Force, čo tak niekedy vyraziť spolu. Ja som z Družstevnej a keď idem do Prešova, zvyknem chodiť cez Obišovce. Dnes som spravil Družstevná-Kechnec (benzínka)-Družstevná. Osobitne som si stopol čas od konca KE (pred odbočkou na Valaliky) po pumpu v Kechneci. Smerom na Kechnec som išiel celý čas proti hnusnému vetru, výsledkom čoho bola priemerka iba smiešnych 33,1 km/h. Pri pumpe som musel vypustiť tekutiny, ale potom som hneď išiel naspäť do KE. V podstate celú cestu späť som šiel medzi 40 a 50 km/h. Celková priemerná rýchlosť 38 km/h. Prešov a spať robím zvyčajne okolo 33 km/h priemer. Ak jazdíš pomalšie, prispôsobím sa. Ak rýchlejšie, sorry. Mám za sebou prvý mesiac jazdenia za celý môj život, takže zatiaľ som rád, že spravím aspoň tých 33 km/h do Prešova a spať. Čiže ak ťa nebaví stále chodiť osamote, ozvi sa.
Nauc sa na Garmine nastavit nadmorsku vysku t.j. vychodzi bod. Tvoje nadmorske vysky su cca o 30 m nizsie. Napr. ked ides od Druzstevnej okolo Anicky tam je nadm. vyska 215m a tebe to ukazalo 183mnm. Priemer 35km/h na rovinke to zas nie je take rychle ako to tu prezentujes. Myslim to, ze ten tvoj vozik je podstatne rychlejsi ako klasicky cestak. A ked zoberieme do uvahy aj tie tvoje vysoke tepy, priemer 93% max!! tak to bol asi tvoj strop. Aby som netvrdil nieco co nie je podlozene tak tu je moj vyjazd s podobnou priemerkou aj prevysenim http://connect.garmin.com/activity/86467670. Len tepy su podstatne nizsie. Je pravda ze mam o 20 r. viac a podstatne viac nejazdene. Viem ze si zaciatocnik, takze tepy trenningom a vekom pojdu dole.
Nauc sa na Garmine nastavit nadmorsku vysku t.j. vychodzi bod. Tvoje nadmorske vysky su cca o 30 m nizsie. Napr. ked ides od Druzstevnej okolo Anicky tam je nadm. vyska 215m a tebe to ukazalo 183mnm. Priemer 35km/h na rovinke to zas nie je take rychle ako to tu prezentujes. Myslim to, ze ten tvoj vozik je podstatne rychlejsi ako klasicky cestak. A ked zoberieme do uvahy aj tie tvoje vysoke tepy, priemer 93% max!! tak to bol asi tvoj strop. Aby som netvrdil nieco co nie je podlozene tak tu je moj vyjazd s podobnou priemerkou aj prevysenim http://connect.garmin.com/activity/86467670. Len tepy su podstatne nizsie. Je pravda ze mam o 20 r. viac a podstatne viac nejazdene. Viem ze si zaciatocnik, takze tepy trenningom a vekom pojdu dole.
Lakko, ako a kde mám nastaviť môj maximálny tep? Keď sa ešte raz pozrieš na môj max. tep, uvidíš číslo 186. Lenže podľa Garminu je to 101 percent z môjho maxima, čo je blbosť. Môj skutočný max. tep je okolo 198, možno 200. Tep 165-170 je pre mňa relatívne pohodové tempo. Ale jedno viem určite, Lakko. Toto nebol môj výkonnostný strop. Tesne pred výjadom som totiž obedoval pečené bravčové koleno, čo nie je práve ideálny zdroj energie... Navyše, trúfam si povedať, že po dvoch mesiacoch jazdenia som ešte nemohol dosiahnuť svoj výkonnostný strop.
Ináč, pozerám, že ten tvoj Buzický okruh je tiež viacmenej rovinatý. Keby si chcel, niekedy na jar by sme mohli vyskúšať pokoriť hranicu 36 km/h, čo by sa vo dvojici či trojici mohlo podariť.
to sa nastavuje cez PC ked mas Garmina pripojeneho. https://my.garmin.com/. Po prihlaseni sa v "mojom panely" daju menit ulozene nastanenia pristroja, aj tepy, pripadne zony tepu. Ak chces zistis svoj maximany tep, vyber sa smerom na Jahodnu a za Alpinkou za prvou pravotocivou zakrutou zacina rovnomerne stupanie az po "esicko". Tam skus tri krat po sebe do toho "slapnout" na plny kotol t.j. nastup-zvolnit (30 sek)-nastup-zvolnit (30 sek)-nastup.Takto ho zistis dost presne. Dolezity je aj kludovy tep. Niekto ho ma cca 70 a maximalku 200. Ja ho mam 42 tepov/min a maximalku 179. Vzhladom na moj vek je to dobre.
Svoj maximálny tep som zistil na tomto: http://www.youtube.com/watch?v=sTyPCbEO78s V lete sme na tom s bratom jazdili po hrádzi na Jazere. Keď som to rozbehol na 27 km/h, hneď som cítil srdce až v hlave... Je to riadna makačka. Takže svoj maximálny tep poznám, ale neviem, ako presne sa zisťuje ten pokojový. Ako sa to meria? Mám pri tom ležať? Ten pokojový tep je to najnižšie číslo, ktoré sa objaví na displeji Edge 800, alebo sa berie skôr nejaký priemer počas povedzme 10-minútového ležania?
no ma to vsak jeden hacik , ty mas zistovat maximalku na biku resp na tom na com jazdis, nie na divnej kolobezke
Ja si myslím, že maximálny tep je stále rovnaký bez ohľadu na to, či ho dosiahneš pri behu, na bicykli alebo pri sexe... Alebo si myslíš, že pre rôzne športy existuje rôzne tepové maximum?
jj myslim si to, pretoze napriklad pri klasickom bikovani zapajas ine partie ako pri trtkacke alebo pri behu ale nevadi, bude sa to lisit maximalne o 10tepov mozno menej ...
Tak takýto samohyb by som na cestu nepustil ani náhodou!
Po cestách s tým nejazdíme, pretože na to, aby si sa na tom pohyboval dopredu, musíš robiť vlnovkový pohyb. Nejde to priamočiaro, takže na cesty to nie je. Je to skôr fitness stroj ako dopravný prostriedok.
jj myslim si to, pretoze napriklad pri klasickom bikovani zapajas ine partie ako pri trtkacke alebo pri behu ale nevadi, bude sa to lisit maximalne o 10tepov mozno menej ...
Tak si nabudúce pred trtkaním daj na hruď snímač tepu, zapni Garmin a potom sa s nami podeľ o výsledky testu...
Po cestách s tým nejazdíme, pretože na to, aby si sa na tom pohyboval dopredu, musíš robiť vlnovkový pohyb. Nejde to priamočiaro, takže na cesty to nie je. Je to skôr fitness stroj ako dopravný prostriedok.
No ved práve preto. Myslím že teba "nedrží" klasická cyklistika ale ty budeš nejaký novátor , propagátor nových vecí. Ale ved svet potrebuje aj takých,tak sa nediv reakciam na tvoje príspevky.
Rekumbent by som aspon rad vyskusal a az potom odpisoval.Myslim ze trosku moze byt neprijemny pri prekonavani miernych nerovnosti...priecestia,mensie vytlky...jazdec musi byt aj menej vidiet ked je nizsie ako na klasickom biku. Su aj rozne vlajocky na tyckach ale i tak by som sa bal na nasich cestach ze ma niekto zostreli.
Cize v zahranici kde ma kazda kulturnejsia krajina povedla hlavnej cesty i chodnik pre cyklistov bez miliona jam jednoznacne ano, u nas nie.
kludový tep si zistiš tak, že si ho zmeraš hned po zobudeni
bez toho aby si vstal z postele, samozrejme niekolko x (dni po sebe)
a ak si ho zmeraš potom niekedy inokedy a zistiš že sa zmenil (zvačšil)
zjavne ta začala obchadzať nejaká pliaga - aj na to je to dobré vediet ... napríklad
tak ráno pred 25 rokmi som mal 34-40 a to som nikdy nebol aerobny typ ...mal som problém zabehnuť 2 km
To si musel mať riadne veľké srdce... Ja som si meral tep dnes ráno a pohybovalo sa to okolo 60. K tým tvojím číslam z minulosti sa asi nikdy nedostanem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lakko, ako a kde mám nastaviť môj maximálny tep? Keď sa ešte raz pozrieš na môj max. tep, uvidíš číslo 186. Lenže podľa Garminu je to 101 percent z môjho maxima, čo je blbosť. Môj skutočný max. tep je okolo 198, možno 200. Tep 165-170 je pre mňa relatívne pohodové tempo. Ale jedno viem určite, Lakko. Toto nebol môj výkonnostný strop. Tesne pred výjadom som totiž obedoval pečené bravčové koleno, čo nie je práve ideálny zdroj energie...
Ináč, pozerám, že ten tvoj Buzický okruh je tiež viacmenej rovinatý. Keby si chcel, niekedy na jar by sme mohli vyskúšať pokoriť hranicu 36 km/h, čo by sa vo dvojici či trojici mohlo podariť.
Ja si myslím, že maximálny tep je stále rovnaký bez ohľadu na to, či ho dosiahneš pri behu, na bicykli alebo pri sexe...
Tak si nabudúce pred trtkaním daj na hruď snímač tepu, zapni Garmin a potom sa s nami podeľ o výsledky testu...
No ved práve preto.
Cize v zahranici kde ma kazda kulturnejsia krajina povedla hlavnej cesty i chodnik pre cyklistov bez miliona jam jednoznacne ano, u nas nie.
bez toho aby si vstal z postele, samozrejme niekolko x (dni po sebe)
a ak si ho zmeraš potom niekedy inokedy a zistiš že sa zmenil (zvačšil)
zjavne ta začala obchadzať nejaká pliaga - aj na to je to dobré vediet ... napríklad
To si musel mať riadne veľké srdce...