany kruh, bajky s lespiu vidlou uz maju aj ostatne veci lepsie takze sa pohybuju 800€ a vyssie. Ta vidla je na tom bajku malym nedostatkom asi tak ako je malym nedostatkom zadrety motor na aute. Ak by si bol ochotny kupit bazarovy dalo by sa dostat k 600€. Inac na slusny bajk potrebujes fakt tych 800.
Snáď niekto prihodí ešte niečo iné, ja teraz nemám čas sa v tom nejako extra hrabať
http://www.onbikex.de/Fahrrad/Mountainbike-KTM_Bikes-ULTRA_SPORT-14898.html
Co je pozitivum ze ma vzduchovu vidlu - http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/544/AXON/SF-Axon-E-RL.html
Clovek pise ze je v top stave, ale verit sa to mu moc neda. Na pohlad neboli komponenty menene za nove.
Top stav by po tom case pre mna znamenal ze boli
- pravidlene premazvane a servisovane naboje, hlavove zlozenie, ak su na odpis bude to citit, ak su len nacate , zistis to len ked to rozoberes
- v potrebnom intervale menena retaz aby neznicila prevodniky prehadzovacku(bude asi uz dost vyheglana) a kazetu(aj napriek menenej retazi by tam uz mala byt nova). Na prevodnikoch aj kazete bude na pohlad vidiet ci su OK alebo znicene(musis vedie ale co pozerat).
- menene a premazane boudeny takze radenie pojde uplne lahucko.
- po takom case by si bajk zasluzil aj novy stred, ak tam bude povodny a bude zniceny bude to citit pri pedalovani
- vidla zalezi ci bola na repase, ak bola pred rokom dvoma etse snad posluzi, ak bola pred 4 a viac pripadne vobec pocitaj dalsich 70-100€ a to aj v pripade ze na pohlad a zapruzenie sa bude zdat vsetko OK.
- 8 rocne hydry magura su loteria, treba skontrolovat ci to netecie(packy piesty), ci su tam neni zodrate platnicky, alebo prilis tenky kotuc, tie veci by sa mali pravidelne menit.
Moja rada - nekupovat 8 rocny bajk ak nemas skusenosti a nevies povedat ci su na nom veci OK alebo nie. A taktiez nekupovat 8 rocny bajk s tym ze na nom budes menit neskor veci, je to blbost, neoplati sa to na tom starom rame. To ak ho chces hned a nemas teraz na to, zober si radsej 600€ nejaky uver(za rok to nejak moc nepreplatis) a kup si toto http://www.bike-discount.de/shop/k1830/a78430/zr-team-7-0.html?mfid=52 ,to je najlacnesji bajk ktory ma vsetko ako ma byt a budes s nim dlho spokojny a vo vysledku ta to vide o dost menej ako kupovat stary a menit na nom veci.
ale ako rozmýšľam, chcel by som asi 29tku tak kúpim toho ramblera a vymením prednú vidlu...