Kategórie
Bike-tech
-10% Selle Italia SLR Boost Kit Carbonio Superflow sedlo, 145 mm, biela
284 €
-10%
MOC 315 €
-30% Specialized S-Works Pave SL sedlovka, 380 mm, offset 20 mm
168 €
-30%
MOC 239,90 €
-23% Syncros Duncan sedlovka, Ø-31.6 mm / 400 mm, offset 15 mm
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-27.5 mm, 400 mm, offset 25 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-31.6 mm, 400 mm, offset 10 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
Najtazsie na novom bajku bol prave ten vyber sedla. Skusal som vela testovacich az som nasiel take co mi vyhovovalo na 100%. Tam kde maju testovacie kusky to vedia aj zmerat, len musis vediet aky mas posed
No neviem, citim že aj ruky mam dosť zaťažene
koly krížom som si kúpil odpruženu sedlovku - až mám tendenciu neodľahčovať sedlo v terene, s krížami od vtedy žiaden problem. Ale nemám problém vyšľapať &quo*****quot; aj ťažky kopec, tak odľahčiť nemám problem.
A krizove situacie - hej, mam problem dočiahnuť na zem. Takto ma však nebolia nohy, cítim že si oddýchnu vyrovnaním. Celkový pocit - dal som v nedelu 50km , 3 hodky nonstop, popri Vahu po lesných cestičkach a okrem únavy, žiaden problem.
Odporúčate teda otestovať iný posed, spustiť ruky dole?
Čo sa týka vložiek do nohavic, na dlhé vyjazdy určite, odporúčam hneď začiatočníkom. Po čase prídete na to že cca hodka, dve po rovine sa da aj bez "vankušikov" ale na dlšie výjazdy a terén, rozhodne používam.
Asi zalezi aj konkretneho sedla. Mam SQlab, pricom lepsie sa mi meria cele sedlo, takze vodovaha podla modrej a nasledne klopim az ked sa bublinka dotkne ciarky. Takze nieco medzi modrou a cervenou.
Nasledne prve jazdy este jemne doladujem podla pocitu aj vysku aj sklon.
a sedlo nerozjazdis - to nieje kozenny brooks ktory sa prisposobi zadku. ono krem spravnej sirky treba vybrat aj spravny tvar a ten asi inak ako skusanim nezistis. ja napr. viem ze selle italia a moj zadok sa nemusia - co je velka skoda. mam rad mierne prehnute sedla a tvary musia byt oble. radsej tvrdsie ako makke. idealne s dierou alebo velkou preliacinou (asi mam velke vajca
misocko ja nikdy nikomu nic neodporucam, kazdy ma vlastnu hlavu. napisal som len moj vseobecny pohlad na tento typ posedu. videi a clankov ako by mal byt spravne nastaveny posed je plny internet.
Nic lepsie som pod zadkom nemal, no treba precizne zmerat a zvolit sirku. 5 rokov na mtb a rok na cestaku, no ine modely. Jedine, co mi chyba je diera, v lete sa tam drzi pot, ale to prezijem.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1847830.html#p1847830
mne najviac pasujú ISM Adamo a Wittkop,
to prve je ale tazitko (460g cca, ak dobre pamatam)
jaaj na hunte ani po 26h vyjazde (24h cisty cas jazdy) ma nikde nic netlacilo