chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Race bol vzdy tazsi ako Cross. V mokre je v pohode, lebo su stuplne nariedko. Vzadu som ho jazdieval v zime a bol v pohode.
Skusal som kedysi aj combo Race/Speed a dopredu by som uz Race nedal. Prisiel mi trochu nepredvidatelny a raz ma na suchu s nim slahlo tak, ze som bol 3 mesiace mimo kvoli zapastiu. IMHO tie krajne stupne su prilis daleko od seba. Cross je omnoho lepsi vpredu nemyslim si ze bude nejaky pomalsi.
Ale posledny mesiac som pred pretekmi 2x prezuval predne koleso, lebo prsalo a nechcel som ist preteky s Rick XC na predku, kedze som ho v mokre este moc nejazdil. A na jedny preteky som prezul na predne Cross a na dalsie zase novy Fast Trak. A IMHO ten Fast Trak je lepsi. Ma poctivych 60mm na 29mm rafiku a na roznych povrchoch drzi fakt dobre.
Isiel som s Fast Trakom aj Svatojursky Maraton, pocas ktoreho lialo cely cas a fakt parada.
S toho vyplyva, kto chce niekomu zle, poradi mu race na predok
Teraz som po polroku zhodil z predku cross a dal ho dozadu, namiesto uz zodrateho crossa... Dal som dopredu higrrollera 2 maxterra a samozrejme grip je ina galaxia... Ale po polroku citim zrazu na, a po vyjazde, stehna bolave... predsalen highroller + 220 gramov a hlavne mäkka zmes
Mám S - verziu na e;bike a vozím ho na xc biku primárne v predu, za mňa zatiaľ top, rôzny povrch, občas mäkký voda a blato a pekne odvaľuje pri správnom tlaku ( kg-bike+komplet váha ) a má dobré samočistiace schopnosti.. určite by som poradil ten ✌️
Race ma redsie stuple a bocne su dalej od seba. V tych hluchych miestach bude zrejme problem, ktory zapricini necakany pad.
Problemom je, ze ludia chcu vsetko hned a rychlo. Kupia plast oznaceny race a chcu byt hned rychly.
Ked kupim novy plast, nedavam hned bomby, ale postupne sa spoznavame, co si mozem s nim na akych podmienkach dovolit. Skusenejsi jazdci vacsinou nacitaju plast rychlo, a vedia jazdit sikovne aj s nizkym vzorom. Nam menej sikovnym je lepsie ostat na plastoch s hustejsim vzorom vysokych stuplikov
Ten plášť mal riedke štuple a aj celkom divnú deformáciu a to ho robilo tým čím je. Napr vo verzii 2,2 žiaden problém nemal a jazdil som ho v pohode vpredu aj vzadu. Na tom 2,4 je vidieť, že ten dezén je celkom odflaknutý a pôvodná verzia bola 2,2 kde si dal dizajnér vzoru celkom záležať. Vidieť to aj na tvare a výrezoch tých štupľov na 2,2.
Problemom je, ze ludia chcu vsetko hned a rychlo. Kupia plast oznaceny race a chcu byt hned rychly.
Ked kupim novy plast, nedavam hned bomby, ale postupne sa spoznavame, co si mozem s nim na akych podmienkach dovolit. Skusenejsi jazdci vacsinou nacitaju plast rychlo, a vedia jazdit sikovne aj s nizkym vzorom. Nam menej sikovnym je lepsie ostat na plastoch s hustejsim vzorom vysokych stuplikov
Tým to nebolo. Ten plášť vpredu ozaj odtrhlo v podmienkach, kde mi to prakticky hociaký iný plášť, ktorý som jazdil neurobil. Problémom budú ozaj tie riedke bočné štuple a príliš "guľatý" profil plášťa.
Včera som chvíľu jazdil Race 2.4 vzadu. Traily sú u nás v MK teraz mäkké prípadne suché. Grip bol dobrý, pri výšľapoch koleso nepretáčalo (nová pneu), pri zjazdoch som nemal pocit nestability.
ja jazdím kombo Wolfpack Race / Speed a som spokojný ... zatial som sa s ním nevysypal možno aj preto že som lahký a v predu bežne vozím len 1 bar (vzadu 1,3) ... odjazdené už 3500 tisica, zadny bude zachvílu na výmenu ale s výdržou som spokojný, viac som najazdil len na Maxis Recon race - cez 4000 km (tie ale zas nemali taký grip a váha vysoká)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/wolfpack-trail-tubeless-29-x-2.40-rigid-mtb-tyre/137999471/p
Prípadne majú ho aj na stránke výrobcu:
https://wolfpack-tires.com/produkt/trail-2-6-x-29/
Píšte správu,dík.
Stále je to dobrá váha … ako to jazdí ? Odskúšané v mokrých podmienkach ?
Skusal som kedysi aj combo Race/Speed a dopredu by som uz Race nedal. Prisiel mi trochu nepredvidatelny a raz ma na suchu s nim slahlo tak, ze som bol 3 mesiace mimo kvoli zapastiu. IMHO tie krajne stupne su prilis daleko od seba. Cross je omnoho lepsi vpredu nemyslim si ze bude nejaky pomalsi.
Ale posledny mesiac som pred pretekmi 2x prezuval predne koleso, lebo prsalo a nechcel som ist preteky s Rick XC na predku, kedze som ho v mokre este moc nejazdil. A na jedny preteky som prezul na predne Cross a na dalsie zase novy Fast Trak. A IMHO ten Fast Trak je lepsi. Ma poctivych 60mm na 29mm rafiku a na roznych povrchoch drzi fakt dobre.
Isiel som s Fast Trakom aj Svatojursky Maraton, pocas ktoreho lialo cely cas a fakt parada.
Tiež som vpredu vozil Race, ale po dvoch pre mňa nečakaných pádoch išiel preč. A to padám ozaj málokedy.
Teraz som po polroku zhodil z predku cross a dal ho dozadu, namiesto uz zodrateho crossa... Dal som dopredu higrrollera 2 maxterra a samozrejme grip je ina galaxia... Ale po polroku citim zrazu na, a po vyjazde, stehna bolave...
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/pirelli-scorpion-race-xc-m-29x24-race-compound-prowall-plast-tlr-kevlar-silver-p354753.html?itm_medium=forum#:~:text=Pirelli%20Scorpion%E2%84%A2%20Race%20XC%20M%2029x2.4%22%20Race%20Compound%20ProWALL%20pl%C3%A1%C5%A1%C5%A5%2C%20TLR%2C%20kevlar%2C%20silver
savings Pirelli Scorpion™ Race XC M 29x2.4" Race Compound ProWALL plášť, TLR, kevlar, silver
57,99 € savings
MOC 82,99 €Problemom je, ze ludia chcu vsetko hned a rychlo. Kupia plast oznaceny race a chcu byt hned rychly.
Tým to nebolo. Ten plášť vpredu ozaj odtrhlo v podmienkach, kde mi to prakticky hociaký iný plášť, ktorý som jazdil neurobil. Problémom budú ozaj tie riedke bočné štuple a príliš "guľatý" profil plášťa.