meriam 185cm vazim 85kg cca. Ked som ho minuly rok v obchode kupoval, tak mi odporucili 20 to sa vam na tom bude lepsie jazdit. Skutocnost ? Hmm. Ked idem dole kopcom a vyberam nejaku 180tku tak mam tendenciu vzdy skoncit von zo zakruty, proste to neviem vybrat. Spravil som pokus 4 krat som siel tu istu zakrutu. Jediny krat ked som neskoncil mimo a nejako normalne ju presiel(za zakrutov som uz nemusel dobrzdovat a korigovat smer ale zacat slapat) bolo ked som ju bral trochu smykom. Proste akoby som mal prilis velky polomer otacania.
No a dokopca to tiez nieje ziadna slava aj ked teda sa to lepsi. Casto mam predne koleso vo vzduchu.
Tak a teraz nastava otazka, podla zopar stranok od www.canyon.de a dalsich mi vyslo (ked som si pomeral dlzku trupu, ruk, noh), ze by som mal mat byk 18,5 velkosti. Da sa daco s tou mojou 20 tkou spravit aby sa mi na tom nejak "lepsie" jazdilo, alebo som len uplne mantavy
Ked idem dlhsie dole kopcom, tak mi zacne zadna brzda, akoby trhat. Robi to taky plechovy zvuk a akoby rozvybrovala cely bike, znamena to ze mam uz odidene platnicky? ako casto ich menite? ako zistim ze to naozaj je v cudu. Mam najazdenych okolo 2000km, prevazne v lese a z toho asi 220 na maratonoch.
Dakujem vsetkym za pomoc, snazil som sa aj tuna na fore hladat
a neviem ake mam dlhe nohy
a neviem ake mam dlhe nohy
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fakt neviem budem sa musiet stretnut s bikermi co mi pozicaju bike nech si vyskusam rozne velkosti alebo co
keby som to tusil ze to takto dopadne, ze tu budem oznacovany za medveda a podobne
dam si to skontrolovat, ked to dam do servisu, ale daco ine radis ?
Origoš by mala byť noha mierne pokrčená...
vsak pohoda
a.ndrejko: presne to sa chystam spravit a este otocit predstavec a tak. proste skusat
Maly nyje ,ale kratky mi pride ten ram. Bike bude z nizsej cenovej hladiny a tam sa zo zavodnym nasadenim nepocita takze ziadna dlha sportova geometria. Ked chces stupat do kopca otoc predstavec na vodorovne (horsie sa vsak na tom zjazduje) pripadne ho vymen za sto-stodvadsat mm. Dlzka sa da dohnat aj sedlovkou s ofsetom...
Maly nyje ,ale kratky mi pride ten ram. Bike bude z nizsej cenovej hladiny a tam sa zo zavodnym nasadenim nepocita takze ziadna dlha sportova geometria. Ked chces stupat do kopca otoc predstavec na vodorovne (horsie sa vsak na tom zjazduje) pripadne ho vymen za sto-stodvadsat mm. Dlzka sa da dohnat aj sedlovkou s ofsetom...
na to ze sedis v krcme triafas bullseye
kym budem kupovat novy chcem mat dost viac najazdene a potom bude
zacina mi to davat zmysel
trochu skresluje aj ta fotka, robili sme vizualnu kontrolu s kamaratom, neprevalujem panvu a paty som nedvihal, no este raz to skontrolujem.
Ak tomu spravne rozumiem, tak vzpriamenejsi posed mi dava aj tazisko viac hore co moze mat za nasledok aj to, ze tie zakruty ma fakt vynasaju viac von tak jest ?
Posed sa mi zda moc turisticky - vzpriameny a to ma za nasledok stavenie na zadne vo vyjazdoch. Ako tu uz niekto spominal - otoc prestavec a vyskusaj. Nic ta to nebude stat. Ak to bude potom prilis nizko (pocitovo zle, alebo nebodaj bolesti chrbta), skus nieco medzi tym: daj rovne riaditka a vrat predstavec do terajsej polohy alebo vymen prestavec (iny dlzka,uhol).
Btw. pri narocnych technickych zjazdoch ja zvyknem zasuvat sedlovku (=>nizke tazisko), to pomoze ovladatelnosti, clovek sa citi bezpecnejsie, ked dotiahne v sedle nohami na zem, a lepsie sa ide za sedlo.
No, az teraz vidim foto na compe (vcera som to pozeral cez mobil, takze to bolo male) - ten predstavec kratky urcite nie je, ma len blby sklon... (tipujem, ze ma 110-120 mm).