Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Čítam túto debatu o tokenoch a som teraz zmätený, mam 96kg, fox 34 (130mm) a v nej 2 tokeny, sag na 30%. Tým ze vážim koľko vážim vidla je nafukana na 110psi aby som mal spomínaný sag. Mam pocit ze vidla je pri mnohonasobnych nerovnostiach tuha. Ma teda význam dat +1 token a kus psi odfuknut aby som sa dostal na 30% sag? Dosiahnem týmto maksi pocit z vidly v 1/3 zdvihu? Jazdím xc a ľahké traily. Vďaka.
No napríklad keď sú na traily napr. rolety, proste viac plytkých jam za sebou. Odskok som nastavoval ako radil internet= zvážil som sa na rajdy a pustil a sledoval ci sa koleso odlepi od zeme. Točil som až kým som sa nedostal na klik, kedy koleso odskoci, ale keby som ubral 1 klik, tak už neodskoci. Neviem ci som to dobre opísal.
Skús si tak o 2 kliky zrýchliť odskok a samozrejme do vidly tlačíš počas jazdy rukami zhora? či sa len tak vezieš neaktívne? Ty máš výhodu ale, že máš hmotnosť solídnu aspoň na vidlu treba riadne počas trailu tlačiť. Je na nej menej hmotnosti ako na tlmiči. Keď si všimneš pretekárov, tak oni sústavne pracujú s ťažiskom, aby vidla robila to čo treba.
ja mam rebu zdvihnutu zo 100 na 120mm a vraj tym ze sa vybrali tokeny ale dost sa zanara, zvazujem to nejak vratit naspat ale tie tokeny nemam
da sa to nejak kupit alebo?
marekr Odporúčam pridať ten jeden token a zastaviť sag. Pohrala by som sa tiež z nadstavením odskoku. Základné pravidlo je vyšší tlak = viac priškrtený odskok. Takže teraz pridáš token, mierne znížiš tlak a ako ti radil branomelis zrýchli odskok o 1 - 3 klky.
ja mam rebu zdvihnutu zo 100 na 120mm a vraj tym ze sa vybrali tokeny ale dost sa zanara, zvazujem to nejak vratit naspat ale tie tokeny nemam
kua vyfučís vzduch, hore odkrutis štupel klučom,golou alebo hasakom a zo spodu štupla naskrutkuješ tokeny, napatleš zavit štupla vazelinkou a našrobuješ nasp5 , nafukaš o 10 psov menej ako fukaš, celá robota tak na 10 minút
PS: može to ešte dotuniť, ak vidíš z hora suchý piest , tak ho kvapkou husteho oleja alebo trochou vazelinky premažes stačí na stenu, tak aby po prepružení postieral, a uvidíš ako pomôžeš citlivosti
Mam pocit, ze sa nechapete trocha.. pokial som spravne pochopil scarinko-a, tak on vravi o spaceroch, ktorymi sa meni vyska zdvihu, teda ich vybratim sa zmenil zdvih zo 100 na 120mm. Zoidberg zase vravi o volume spaceroch, ktorymi sa meni progresivita.. Ak sa chce scarinko vratit na 100mm, tak toto mu nijako nepomoze..
pise o tokenoch , že sa mu zanára,nie spaceroch na zniženie zdvihu .. to zanáranie vie doplnením tokenov krasne poriešiť a vidlica mu pojde hladšie na začiatku... a na konci to bude držať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak dva kusky som nasiel, mozem ti ich posunut
Dik, len ja neviem co s tym. Rozoberat to neviem.
PS: može to ešte dotuniť, ak vidíš z hora suchý piest , tak ho kvapkou husteho oleja alebo trochou vazelinky premažes stačí na stenu, tak aby po prepružení postieral, a uvidíš ako pomôžeš citlivosti