Ahojte, nájdu sa tu nejaký majitelia Propain Bikes? Zaujimali by ma skúsenosti s touto značkou a hlavne výber veľkosti u modelu Tyee 29. Mám 187 cm a neviem sa rozhodnúť medzi L a XL. Nájde sa tu niekto??
Musím sa podeliť o pozitívnu skúsenosť pri reklamácii vidlice FOX 36. Nový bike mi prišiel začiatkom leta a od začiatku sa mi vidlica nejako nezdala ostávala dosť zanorená vo zdvihu. Tak som to po mesiaci natočil a poslal video do Propainu na druhý deň mi odpísali s radou čo mám skúsiť. Skúsil som - nezabralo tak som im písal. Ďalší mail od nich (druhý) bol v znení - posielame novú vidlicu keď vám príde poškodenú zabaľte a pošlite ku nám prepravu hradíme. Tak reálne do týždňa a pol od poslania videa som mal novú vidlicu doma bez toho aby som ostal chvíľu bez biku. Tak za mňa super prístup.
Ale to bol fox , nie propain. Akykolvek propain problem s ramom by uz tak ruzovo nevyzeral poslednu dobu su ohladom ramov riadny hajzlici.
Môj hugene 2 ma rozmer 210x50, ale výrobca na Hugene neodporúča pružinu. Tiež, rám je len kategórie 4, čiže na dropy do 120cm. Neviem presne čo je to Slopeduro ale z názvu mi to evokuje veľké skoky/gapy/polety.
Otázkou zostáva aká pružina. Sú pružiny a sú pružiny. Ale zas keď má potom človek medzeru medzi pružinou a časťou bicykla 1mm a menej tak to nie je bohviečo. Ale ja som mal takto prerobený iný bicykel, ale celé to bolo o použitej pružine. Napríklad RS tlmiče a pružiny som ani nemusel uvažovať. Vlastne jediné čo som tam v normálnych peniazoch dokázal dať bol Marzocchi Bomber s pružinou CaneCreek.
Tá pružina (tlmiča RS) sa tak dotýka toho vahadla, že druhé oko tlmiča nedáš du úchytu skoro o centimeter Na šírku zadnej stavby by sa to zmestilo, aj vzdialenosť tlmiča od sedlovej rúry predného rámového trojuholníka by bola ok, ale to vahadlo je fakt blízko. Medzi stredom (vertikálnou osou tlmiča od úchytu) je k vahadlu ani nie 2 a pol cm, to by musela byť fakt úzka strunka - aj mi to napísali z customer support, ale nezdalo sami, to skúsila som a mali pravdu Mám Hugene 1, možno na novších je to kúsok ďalej... treba skúsiť ze to nič nedáš
Tak ono na Propainoch a hlavne na tomto Hugene je tam tlmič trochu ako ježko v klietke. RS z tak bežne dostupných tlmičov používa pružinu tuším z najväčším vnútorným priemerom - 38mm. Ako vhodná alternatíva na skúšku by bolo možno niečo takéto: https://www.canecreek.com/products/coil-il
To sa práve používa na také light trail bicykle a podobné čudné prestavbové riešenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
27,5 ?
Ale to bol fox , nie propain. Akykolvek propain problem s ramom by uz tak ruzovo nevyzeral poslednu dobu su ohladom ramov riadny hajzlici.
27,5 ?
Preco nie? Je ich v bikeparkoch plno.
To sa práve používa na také light trail bicykle a podobné čudné prestavbové riešenia.