zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
mne HRII buchla ked som natlacil cosi malo pod 4bar - nebol som si isty, ci spravne zaskocili patky.
nastastie som bol vo vedlajsej miestnosti, ked to strelilo - tmel bol vsade
a ako pises - patka sa natiahla a plast bol nepouzitelny ...
Je to tak ... som cez vikend skusal TBL schwalbaky nahodit na DT kolesa, co nemaju zliabok, a po sfuknuti sa plast stiahol a patky vyskocili, takze finta z dusou sa neda pouzit, kompresor z auta je slaby, tlakova flasa nepomohla (ale asi slaby tlak). Kazdopadne, ked som patku porovnaval s Continental UST, tak je vidno, ze to UST nevidelo ani z dialky. Sirka , pevnost a stabilita, je to len obycajna patka mozno trochu rozsirena. Taktiez Schwalbacky 2.1" je asi tak 2.0" normalny, resp. CST (MAxxis) plast 1.9" je mozno aj sirsi. Este som porovnaval hrubku voci UST, je tensi vsade o cca 0.3-0.5mm (ale to bude podobne aj Continental Protection). Nechcel by som s tym jazdit po tych cestach, kde som prerazil aj USTcko na behuni .. mam pocit, ze tie plaste sa dnes robia len pre jazdenie po uhladenych hlinenych singloch, max. uhladenych kamienkoch a korenoch. Ale jazdenie po klasickych zvaznicniach ako byvaju napr. vo Fatre/Nizkych Tatrach, tj. samy suter a casto aj ostry, tak na to aby clovek kupil taky 1.5kg Minion alebo co.. prestali asi vyrabat uz USTcka uplne ..
nie - podfuklo mi ho v terene - a ked som doma po vycisteni doplnil tmel a nahadzoval nanovo, tak nieco nebolo OK, lebo som mal pocit, ze patky nechcu zaskocit
tak som natlacil skoro 4bary s tym, ze po chvili pobucham a hadam to nejak sadne
nesadlo
zajtra idem nahadzovat novy, tak hadam nebudu problemy ...
A co znamena TBL? Zase nejake nove oznacenie?
TBLR, vypadlo mi pismenko .. univerzalne oznacenie pre plast, ktory ma patku tubeless ready
Toto by vyriesili sirsie rafiky. Mne toto iste robil RaceKing Protection 2.2 na 19mm rafiku, musel byt dost natvrdo nafukany. Teraz mam vnutornu sirku 24.5mm a vsetko OK.