chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Ja mam BR-M8120 cca 3 mesiace a mam trochu problem s pumpovanim zadnej brzdy. Kupoval som samostatne strmene, hadice aj paky. Predna funguje dobre, ale zadnu sa mi podla vsetkeho nedari dobre odvzdusnit.
a nemasti sa ti nahodou kotuc? napr pri mazani retaze? alebo netesnost pri brzdovej hadicke - neunika niekde olej?
Ak si mala po servise stale ten isty, ale menej sa preukazujuci, problem, tak asi nebola odvzdusnena dobre. Ak sa to od posledneho servisu moc nezhorsilo, tak skus zohnat niekoho v okoli kto ti to odvzdusni poriadne, vyhni sa tomu servisu co si bola.
druha moznost je, ze brzda ma ozaj problem. Packy zvyknu niekedy slzit. Bohuzial, pri tejto packe neviem ci sa da vela spravit, ak sa nemylim a ak to ide cez packu, nie tesnenie nadrzky, tak je to nalisovane do seba a servis je tam teda dost narocny - nemozny. Ak je ozaj chyba v packe tak mozes vymenit len tu - poobzeraj ju poriadne, aj okolo hadiciek, ci tam nie je mastnota, lahko rozpoznatelne podla mastnych zaprasenych miest, ak ano, tak pohladaj len novu packu a daj si vymenit tu.
Ale kludne mozes aj kupit novu brzdu. Predpokladam ze mas brzdy a prehadzovacky na samostatnych objimkach, vtedy nieje ziaden problem. Napr. fajn brzdy su shimano slx 7000, alebo 7100
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/shimano-brzda-hydr-slx-m7100-zadna-cierna-post-mount-1700mm-had--plat-g03s.html
alebo potom deore m6000 su tusim tiez fajn, za polovicnu cenu, ale chybaju im nastavovatka na packe a aj prasiatko nie je az tak dobre.
-9% Shimano SLX BR-M7100 hydr. zadná brzda, Post Mount, 1700 mm had. + plat. G03S
67,99 € -9%
MOC 135 €druha moznost je, ze brzda ma ozaj problem. Packy zvyknu niekedy slzit. Bohuzial, pri tejto packe neviem ci sa da vela spravit, ak sa nemylim a ak to ide cez packu, nie tesnenie nadrzky, tak je to nalisovane do seba a servis je tam teda dost narocny - nemozny. Ak je ozaj chyba v packe tak mozes vymenit len tu - poobzeraj ju poriadne, aj okolo hadiciek, ci tam nie je mastnota, lahko rozpoznatelne podla mastnych zaprasenych miest, ak ano, tak pohladaj len novu packu a daj si vymenit tu.
Ale kludne mozes aj kupit novu brzdu. Predpokladam ze mas brzdy a prehadzovacky na samostatnych objimkach, vtedy nieje ziaden problem. Napr. fajn brzdy su shimano slx 7000, alebo 7100
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/shimano-brzda-hydr-slx-m7100-zadna-cierna-post-mount-1700mm-had--plat-g03s.html
alebo potom deore m6000 su tusim tiez fajn, za polovicnu cenu, ale chybaju im nastavovatka na packe a aj prasiatko nie je az tak dobre.
Práveže po servise som mala pocit, že je to úplne rovnaké ako predtým, bez zmeny. Chcela som s tým ísť teraz aj do iného servisu, ale ak to má dopadnúť zas tak isto tak to radšej tie peniaze investujem do novej brzdy než servisu. Popozerala som všade tú brzdu a nepríde mi, že by niekde vytekal ten olej. Áno brzdy a prehadzovačky mám na samostatných objímkach, takže by bolo v poriadku vymeniť len tú zadnú brzdu? Akurát to bude asi divné mať dve iné páčky
-9% Shimano SLX BR-M7100 hydr. zadná brzda, Post Mount, 1700 mm had. + plat. G03S
67,99 € -9%
MOC 135 €Nie, nie kotúč je pekne čistý aj platničky a okolo hadičky som tiež nič zvláštne neobjavila.
Ako sa to sprava - ked stlacas packu tak kukaj na brzdu ci sa platnicky priblizuju ku kotucu. Ak sa zacinaju priblizovat az skoro ku koncu chodu tak je to znak zavzdusnenia (mozno moze byt aj nejak poskodeny piest v pake? neviem, ma niekto tucha?). Ak je to tak, tak skus velakrat postlacat packu. Popri tom hyb s hadickou - od prasiatka az po packu, sroubovakom alebo niecim troska klepkaj po prasati - tym dosiahnes ze sa vzduch snad troska uvolni a vyde do nardzky v packe a olej zajde do mechanizmu. (Je dost mozne ze v servise to poriadne nespravili, len otvorili nadrzku na packe, doliali olej, zavreli.... zle spravena robota na ani nie minutu, a zoberu penaze....)
+ mozes este skusit otvorit nadrzku a doliat oleja, ak mas lievik/hadicku a olej.
Mozno aj tuna na fore sa najdu ludia v tvojom okoli co by ti pomohli, za pivo, cokoladu, alebo tak podobne. Pripadne si kupit odvzdusnovaciu sadu a olej a skusit to sama/s pomocou priatela/kamaratky/kamarata, nie je to ziadna veda, akorat piplacka a je mozne ze s novou brzdou to budes musiet spravit tak ci tak.
na svojom HT mam brzdy shimano XT zo sady 2008, uz maju svoje odjazdene, hlavne zadnu brzdu musim casto odvzdusnovat, asi uz doziva. Chcel by som kupit nove, premyslam XT M8000 alebo M8100, ale pocul som aj chvalu na SLX. Chcel by som sa spytat ake brzdy by ste mi odporucali,
Dakujem
Bud vobec nic s tou brzdou nerobili, alebo to nevedia robit. Ak netecie, tak asi je niekde vzduchova bublina. Ale Shimano brzdy nepoznam, vraj sa ale zavdusnia, ked sa bajk da hore kopytom. Alebo sa zodrali platnicni vzadu a po vymene uz je trochu problem.
Aký šrobik?
https://www.mtbiker.sk/video/12290/video-upgrade-slx-brzd-na-xt-doplnte-si-nastavenie-free-stroke-.html
No neviem či nerobí nič