zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
A) pri vacsom defekte, ktory neopravim knotmi. da sa ako nahrada znova nahodit dusa? tj prechod na dusu z tubeless. moja predstava je, ze nie kvoli tomu, ze vsetko je dolepene od mlieka.
B) dofukanie tubeless kolesa sa da vykonat aj klasickou pumpou alebo len CO2 bombickou? alebo existuju aj specialne pumpy? znova moj predpoklad je, ze iba co2, pretoze pri nasadeni pumpy vzdy chtiac nechtiac unika plyn, v pripade tubeless aj s mliekom, ktore by pumpu zanieslo/zalepilo.
C) co znamena tubeless ready koleso? malo by matu uz aj pasku alebo je to len o tom, ze ma iny prierez rafika?
vdaka. JK
B) Dofukovanie v teréne úplne bez problémov akoukolvek klasickou malou pumpou. Problém je iba, ak by sa ti vyzula pätka, vtedy potrebuješ veľkú pumpu, kompresor, alebo CO2 bombičku, ktoré dokážu vytvoriť dostatočný tlak na zaskočenie pätky. A kedže kompresor sa v batohu zle nosí, tak CO2 je najlepšie riešenie.
C) Asi záleží aj na výrobcovi. Ale mám pociť, že v praxi to znamená iba kompatibilitu ráfku. Ale niektorí výrobcovia môžu mať už aj pásku nalepenú.
A) vyskrutkujes tubeless ventil a nahodiš dušu. Pripadne podlepíš miesto záplatou ak je to niečo väčšie. Nafúkaš a ideš ďalej. Nič zložité. Ak si dáš pozor tak nebudeš ani špinavý od mlieka.
B) dofúkaš aj klasickou pumpou. Nie vo všetkých prípadoch, ale s trochou grifu a pomocou ďalšieho bajkera vieš nahodiť do pätiek aj tubeless plášť normálnou pumpou. Mne to 9/10 prípadov vždy vyšlo, na fúkanie vozim Lezyne pumpu.
Inak pri fukani plyn neuniká, iba vzduch
CO2 sa ale oplatí nosiť pre tie komplikovane prípady alebo keď fakt nie je čas fúkať pumpou, napr keď je búrka.
C) väčšinou sa to týka rafika (profil, páska) alebo gumy (profil? Neprepúšťa mlieko a nie je z papiera).
A chod do toho absolútne bez obáv.
Lebo zlta francuzska firma ma tuto ficuru patentovanu https://patents.justia.com/patent/6257676
Ale mozes s tym nastastie ***** tak, ze si kupis kolieska od nich.
No mne už druhý rok fici bez problémov
Tusim do 2021 to maju platne.
Crossmax XL kolesá, tuším je tam ITS4 zadný náboj ale netuším konkrétny typ orecha.
Kukni do bazaru kolko kolies akej znacky sa chcu ludia najviac zbavit