chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
tie rafky su UST, zatial som to mal len s dusami, nejak akresivne nejazdim ale obcas sa stane ze idem rychlejsie trail ktory poznam a potom to tak dopadne
rozmyslam teda co dat na jesen/zimu dopredu a aj dozadu a teda ci uz konecne skusit tie bezduse. tmel aj ventilky prisli spolu s kolesami takze vybava by bola len teda neviem ci musim mat aj UST plaste alebo stacia tubeless ready
Ust plaste uz mozno ani nezozenies. A aj keby pozastavis sa nad vahou. Ust plaste boli robebe aby nemuseli pouzivat tmel. Takze smelo objednaj tlr plaste a “konvertuj”!
Ved dat tam môžeš hocičo do 2.25-2.35 kludne aj tie forekastery 2.35 len ich budeš fúkať na vyššie tlaky tak aby ti to nežulo a vačši plášť ti da viac komfortu.
Ak sa nechystáš jazdiť EWS tak to netreba až tak strašne prežívať. Roky sme jazdili 2.35-2.5 plášte na 19-20 mm ráfikoch kým prišli tieto moderné, široké a fungovalo to.
no ved jasne, ziadne prasaciny
jedine coho sa bojim ze ked dam dopredu forekaster 2,35 tak bude rovnako siroky pripadne uzsi ako daco ine 2.2 co dam dozadu, to este neviem ci ikon alebo ardent race pripadne este nieco ine
Scarinko nič proti tebe. Ale vieš prečo ťa tu ĺudia majú tak radi. Lebo s komára dokážeš urobiť slona. Viem že sa chceš uistiť ale už aj keby si si pričítal celú tému tak by si mal v tom dávno jasno.
Je to môj názor a žiadny útok na teba.
PS. odjazdil som na 1700km na 19mm rafikoch 2,35 plašť RR a uplna pohoda pokial som celý bike nepredal . Tlak 2.
ved v poho ale tak 473 stran sa mi citat nechcelo, nieco dozadu som cital ale aj tak som stale na vazkach aby som si vhodne vybral aby to drzalo lepsie ako ikon a aby to bolo rovnako lahke ako ikon a idealne nie drahsie
a riesim aj pre to lebo posledne sa mi ten pad nevyplatil ked som mal nizke tlaky
Skús Nobby Nic. Tie by mohli spĺňať tvoje požiadavky na agresívnejší dezén a prijateľnú hmotnosť, rovnako aj kombináciu s tvojími kolesami. Ideálne bezdušovo samozrejme
Vyberas nemozne. Vzdy je kombinacia 3 premennych, z ktorych si mozes vybrat len dve V tvojom pripade, kvalita (grip), vaha, cena. Ikon je lahky XC plast a ocakavat, ze zozenies nieco co je rovnako lahke, ma hrubsi dezen (kedze ma lepsie drzat), pri rovnakej cene, je nemozne.
Na 19tku rafik, by som sa nebal dat 2,3 plast ale s dusami by som menej ako 2 bary nefukal (kvoli snakebitu). A pri bezdusiach by som tiez nesiel prilis nizko. Na 19ke rafiku jazdim uz 4 roky Racing Ralph 2.25, fukam tlaky okolo 2 - 2.2 baru (s dusami) - v terene, na asfalt niekedy viac. Na to ze to je XC plast drzi velmi dobre. Novy Racing Ralph a Ray maju lepsie bocne stuple a budu lepsie drzat ako sucasny Ikon. Rovnako novy Nobby Nic, ma super vahu a bude lepsie drzat ako Ikon. Zial ceny novych Schwalbe Evolution si totalne mimo. Ale napriklad Performance verzie by som sa na zadne koleso nebal (ja ju jazdim aj na vpredu).
Ak chces Maxiss (maju lepsie ceny ako Schwable a nie su take tazke ako podobne gumy od Conti, ci WTB), tak skus Forecaster 2.2, urcite bude lepsie drzat ako Ikon. Pripadne Ardent 2.2. Niektori ho sice kritizuju, ze nedrzi dobre v zakrutach, ale to je v porovnani s inymi trail/AM plastami. Ma vacsie stuple ako Ikon, takze urcite bude lepsie drzat.
k tej rychlosti, v lese nepotrebujem zavodit len vela budem jazdit do prace a z prace tj po asfalte a nechcem aby to velmi brzdilo a prezuvat TLR na vikend do lesa urcite nebudem
preto to mam take tazke
Tiež ma milo prekvapili nové Nobby Nic 2.25. Bral som ich na druhé kolesá v Performance verzií. Používam ich skôr na dlhšie výlety, kde bolo dosť asfaltu a zvažníc (hlavne VKL) a dobre držia za sucha aj v ťažšom teréne. Mám ich na 20 mm ráfikoch, fungujú fajn, nahodené ako bezduše Lidl pumpou s pomocou jarovej vody bez problémov.
Osobne od Ardentu každého odhováram, lebo ten plášť podľa mňa nemá moc výhod. Hlavne tie užšie verzie, 2.4 je lepšia. Na asfalte a dobrom povrchu je zbytočne pomalý a naopak v ťažšom teréne nemá grip. Stačí trochu mokrej trávy a si na ňom ako na ľade. A čo je najhoršie, tak je dosť nepredvídateľný, pri iných plášťoch cítiš keď začínajú podšmykovať, Ardent len zrazu ustrelí a hotovo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rozmyslam teda co dat na jesen/zimu dopredu a aj dozadu a teda ci uz konecne skusit tie bezduse. tmel aj ventilky prisli spolu s kolesami takze vybava by bola len teda neviem ci musim mat aj UST plaste alebo stacia tubeless ready
https://www.bike24.com/p2192447.html
jedine coho sa bojim ze ked dam dopredu forekaster 2,35 tak bude rovnako siroky pripadne uzsi ako daco ine 2.2 co dam dozadu, to este neviem ci ikon alebo ardent race pripadne este nieco ine
Je to môj názor a žiadny útok na teba.
PS. odjazdil som na 1700km na 19mm rafikoch 2,35 plašť RR a uplna pohoda pokial som celý bike nepredal . Tlak 2.
a riesim aj pre to lebo posledne sa mi ten pad nevyplatil ked som mal nizke tlaky
no univerzal do sucha a aj na lad zozenies dost tazko ...
ten svajble je uz kus drahy hmm
co nieco taketo len u nich neviem co je TLR
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/vittoria-barzo-27-5x2-25-tnt-anth-blk-blk.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/vittoria-barzo-27-5x2-1-tnt-anth-blk-blk.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/panaracer-plast-pacenti-neo-moto-27-5x2-30-kevlar.html
KinDo to je mi jasne ze to nebude na oboch excelovat, staci ked to na mokrej ceste nebude smykat ako WTB plaste pri prvom kontakte
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €-16% Vittoria Barzo 29x2.35" 4C G2.0 plášť, TNT TLR, kevlar, tan/blk/blk
46,99 € -16%
MOC 59,99 €Na 19tku rafik, by som sa nebal dat 2,3 plast ale s dusami by som menej ako 2 bary nefukal (kvoli snakebitu). A pri bezdusiach by som tiez nesiel prilis nizko. Na 19ke rafiku jazdim uz 4 roky Racing Ralph 2.25, fukam tlaky okolo 2 - 2.2 baru (s dusami) - v terene, na asfalt niekedy viac. Na to ze to je XC plast drzi velmi dobre. Novy Racing Ralph a Ray maju lepsie bocne stuple a budu lepsie drzat ako sucasny Ikon. Rovnako novy Nobby Nic, ma super vahu a bude lepsie drzat ako Ikon. Zial ceny novych Schwalbe Evolution si totalne mimo. Ale napriklad Performance verzie by som sa na zadne koleso nebal (ja ju jazdim aj na vpredu).
Ak chces Maxiss (maju lepsie ceny ako Schwable a nie su take tazke ako podobne gumy od Conti, ci WTB), tak skus Forecaster 2.2, urcite bude lepsie drzat ako Ikon. Pripadne Ardent 2.2. Niektori ho sice kritizuju, ze nedrzi dobre v zakrutach, ale to je v porovnani s inymi trail/AM plastami. Ma vacsie stuple ako Ikon, takze urcite bude lepsie drzat.
preto to mam take tazke
Osobne od Ardentu každého odhováram, lebo ten plášť podľa mňa nemá moc výhod. Hlavne tie užšie verzie, 2.4 je lepšia. Na asfalte a dobrom povrchu je zbytočne pomalý a naopak v ťažšom teréne nemá grip. Stačí trochu mokrej trávy a si na ňom ako na ľade. A čo je najhoršie, tak je dosť nepredvídateľný, pri iných plášťoch cítiš keď začínajú podšmykovať, Ardent len zrazu ustrelí a hotovo.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-nobby-nic-performance-tlr-addix-27-5x2-25-mtb-plast-kevlar.html
pripadne forek/NNperf
to neznie zle, no ja to nejak uz vyspekulujem, zatial dik vsetkym
-14% Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,99 € -14%
MOC 34,90 €