Force, čo tak niekedy vyraziť spolu. Ja som z Družstevnej a keď idem do Prešova, zvyknem chodiť cez Obišovce. Dnes som spravil Družstevná-Kechnec (benzínka)-Družstevná. Osobitne som si stopol čas od konca KE (pred odbočkou na Valaliky) po pumpu v Kechneci. Smerom na Kechnec som išiel celý čas proti hnusnému vetru, výsledkom čoho bola priemerka iba smiešnych 33,1 km/h. Pri pumpe som musel vypustiť tekutiny, ale potom som hneď išiel naspäť do KE. V podstate celú cestu späť som šiel medzi 40 a 50 km/h. Celková priemerná rýchlosť 38 km/h. Prešov a spať robím zvyčajne okolo 33 km/h priemer. Ak jazdíš pomalšie, prispôsobím sa. Ak rýchlejšie, sorry. Mám za sebou prvý mesiac jazdenia za celý môj život, takže zatiaľ som rád, že spravím aspoň tých 33 km/h do Prešova a spať. Čiže ak ťa nebaví stále chodiť osamote, ozvi sa.
Blbosť, nepochopil si nič. 15 kg mašina nie je zase tak veľa, je to hlavne o trénovanosti a chlapec začal len nedávno jazdiť, počkaj až niečo najazdí a potom sa budeš čudovať.
Hlavne je to pohyb vlastnou silou, tak isto ako na klasickom biku.
Akurát že efektivita prenosu vlastnej sily je väčšia ako pri klasike.
Proste nevyjazdený amatér Ťa na rekumbente zotrie. Asi toto viacerých z Vás najviac serie.
Nevidím dôvod, prečo by mal pre uspokojenie ega oponentov dokazovať svoju kondičku na klasike.( kdo vejš ...)
Cougar čiže ten tvoj "bicykel" je použitelný len na rovine takže je to v podstate nepoužitelne lebo sa môžeš voziť tak na kruhovom objazde po rovinke lebo ked odbočíš do kopca tak si skončil. Dobre som to pochopil? A bol by som velmi zvedavý na tvoje priemerky na normálnom bicykli
Použiteľný je samozrejme aj do kopca. Ale je pomalší, lebo:
1. má 26" kolesá (majú väčší valivý odpor ako 28" kolesá)
2. náboj Rohloff je v prevodoch 1-7 citeľne menej efektívny ako klasický prehadzovačkový systém
3. bike má hmotnosť cca 15kg (s kufrom)
4. nemôžem sa "postaviť do pedálov"
5. mám za sebou dokopy asi mesiac a pol jazdenia.
Nikdy predtým som sa cyklistike nevenoval. A keby aj, bolo by mi to prd platné. Odborníci totiž tvrdia, že na bente sa používajú iné svalové partie a hovorí sa, že aj profíkovi trvá asi 3 mesiace, kým si zvykne na prechod z klasiky na bent.
A na klasike by som mal asi také priemerky, ako človek, ktorý má najazdených prvých šesť týždňov v živote.
ak sa jedná o tú oranžovú "vec", tak to asi nie je bycikel, to má (sa mi zdá) tri kolesá, bycikel má dva (to je to "bi"), takže to treba dať do nejakého iného vlákna, tu je to o byciklovaní
Dnes som dal okolo obeda Druzstevna-Seňa-Družstevná. V Barci som dobehol dvoch klasikov na tréningu. Myslel som si, že za mnou pojdu až do Sene, kde som s nimi chcel prehodiť zopár slov a tak... ale bočili doľava na Čaňu.
Janosik, idem si naštudovať, ako nahodiť údaje z Edge 800 na net a potom si to budeš môcť pozrieť. Ináč, na kopcovitej trase mám priemerku podstatne slabšiu. Napr. Družstevná-Sečovce-Družstevná som schopný spraviť s priemerkou okolo 27 km/h. Lenže to je vyše 1200 nastúpaných metrov na 80 km trase. S ľahším bentom s 28" kolesami by to určite šlo okolo 30 km/h.
Ved som komentoval velomobil, ci som dal nespravnu fotku Oi. ani rekummbent mi moc nesedi v kategorii bicykel, ale to uz je vec nazoru. Ludia sa vozia na inych roznych strojoch Na zivo som videl jeden naposledy v Pezinku a nepripadalo mi to ani pohodlne a bezpecne uz vobec nie, ale je to iba moj pocit. Predpokladam ze to masovka nebude, kedze su skor vynimkou.
presne mne sa tiež vidí bezpečnejší ten klasický bicykel..ale možno je to len moj subj nazor
Benty sú bezpečnejšie ako klasika, či sa to niekomu páči alebo nie. Ale velomobil je úplne najbezpečnejší typ cyklistky. Jeden človek (tuším Američan) opisoval na svojom blogu svoju kolíziu s autom pri rýchlosti 110 km/h. Vyšiel z toho len z niekoľkými škrabancami. Nech mi toto niekto predvedie na klasike...
no ty si uplny iny druh ako ja ja najprv strielam a potom sa pytam vidim ze ty si najprv nastudujes problematiku a az potom ides aj do praxe to je ten inziniersky postup
Force, ešte stále môžeme dať spoločný výjazd. Pokiaľ nesneží, stále jazdím. Takže ak by sa ti chcelo, môžeme dať Prešov alebo Seňu. Aj zajtra by sa dalo...
Je tam jedna chyba. Doma som totiž omylom znova spustil stopky na pár sekúnd a keďže signál z družíc už nebol dostupný, na displeji mi vyskočilo úžasných 166,7 km/h. To spôsobilo zvýšenie priemernej rýchlosti zo skutočných 35 km/h na 35,1 km/h. Senzor kadencie zatiaľ nemám namontovaný. Stopky bežia nepretržite, to znamená, že čas beží aj vtedy, keď stojím na semaforoch alebo STOPkách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hlavne je to pohyb vlastnou silou, tak isto ako na klasickom biku.
Akurát že efektivita prenosu vlastnej sily je väčšia ako pri klasike.
Proste nevyjazdený amatér Ťa na rekumbente zotrie. Asi toto viacerých z Vás najviac serie.
Nevidím dôvod, prečo by mal pre uspokojenie ega oponentov dokazovať svoju kondičku na klasike.( kdo vejš ...)
Použiteľný je samozrejme aj do kopca. Ale je pomalší, lebo:
1. má 26" kolesá (majú väčší valivý odpor ako 28" kolesá)
2. náboj Rohloff je v prevodoch 1-7 citeľne menej efektívny ako klasický prehadzovačkový systém
3. bike má hmotnosť cca 15kg (s kufrom)
4. nemôžem sa "postaviť do pedálov"
5. mám za sebou dokopy asi mesiac a pol jazdenia.
Nikdy predtým som sa cyklistike nevenoval. A keby aj, bolo by mi to prd platné. Odborníci totiž tvrdia, že na bente sa používajú iné svalové partie a hovorí sa, že aj profíkovi trvá asi 3 mesiace, kým si zvykne na prechod z klasiky na bent.
A na klasike by som mal asi také priemerky, ako človek, ktorý má najazdených prvých šesť týždňov v živote.
Janosik, idem si naštudovať, ako nahodiť údaje z Edge 800 na net a potom si to budeš môcť pozrieť. Ináč, na kopcovitej trase mám priemerku podstatne slabšiu. Napr. Družstevná-Sečovce-Družstevná som schopný spraviť s priemerkou okolo 27 km/h. Lenže to je vyše 1200 nastúpaných metrov na 80 km trase. S ľahším bentom s 28" kolesami by to určite šlo okolo 30 km/h.
šrác ma rekumbent, nie velomobil
Benty sú bezpečnejšie ako klasika, či sa to niekomu páči alebo nie. Ale velomobil je úplne najbezpečnejší typ cyklistky. Jeden človek (tuším Američan) opisoval na svojom blogu svoju kolíziu s autom pri rýchlosti 110 km/h. Vyšiel z toho len z niekoľkými škrabancami. Nech mi toto niekto predvedie na klasike...
To znamená, že nemôžem nič vedieť o bezpečnosti rôznych typov bicyklov? Ako to s tým súvisí?
ved mal pred sebou len karbonovy srot!
http://connect.garmin.com/activity/126958042
Je tam jedna chyba. Doma som totiž omylom znova spustil stopky na pár sekúnd a keďže signál z družíc už nebol dostupný, na displeji mi vyskočilo úžasných 166,7 km/h.