zdravim...na ceskych bike forach som uz co to precital ale na slovenskych som zatial nic podobne nenasiel cize chcel by som vediet kolko stastlivcov patri do klubu "CVAKAJUCICH TRUVATIVOV" ...ja osobne jazdim kluky truvativ firex 3.3. a aj uplne nove cvakaju pri slapani nielen ked idem zo sedla......zevraj by mohol byt problem v zlom nalisovani dutej osky ku pile....dalo by sa to poriesit pouzitim tmelu na spoje hriadel-diera( napr.loctite 603) ale nemam s tym skusenosti preto ziadam o radu...alebo mam radsej investovat do nejakych inych znaciek (shimano ci FSA)...diky za rady
nepotesim ta... mam tieto truvativy a necvakaju.. bol problem so sedlom a dnes s pedalom, ale to je vsetko...
no ako prve som vsetko na bajku vycistil a dotiahol takze tam by som problem nevidel...este skúsim nejake ine pedale.... ...a pocuj lavy pedal sa ti da lahko dat dole po odsrobovani poistnej matice ale musis pouzit nejake naradie?
Ja mám tieto kľuky tak isto a točia sa ticho, bez problémov
pri rozoberaní ide ľavá kľuka dole o niečo ťažšie v porovnaní so Shimano kľukami a treba na to sťahovák
mám ich tretiu sezonu a necvakajú ale skús dotiahnuť to to (obr dole)
Ja mám tieto kľuky tak isto a točia sa ticho, bez problémov
pri rozoberaní ide ľavá kľuka dole o niečo ťažšie v porovnaní so Shimano kľukami a treba na to sťahovák
no neviem ako ty ale ja tam mám niečo ako samosťahovací systém, proste iba odšroubujem a ide to dole bez akéhokolvek sťahováku
no ako prve som vsetko na bajku vycistil a dotiahol takze tam by som problem nevidel...este skúsim nejake ine pedale.... ...a pocuj lavy pedal sa ti da lahko dat dole po odsrobovani poistnej matice ale musis pouzit nejake naradie?
tam problem nikdy tiez nebol ... ono to nie je len "poistna" matica, ale pomaha aj pri zhadzovani... povolis vonkasiu "maticu" 2-3mm (10mm inbus) a potom uz len odhrucas 8mm inbusom vnutornu srobu, ktora dotahuje lavy pedal na stredovu os a tym, ze mas "poistnu maticu este v kluke, tak ju vnutorna odtlaci a teda kluka ide krasne lahko dole...
nazdaarek...sorry za cestovanie v case a znovuotvorenie tohoto to***** ale zase sa naskytol problem s tymito nestastnymi klukami ...potreboval som precistit a namazat stredove, lava kluka sla v poho dole ale pilu s integr.oskou ani za ciboha vytlct von(a to by mala ist uplne v poho, ani hruba sila nepomohla ) ...preto skuseni radte treba povolit ci dat uplne prec stredove pri lavej kluke,alebo je na to ina finta?ci len mlatit kladivom dokym nepovoli oska alebo moje nervy ...dikez za kazdu radu
Jediny dovod co mi napada je, ze zo stredoveho zlozenia nemala kadial odtiect voda a vsak naco ju vylievat, nie? Ak tam bola dlhodobo, tak si mohla najst cesticku do vnutra stredoveho zlozenia a casom mohli loziska krasne "zrast" s oskou. Bezne sa toto samozrejme nestane ak je spravne zlozeny stred aj s tym tubusom a tesneniami na oboch koncoch, kedze je vtedy cely system uplne izolovany od stredovej mufne. A väcsina asi po jazde v zlych podmienkach vodu z ramu vyleje (ak teda nema ram odvodnovaci otvor na spodku stredovej mufne a voda neodtecie sama).
dobojovane ...jezus mal pravdu....oska bola trochu zazrata do loziska ale po usilovnom vytlkani povolila ...neviem kde ho predtym ti tajvanci skladali a skladovali(ja nejazdim nejake blatove relly a bral som ho rovno zo skladu, tak fakt netusim kde sa tam nabral ten bordel).....cus
tak som tu znova ....teraz sa to tyka lozisiek stredoveho....uz pri servise mi povedali ze mam volu v loziskach ale ze to nie je az tak vada ...ono to doteraz ani nevadilo ale po mojej jarnej generalke(hehe riesili sme to tu par prispevkov dozadu ) sa zacal zo stredu pri slapani ozyvat pukavy zvuk...vsetko je ale riadne dotiahnute a premazane, kontroloval som aj ine casti bajku (sedlovka v poho, puka to aj pri slapani zo sedla, zadne koleso vyskusane aj na inom bajku a v poho, takze zostalo len stredove )....cize chcem sa spytat, ci sa daju zohnat za rozumnu cenu loziska do stredu GXP,ci kupit cely stred, alebo sa viacej oplati investovat uz do novych kluk aj so stredom.Totizto kluky maju volu, citit ju aj pri zatlaceni rukou. a este otazka, da sa pouzit kluc na stredy shimano HTII aj na stred GXP,niekde som cital ze hej, ale neviem isto. diky za odpovede
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ako prve som vsetko na bajku vycistil a dotiahol takze tam by som problem nevidel...este skúsim nejake ine pedale....
no neviem ako ty ale ja tam mám niečo ako samosťahovací systém, proste iba odšroubujem a ide to dole bez akéhokolvek sťahováku
asi mam stastie na vadny typ....aj v servise mi povedali ze nevedia co moze byt vo veci....tu je to ceske forum kde to tiez rozoberali http://www.bike-forum.cz/forum/duvod-proc-cvakaji-kliky-truvativ-firex.html alebo http://www.bike-forum.cz/forum/227118/0/forum.html#unread1
tam problem nikdy tiez nebol ... ono to nie je len "poistna" matica, ale pomaha aj pri zhadzovani... povolis vonkasiu "maticu" 2-3mm (10mm inbus) a potom uz len odhrucas 8mm inbusom vnutornu srobu, ktora dotahuje lavy pedal na stredovu os a tym, ze mas "poistnu maticu este v kluke, tak ju vnutorna odtlaci a teda kluka ide krasne lahko dole...