chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja som jazdil kombinaciu forekaster 2.35 vpredu a vzadu barzo 2.25 3000 km a max spokojny, 29 bezduse, bez defektu, teraz som prehodil dozadu forekaster 2.35, kedze ide zima a v snehu su paradne, ale na ceste je o dost pomalsi a musim si zvyknut na iny feeling aj v terene, ak das dopredu forekaster 2.2 a dozadu barzo 2.2, budes spokojny za vsetkych podmienok, ak to nebudes hrotit
Nechcem sa tu do nikoho navážat ale mi to príde úplne choré to zmýšľanie.. Podaktorí
máte bike drahšie ako polovica Slovákov auto ! a riesite plášte či kúpiť za 25€ alebo 15€.
Lebo 50€alebo 60€ za plášť je už dať veľa!
viperkiler len tak zo zvedavosti, ty si kupuješ 50-60 € plášte? Teda zas nemyslím si že mám zlé plášte, no za Minion DHF 3C som dal 42 € a drahší plášť mi teda fakt netreba vzadu mám lacnejšiu 2 zmes, no nemal som s nimi problémy, takže nevidím dôvod na to kupovať predražené plášte a 1 sezónu mi vydržia, takže pohoda
Tak jasné, ale zas bral by som to aj tak či niekto drahý plášť využije. Teda väčšinou tie drahšie kvalitnejšie majú mäkkšie prílnavejšie zmesy a pokiaľ niekto nejazdí ťažký terén, alebo v zlých poveternostných podmienkach, tak radšej siahne po niečo lacnejšom a čo mu aj dlhšie vydrží. Teda nechcem si nikoho zastávať, je to na každom čo si kúpi a na čom bude jazdiť. Len si nemyslím, že drahšie je vždy lepšie .
Dráhé plášte s najlepšími zmesami su pre profikov. Tam to ma zmysel lebo jazdec tie plašte realne aj využije ich potencial a aj ich zjazdí. Na protitomu obyčajnému bikerovy lepsiu pracu odvedú plaste so strednou zmesou ktorá vydrži dlhsie a ponukaju dostatočný grip. Na protitomu plaste v najvyšších zmesiach sa už rozpadajú po roku.
Len som chcel poukázať že šetriť na plášťoch je podľa mňa blbosť.. už len z hľadiska bezpečnosti a komfortu..
Súhlasím, ale len v prípade, že je vyššia cena opodstatnená lepšími vlastnosťami - podľa mojich skúseností to až tak všeobecne neplatí, premenných a preferencií je toľko, že plášte treba vyskúšať "na vlastnej koži". Lacnejší plášť môže mať kľudne porovnateľné vlastnosti (a lepšiu výdrž) ako"prémiový", akurát bude ťažší.
To máš pravdu:treba vyskúšať! Tak ja som tiež mal aj lacnejšie plášte, nebudem tu menovať značky a bolo s nimi viac problémov ako radosti a preto píšem čo píšem...
zalezi kolko najazdis - ja by som spotreboval ja 3 plaste na zadnom kolese za sezonu keby ich mam menit kedy treba. preto ich casto menim dost neskoro co znizuje pozitok z jazdy a ohrozuje bezpecnost. preto sa mi aj 40€ plast zda drahy. a drahy bike - nasetrit nan dokazem - jendorazova investicia, o tom ze na drahom biku sa ovela lepsie jazdi - material, geometria, vaha nemusim hovorit - spotrebak menim pravidelne na tom sa snazim usetrit.
Pani je vhodna kombinacia forekaster 2,35 dopredu a nobby nic 2,25 dozadu na 27,5 kolieskach ? Jedna sa mi o AM pojazdenie v Malych Karpatoch. Resp mam nobby nic 2,25 co k tomu ?
Jazdim skor XC ale sezona skoncila tak chcem potrenovat nejake technicke zrucnosti a nevedel som sa rozhodnut medzi hans dampf, magic mary a nn 2,35. Pojdem do hansov diky za rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
máte bike drahšie ako polovica Slovákov auto ! a riesite plášte či kúpiť za 25€ alebo 15€.
Lebo 50€alebo 60€ za plášť je už dať veľa!
Kazdy mame iny rozpocet, neries.
Súhlasím, ale len v prípade, že je vyššia cena opodstatnená lepšími vlastnosťami - podľa mojich skúseností to až tak všeobecne neplatí, premenných a preferencií je toľko, že plášte treba vyskúšať "na vlastnej koži". Lacnejší plášť môže mať kľudne porovnateľné vlastnosti (a lepšiu výdrž) ako"prémiový", akurát bude ťažší.
a vozim normalnu vidlicu 100mm