Praskat mozu stredove misky v rame, kluky na oske, zavit pedala v kluke. Cize najprv vsetko podotahuj, idealne je rozobrat aj stred a premazat co sa da, zavity, osku, srob ktorym dotahujes kluku, zavity na pedaloch. Poskladat, podotahovat a musi to byt ticho.
no, ale mam este jednu otazocku k tomu : komplet vycistit, premazat a dat dokopy...
ked mam napriklad octalinkovy stred od shimana, (BBES30), tak ten sa hadam ani neda rozobrat, cize vy to myslite tak,ze vycistit vsetko okolo toho,nie? lebo nerad by som si znicil stred za 6 stoviek,koli tomu ze som lama:)
PS: mne to puka iba pri silovom slapani
no, ale mam este jednu otazocku k tomu : komplet vycistit, premazat a dat dokopy...
ked mam napriklad octalinkovy stred od shimana, (BBES30), tak ten sa hadam ani neda rozobrat, cize vy to myslite tak,ze vycistit vsetko okolo toho,nie? lebo nerad by som si znicil stred za 6 stoviek,koli tomu ze som lama:)
Myslim ze vencekove stredy tu nema nikto na mysli Treba premazat stykove plochy, cize zavity misiek, puzdro osky, ktore sa vklada do lavej mysky, kluky zvnutra resp. dosadaciu plochu na oske, zavity na skrutke kluky, hlavu skrutky-tam kde tlaci na kluku pri dotahovani, zavity pedalov. A vsetko treba samozrejme vycistit ako to len ide. Nema zmysel mazat blato.
Daj kľuky do polohy 6 hodín potom chyť spodný pedál a silno naň zatlač rukou dole a hore. Musíš sa zaprieť aj váhou. Ak je to v pedáli, tak to budeš rukou cítiť. Potom skús druhý pedál. Ak je to v tom, tak pomoc viď vyššie.
Ono ja to mam asi tiez a v servise mi tovedali ze je to vraj kryva oska no mne sa to dak nezda. Mne to tez praska len pri vacsom zatazeni a vsimol som si ze stale v skoro rovnakej polhe pedalov.
no premazal som to a pukalo dalej a volako tak zavrzdi ked je vo velkej namahe ale kupil som pedale a to pukanie ssa odstranilo ale ten vrzgot nie
NO chlapi, môj bike mal podobné syndrómi ako Marost-ov. Všetko možné som vyčistil a premazal a stále mi v klukách niečo vŕzgalo ako pri starých kolíkových klukách.
Nakoniec som zistil, čo to bolo.
Po Banskoštiavnickom maratóne som umýval bike a náhodou som chytil veľkú pílu na klukách a ona sa kývala nie len dopredu a dozadu ale aj z ľava do prava. Hviezda do ktorej sú uchytené prevodníky sa povolila zo zalisovaného spoja s klukou.
No proste keď som chytil kluku a veľkú pílu, bol vidieť pohyb medzi samotnou klukou a prevodníkmi. No proste úžas, kluky neboli staré ani rok. A viete, čo to bolo za značku??? No predsa SHITMANO Deore OCTALINK.
Tak som to išiel reklamovať priamo do OSLIAN a za týždeň mi to vymenili za iné kluky, ale novší model s HOLLOWTECH II technológiou. Že vraj výrobná vada. ALE sú tiež rovnako lisované (hviezda s klukou) ako tie predchádzajúce, tak čakám, čo sa udeje. Zatiaľ žiadne praskanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kua ja som nenapisal ze stred je prasknuty. Ja som napisal ze praskat mozu stredove misky. A nie praskat ako zlomit- myslel som praskat ako zvuk.
?
podla tvojej otazky usdzujem, ze stahovak na kluky doma nebudes mat...radsej to nechaj na skusenejsieho kamosa alebo servis
a vsimaj si, ci je to pri silovom slapani a rozne ine okolnosti...
Myslim ze vencekove stredy tu nema nikto na mysli
Nakoniec som zistil, čo to bolo.
Po Banskoštiavnickom maratóne som umýval bike a náhodou som chytil veľkú pílu na klukách
No proste keď som chytil kluku a veľkú pílu, bol vidieť pohyb medzi samotnou klukou a prevodníkmi.
Tak som to išiel reklamovať priamo do OSLIAN a za týždeň mi to vymenili za iné kluky, ale novší model s HOLLOWTECH II technológiou. Že vraj výrobná vada.