Ked si vezmem, kolko sekund mi trva prepinanie twistlockom medzi poziciami, tak ti realne viem napisat, ze tym prepinanim sa straca koncentracia a focus na slapanie. Mame s kamosmi segment kde sa nahaname do kopca na mtb a stahujeme sekundy… s FA uz teraz viem, ze by mi na tych par km / cca 15 min usetril z fleku aj 20-30 sekund.
Podme k videu…
Toto je take “suche”. Na takom povrchu moc neporovnas, ved pre mtb to je uplna dialnica.
Pozeral som aj Martinove video, tak sa mi pacil rozmanity teren, ostre zakruty a tiez rozny povrch.
On to daval na 250w & 300w, aj po stojacky.
Ak pozerame na cas, tak rozdiely su tam skutocne male. ALE tie vysoke tepy su uz brutal rozdiel.
Je jasne, ze pri open, ked sa to toho chces opriet, tak to spotrebuje nasobne viac energie ako s lock.
Toto je to co sa mne mne stalo, ze v polovici kopca mi skoro “doslo” a musel som zvolnit. (Na druhy den som si plnymi duskami uzil lock a watty boli spat)
Otazka do plena.
Meria sa nejako minuta energia pocas vystupu,
Garmin meria kalorie, ale je to vypovedne?
Vlastne podstata FA je setrit energiu
Na to kvantifikovanie rozdielu otvorené pruženie vs. manuálne zamykanie vs. Flight Attendant ani netreba nejaké hi-tech meracie zariadenia. Stačí "len" zobrať niekoľko jazdcov a na vhodnom okruhu ich nechať ísť maximálnym úsilím pri každej konfigurácii. Ak tam sú merateľné rozdiely, tak pri dostatočnom počte pokusov (nie 2,3,5 ani 10) by sa už mali začať ukazovať.
Je to relativne novy system a nikto nikde mi nevie s istotou povedat, ci a vobec sa to da rozbehat na ARD na hardtaily.
Skus zohnat nejakeho kamosa s PM sram, mozete jazdit vedla seba alebo prehodte kluky na test ARD
Daj vediet ako to jazdi
Edit:
Blevins jazdil Spesl WC s SID FA a obyc zadnym tlmicom, ale ako a co pouzival ani gugl nezna
Flight Attendant is currently only available on RockShox's premium-level Ultimate suspension products and can only be used on a full-suspension bike. Yep, it's not an option for hardtail riders at this time.12. 3. 2024
Ziadny feedback nedavate, to znamena, ze stale eate jazdite?
Sup sem so skusenostami!
Ako slape system? Vede by si dat nejake info a ake mas z toho pocity?
Dik
Je to relativne novy system a nikto nikde mi nevie s istotou povedat, ci a vobec sa to da rozbehat na ARD na hardtaily.
Co sa tyka chodu, tak je to jedna basen, masielko.
Jedina nevyhoda je, ze rezimy sa prepinaju zlava doprava a nedaju sa spatne. Cize ak presvihnes napr rezim open, musis zas 3x naklikat aby si bol v rezime open. A na priamom slnku je slabsie viditelna "ledka".
Zatial som nic ine nevysriesil, ale ze vraj ma vyjst update softu aby to bolo pouzitelne aj na HT. Ale to som len niekde cital, neviem s istotou.
Teraz mi to vyskocilo
https://youtu.be/jcI_sSqla5U?si=v8fwkCGqRxO-pI0D
Ak objednam a budem mat cestu cez PD, ozvem sa.
To video som dnes rano tiez videl, sranda. Je to celkom fajn hack pre taketo dlhe zavody, na ktore sa Jesse chysta.
Este ma pri pozerani toho videa napadlo, dalsia doplnujuca vychytavka, ten tlmic si cez appku uplne zamknut, resp. system na tlmic nebude reagovat a tym padom sa bude pozoronost sustredovat len na vidlu. A tlmic bude tisko spat v tej jeho brasni
Btw, FA vidlicu a tlmic som si doprial tiez, od oktobra a za mna, pocitovo a funkcne, najlepsia investicia do biku, plus k tomu vymena sram level ult za magura sl trail, absolutny a nekonecny usmev od ucha k uchu.
Zaujima ma, ked to manualne locknes ovladanim, tak ako to potom pustis do automatoky?
Ak by si vedel popisat nejake skusenosti oproti obyc vidle/tlmicu. Dik
Open-pedal-lock-pedal-open ?
Zaujima ma, ked to manualne locknes ovladanim, tak ako to potom pustis do automatoky?
Ak by si vedel popisat nejake skusenosti oproti obyc vidle/tlmicu. Dik
Tak nevahaj
Kedze mam Epic, mal som na nom Brain tlmic aj vidlu. Zniesol som to jednu sezonu. Mne osobne ten system nevyhovuje a robil ten bike tvrdsim nez v skutocnosti je, co som teda zistil az po nasadeni FA. Tiez musim priradit pridavne meno "maslovejsi". Lebo to tak je. A naozaj FA pracuje ako je propagovany. Ziadny balast. Ide to, funguje to. A ked od toho nebudes ale cakat totalne neskutocne vypocty lebo si treba uvedomit, ze to predsalen je akasi umela inteligencia a nie je to ludske oko a nevidi dopredu teren, resp. nema ludske/tvoje osobne skusenosti, tak nie vzdy to pruzenie nastavi ako si ty bol zvyknuty, resp. v takom vzorci ako si to uzamykal a odomykal ty.
Velmi ale kvitujem ze je mozne si nastavit "zaujatost" voci tomu, co bude system viac preferovat- ci bude viac inklinovat k uzamykaniu, "nieco medzi" (tzv. pedal mode) alebo k otvoreniu.
Od zaciatku to mam v auto rezime, manual som ani raz nezvazoval a nemam ani dovod, lebo si proste myslim, ze to jednoducho funguje.