zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Myslim ako menit pasku, doliat mlieko atd.?
Dakujem
Pásku skontroluj až pri prezúvaní nových pneumatík. Pokiaľ staré pneu držia tlak, netreba sa páskou vzrušovať.
Je vhodné raz za pár mesiacov trocha povoliť a znova dotiahnuť ventil. Zvykne tú matičku prilepiť a v prípade nutnosti nahodiť dušu, zaschnutý ventil nedáš dole. (vlastná skúsenosť)
Po úniku tmelu pri defekte, kým nezalepí dierku, skontroluj hladinu tmelu a prípadne dolej.
To nema realne u biku pola veci aj aj napriek tomu do toho ludia vrazaju prachy.
Pásku skontroluj až pri prezúvaní nových pneumatík. Pokiaľ staré pneu držia tlak, netreba sa páskou vzrušovať.
Je vhodné raz za pár mesiacov trocha povoliť a znova dotiahnuť ventil. Zvykne tú matičku prilepiť a v prípade nutnosti nahodiť dušu, zaschnutý ventil nedáš dole. (vlastná skúsenosť)
Po úniku tmelu pri defekte, kým nezalepí dierku, skontroluj hladinu tmelu a prípadne dolej.
Este jedna otazka. Mozem zmiešať rôzne značky mlieka? Neviem aké tam mám teraz 😃
Mne sa zatiaľ osvedčilo aj dolievanie destilovanej vody. Ak začnú mať pneumatiky priesaky, tmel sa tým zahusťujhe. Ak je zložkou tmelu aj voda, dolejem ju v takomto prípade. Viac ako 10 ml však nedávam. Samozrejme si zmiešanie konkrétnho tmelu a vody vopred odskúšam mimo pneumatiku. Aj tomto prípade je to bez zháruky funkčnosti.
Pri takýchto experimentoch je potrebné raz za čas aj nazrieť do pneumatiky a skotrolovať v akom stave je tmel. (ja to robím 1-2x v priebehu sezóny )
bohuzial netusim aky tam je tmel kedze som kolesa nerobil ja. Nevadi koncom leta, pred zaciatkom sezony si kolesa rozoberiem, prekontrolujem a tmel dam uplne novy.
Ak máš hlboký stredový žliabok, daj 20 MM.
Ahoj, jasne