Ja som cez vikend kupil vak od Kellysu, tu vyssiu radu za 16 euro (model myslim ze KWB-09). Objem 2 litre, pisu ze to ma nejaku upravu Microban proti bakteriam a naustok vyzera dost slusne. Predtym som mal 3 roky ten slabsi kellys, mylsim ze sa dalo, nemal som k nemu nejake velke vyhrady. Uvidim ako budem spokojny s tymto novym.
nedavno sa tu niekde riesilo toto:
http://www.dealextreme.com/p/durable-flattenable-water-bag-with-tap-2-5-litre-24479
ja osobne by som to nebral (a to tam nakupujem casto), predsa len to clovek pcha do huby..
http://www.dealextreme.com/p/durable-flattenable-water-bag-with-tap-3-litre-21650
ja osobne som zastanca porekadla "niesom moc bohaty aby som si mohol kupovat lacne veci"... (samozrejme nemusim mat nutne to naj vzdy...)
inak osobne by som isiel bud camelbak alebo hydrapak
hydrapak/dakine mam mozno 1 rok. zmodernizovane uzatvaranie s lyzinou - pre mna nulovy prinos. maksi, elastickejsi material bez povrchovej ochrany/izolacie, zevraj velmi elasticky a odolny material - neskusal som jeho hranice, niekde na ich stranke je videjko, ako po tom prejde auto... tym, ze je vak velmi makky, tazsie sa s nim manipuluje, pokial je uz ruksak narvany. naustok je OK. odpajanie hadicky podla mna uplne zbytocna serepeticka. hacik je nahovno - tazko sa s nim manipuluje a "vyvracia sa". lahke cistenie, po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda spolahlivo stecie. po jonstasoch a sirupoch sfarbenie do oranzova - neriesim.
camelbak ma zena: stary niekolkorocny variant mal nevyhodu maleho otvoru. najsamlepsi naustok odjakziva. novy variant s velkym otvorom ma pre mna viac nevyhod, ako vyhod: tazka manipulacia, zene musim pomoct s otvaranim a ide to niekedy fakt kurefsky tazko. hacik OK. lahke cistenie vdaka velkemu otvoru. po kazdej jazde vyplach, prestrcenie hadice do vaku a nechat vyschnut/okvapkat otvorom dolu. voda bohuzial kvoli monstroznemu otvoru a plastovej obruci nikdy neodtecie vsetka. okrem toho vak sa lepi/splasne, proste tazko odtecie prebytocna voda. mensia nachylnost na sfarbenie po tekutinach. naustok nadalej s***** na trhu.
mam jeden lacnak uz nejaku dobu, ale uz mi zacinaju niektore veci liezt na nervy batoh mam...potrebujem len rezervoar...min 2l
dik
nalgene, mam aj camel, ale nalgene zatial vyhrava nad vsetkym...