Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
savings Schwalbe AIR PLUS 29 x 2.10 - 3.00" duša, galuskový 40mm
9,79 €
savings
MOC 15,59 €
savings Pirelli Scorpion SmarTUBE 29" x 2.2 - 2.6" duša, galuskový ventil 42 mm
18,99 €
savings
MOC 32,99 €
savings Schwalbe 26 x 1.50 - 2.50" duša, galuskový ventil 40 mm
5,90 €
savings
MOC 8,89 €
savings Continental MTB 28/29"x 1.75-2.5" duša, autoventil 40 mm
3,69 €
savings
MOC 8,99 €
savings Schwalbe Freeride 26x2.10"-3.00" duša, galuskový ventil 40 mm
6,79 €
savings
MOC 14,49 €
savings Schwalbe Extra Light 27.5x1.50-2.40" duša, galuskový ventil, 40 mm
5,69 €
savings
MOC 12,19 €
Weldtite Dr.Sludge 29 x 1.90 - 2.35" duša, galuskový ventil 48 mm
14,39 €
MOC 14,99 €
savings Schwalbe 27.5" x 1.50 - 2.40" duša, galuskový ventil 40 mm
5,69 €
savings
MOC 9,89 €
aky pouzivas tmel?
ak mas uz takto rozhaseny plast oprati sa otestovat iny tmel, ja som mal na salat nobby nick, stans no tubes tmel (ale z druhej ruky, neviem jeho datum spotreby) to vobec nevedel zalepit, furt stracal tlak, plast cely zasraty, potom som kupil caffe latex, a doteraz ten plst jazdi (uz to nieje ani semislick, ale slick
Ja som doteraz celkom úspešne používala tmel Notubes. Na Eurobike som sa rozprávala s prezidentom firmy American Classic a pýtala som sa na jeho názor. Čo on odporúča. Hovorila som mu, že 2 - 3 krát do roka vyberám z plášťov rôzne latexové útvary. Pán Bill Shook sa pozrel na svoju ženu, ktorá rozhovor počúvala a obaja sa zasmiali. Potom mi povedal, že toto je problém latexových prípravkov. On osobne používa a aj odporúča na MTB používať JOEs Eco tmel. Nie je totiž na báze latexu takže nevytvára "útvary" a neobaľuje vnútro plášťa tmelom. Vrstva tmelu ktorá ostane na plášti po sezóne a niekoľkých dopĺňaniach môže vážiť aj švrť kila.
Takže ja osobne sa chystám minúť teraz v zime posledné zvyšky tmelu čo mám a prechádzam na tmely od JOEs.
teraz mam nove kolesa a konecne odhodlany ze aj ja spravim prvy krat no tubes,
ale vzdy ked vbehnem do tejto temy ma to totalne odradi
same problemy
je tu vobec niekto, kto tu nelaboroval a nespekuloval a no tubes fungovalo ?
zle som sa vyjadril
pod no tubes som myslel vseobecne bez duse, nie konkretnu znacku
z tohto fora som si teda zatial ani nespravil nazor, ze ktore mlieko je to najmenej problematicke
kazdy hovori nieco ine
Ja som doteraz celkom úspešne používala tmel Notubes. Na Eurobike som sa rozprávala s prezidentom firmy American Classic a pýtala som sa na jeho názor. Čo on odporúča. Hovorila som mu, že 2 - 3 krát do roka vyberám z plášťov rôzne latexové útvary. Pán Bill Shook sa pozrel na svoju ženu, ktorá rozhovor počúvala a obaja sa zasmiali. Potom mi povedal, že toto je problém latexových prípravkov. On osobne používa a aj odporúča na MTB používať JOEs Eco tmel. Nie je totiž na báze latexu takže nevytvára "útvary" a neobaľuje vnútro plášťa tmelom. Vrstva tmelu ktorá ostane na plášti po sezóne a niekoľkých dopĺňaniach môže vážiť aj švrť kila.
Takže ja osobne sa chystám minúť teraz v zime posledné zvyšky tmelu čo mám a prechádzam na tmely od JOEs.
Joe's bolo asi naj mlieko čo som skúšal. Najprv som mal NoTubes, to robilo ježkov. Potom som skúšal Joe's Elite Racers, s tým som bol spokojný. Potom som po dobrých recenziách tu vzal Caffelatex a to je shit najväčší. Vždy po dvoch mesiacoch úplne zaschnuté a 1 mm vrstva v plášti ktorá ide dosť blbo dolu. Už sa míňa, na test som vzal Slime Pro. Ak bude na hovno aj ten, tak sa vraciam k Joe's a budem nadávať načo som špekuloval s niečím s čím som bol spokojný.
Pán Bill Shook má pravdu. Tento tmel https://www.soof.sk/bezdusovy-tmel-joes-elite-racers-sealant-500ml používam 3 roky a zatiaľ žiadny problém:-)
http://www.joes-no-flats.com/?categoryId=12881
http://www.joes-no-flats.com/?categoryId=12881
Ano len ho nesmieš zabudnuť pretrepávať lebo sa ti rozdelí na dve zložky/ v priebehu 3-4 mesiacov / v jednej flaške. Už som tu dával obrázok flašky s grcnutou druhou zložkou a nikto na to nereagoval.
www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/slime-pre-tmel-bezdusovy-tubelless-237ml.html
Akcia -21% Effetto Mariposa Doppio bezdušový opravný tmel v spreji, 125 ml
10,19 € -21%
MOC 12,90 €Starec tak som ho nalial niekedy koncom septembra - nová páska, plášte (Conti MK), ventily... Výsledok? Vždy druhý deň po výjazde mäkké kolesá obe. Ide preč. Už fakt neviem čo tam naliať.